Sista dagen i augusti

Hej hopp. Jag är verkligen ingen duktig bloggare förtillfället. Massa annat göre mest hela tiden :) Igår var vi i Malmö och sprang iFormloppet. Målet var att springa milen men tyvärr blev det inte så. Banan var uselt uppmärkt och funktionärerna hade lämnat sina platser så många med mig som skulle sprungit milen fick aldrig det gjort. Jag och några andra sprang fel, hur långt vi sprang har jag därför ingen aning om men det blev väl sisådär 7-8 km. Irriterande i stunden men nu är det strunt samma. Jag tänker definitivt springa en mil en annan dag. Känner att jag äntligen hittat tillbaka till träningsglädjen och suget efter löpning. Ja äntligen.

Idag har jag jobbat, fint det :) Velar höstskor till Tossen, för nu är det ju höst på riktigt. Sista dagen i det vi kallar sommarmånader idag då och imorgon är det september. I skoväg har vi fått in massor av snyggingar på jobb och jag tror nog att det lutar åt de här finingarna (som även har snöre men det har de visst inte på bilden):


Från Vincent.

Nähäpp soffan kallar och jag ska krypa upp i den tillsammans med världens finaste ♥


Kalas-kalas

Helgen var bäst och jag är himla glad för det. Fast igår var jag trött. Trött ja det var bara förnamnet det. Sömnig, slut, sovandes var de följande. Men det var det värt! I fredags kalasades det för Marie och Victor, tack för god mat och trevlig fest. I lördags jobbade jag några timmar och på kvällen kalasade vi för mig. Jag valde att fira med bara mina föräldrar, syskon och Carro å Linus :) Orkade och ville liksom inte ordna någon jättefest med massor av folk, blev alldeles lagom såhär. Tack alla fina för uppvaktning och partaj ♥

Igår var vi som sagt hyfsat trötta, både jag och Mattias kände att vi behövde ut och hitta på något. Vädret var sådär och det har man ju vant sig vid så vi packade med regnkläder och fika och begav oss till Forsakar. . Vackrare ställe får man leta efter och många foto blev det ;) Alice och Lucas var med medan Lilliz valde att vara med kusin Calle istället.

Nu ska jag ladda för morgondagen. Jobb och iFormlopp. Hujedamej.



De finaste i världen ♥


Samma bild olika slutartider (heter det så?) :)


Love ♥


Lycklig

Alltså hur galet kul är det inte att experimentera med nya kameran då. Jag är helt såld. Har länge kikat efter en ny kamera men lika länge insett att det inte alls är försvarbart eller möjligt att prioritera. Så faktum är att jag blev helt chockad när jag öppnade min present igår. Men överlycklig såklart. Galen make jag har.

Inser också att den här nya kameran gett mig massor att lära. Och jag vill lära mig! Foto är så himla kul, jag älskar bilder.

Idag är Alicen på Vintergatan. För sin egen skull. de vill ha henne där mer än vad jag vill lämna henne ;) Eftersom jag fyllde år igår ville jag ju att hon skulle vara ledig så då ville de minsann låna henne idag istället. Själv har jag precis hämtat hem Linus som ramlat på sin sparkcykel och slagit i armen. Ett tag funderade vi på att uppsöka doktor men han tycker det känns bättre och bättre så vi avvaktar. Snart ska Toss hämtas sen ska vi ha en mysig eftermiddag tillsammans. Fika i stan stod på önskelistan. Ikväll är det kalas!

Och ja kameran får följa med mig hela tiden ;)



Födelsedag

Jag har blivit galet firad idag :) Förmodligen den bästa födelsedagen av alla!



Dagen

Jodå det blev en runda till Friskis i förmiddags och ett rejält styrkepass minsann. Fem km löpning fick jag också till, kändes ordentligt och var vansinnigt skönt i kroppen efteråt. På jobbet har det varit lagom att göra, det finns att pyssla med hela tiden :) Både jag och Mattias jobbade till 18 idag så mamma och Bojje var snälla och hämtade Alice på Vintergatan. Tack. 

Alice och Alice, numera är hon visst en katt igen (som heter Tusse efter katten i en något tjatig Nils Karlsson Pyssling film) och hon jamar mer än hon pratar. Mjölken ska gärna lapas ur skål och hon äter helst inte med bestick. Lite konflikter blir det jaTokfia. Idag var det dock inte poppis när mormor och Bojje kom för att hämta på dagis, hon hade varit tokarg. Antar att det är dax att förlänga hennes dagar lite så hon hinner leka på eftermiddagen också. När Alice gick på Lilla björn (avdelningen för de yngre) var hon i princip den enda som inte sov middag så vi hämtade alltid henne efter maten om vi kunde. På Stora björn är det såklart helt annorlunda vilket Toss tydligen upptäckt. Jag är så himla glad över att hon trivs så förträffligt och det känns helt rätt att låta henne vara där längre om dagarna.

Nu - soffan, maken tränar hockey och jag tänkte passa på att låna fjärrkontrollen ;)

Sen ska det bli himla skönt att krypa ner bredvid min älskade. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna honom, jag vet bara att han är bäst i världen och att han gör mig lycklig på riktigt. Lycklig i hjärtat

(Och japp - jag byter lösen så småningom. Kommentera eller meddela om du vill ha)




Träningsdax!

Njuter av mitt kaffe och av tystnaden i huset. Alla barn är iväg och på rätt plats. På Vintergatan vill de att Alice lämnas till samlingen 8.40 så nu finns det en stund över innan dagens jobb. Jag ska spendera den stunden på Friskis tänkte jag. Måste nog vänja mig vid det där med att träna på förmiddagen även om jag tycker att det suger. Jag har så svårt för att komma igång och avundas verkligen alla dem som kan starta dagen med en löprunda, själv springer jag helst sen kväll. Men när man jobbar till 18.15 så blir det så himla sent med allt och därför hade det passat bättre just nu att få in träningen innan jobb! Aja min envishet brukar vinna över orken :)

Förövrigt känner jag mig himla glad just nu.

Jobb idag med som sagt och sen lite ledigt på det. Det gillas.



Zzzzz

Jisses med kartonger vi får till jobb ideligen. Nyheterna från Nova Star leker man inte med, vill ha. Ja det finns massor av fint nu och trots att vi integör annat än packar upp nyheter så anländer det nya kartonger :) Kul att det finns å göra iallafall!

Nu ska jag snart leta upp min säng. Inatt blev det hela tre timmars sömn... :/ Antar att jag måste vänja mig igen vid att kunna sova då M jobbar natt, hade visst glömt hur pissigt jag tycker det är. Två dagars jobb till och sen ett par dagars ledigt. Fint det :)

Nattnatt


Fina vänner

Igår jobbade både jag och M. Mammi och Bojje var snälla och passade Alicen. Attans kul att jobba när det är mycket att göra och ja det finns visst lite riv efter vinterkläder/skor redan! På kvällen hade vi lite kräftis här hemma minsann. Bara jag, Mattias, Alice och Max. Mys.

Dagen idag började pissigt men avslutades betydligt bättre. Jag har varit sjukt irriterad idag så det satt fint med besök av goa vänner i eftermiddag. Ulrika, Anette och tjejerna kom hit. Ridklubben hade öppet hus så vi passade på att besöka det en sväng. Alice fegade inte ur utan red minsann! Jag var livrädd och hade aldrig i livet vågat mig upp på en sån där krake men Liten är visst betydligt tuffare än sin mamma :) 

Senare gick vi hem till oss och tjejerna lekte i lekstugan hur länge som helst. Underbart väder har det iaf varit idag. Vi åt korv med bröd till kvällsmat och både den och den efterföljande fikan intogs i lekstugan :) Glad att vi har fina vänner.

Ikväll tog jag en sen löprunda och nu är det dax att bege sig in i duschen. Maken jobbar inatt så det får bli en liten stund ensam i soffan innan sängen kallar.

Nighty.




Alice vs mamma 1-0

Japp Alice vann, som vanligt :)



Fredagsmysmorgon

Det känns riktig höst när man kikar ut genom fönstret. Idag blir det långa kläder på. Efter ett härligt morgonmys med mina fina intar jag nu kaffe. Alice älskar när vi vaknar tillsammans och kan busa runt i sängen :) Det gör jag också. Tänk så mycket jag kunde hunnit med nu på morgonen men det är inte mycket som blivit gjort. Jag fick sovmorgon och den var nog välbehövlig efter en natt med konstant vaknande och märkliga drömmar. Nu ska jag bege mig till duschen och sen ska det jobbas.

Dagens vill-ha är dessa snyggingar från Nilson shoes:



Jobbat

Full rulle från början idag. M började jobba tiiidigt, jag gick också upp tidigt för att hinna med utan att riskera stress till Vintergatan. Grabbarna kom iväg till skolan innan det var dags att väcka Alice. Nemas problemas hon var hur dagissugen som helst. Med välling i magen, väskan på ryggen och Bovve under armen gav vi oss iväg och innan jag visste ordet av det hade hon redan vinkat och sagt hejdå. Skönt. Alice har verkligen envisats med att hon minsann ska ha semester alla dagar så det kändes gott i mammahjärtat när bästa dagiskompisen mötte upp i hallen och Alice inte brydde sig ett dugg om mig längre.

Jobbdagen har varit finfin. Det kan vara så att jag har världens bästa jobb helt enkelt :) Jag älskar barnskor/kläder och att få jobba med det är en förmån. Idag jobbade jag tillsammans med C och vi hade hur kul som helst. En toppendag helt enkelt!

Alice overall till vintern är förmodligen check. Alice vill såklart ha en knallrosa Molo (som hon såg när vi var inom en sväng på jobbet igår) men jag har bestämt annat. Jag är galet trött på rosa! Jag kör Didrikson på alla mina barn i år, de vann ju bäst i test förra året :)


Snygg! Nu återstår det bara att se om jag eller Alice vinner?!


Sista semester/sommarlovsdagen

Skolväska packad - check
Sommarläxa gjord - check
Dagisväska packad - check
Dagisschema ifyllt - check
Lunchlåda i kylen - check
Jobbnyckel i väskan - check

Hej vardag.

Igår var vi på Vintergatan och hälsade på. Alice försvann med kompisarna direkt och ville inte med hem. Nu hoppas jag verkligen det går lika bra imorgon när det är allvar. Det känns galet bra och Alicen är nu helt införstådd med att hon ska börja på ny avdelning. Det kommer bli så bra för henne det är jag fullkomligt övertygad om.

Vardagen kom som vanligt fort och semestern passerade i en väldig fart. Vi har verkligen haft en underbar ledighet tillsammans och jag har många fina minnen sparade långt in i hjärtat. Självklart kommer man sakna friheten och den härliga känslan av att vakna, somna och vara tillsammans varje dag. Liksom spontaniteten. Jag älskar när man lite hastigt kan bestämma med släkt och vänner att man ska ses, när det inte måste vara sådär uppstyltat och korrekt utan när man tar det som det blir och det blir hur bra som helst. (Svammelvarning, men kanske någon förstår vad jag menar) :) Ändå ska det bli lite skönt med vardag och rutiner. Jag ser fram emot jobb. Det är så mycket spännande på gång i höst och det ska bli fantastiskt kul att jobba fullt ut på Vincent.

Idag var mina snälla föräldrar här och hjälpte oss igen. Förutom att måla var det en del snickerijobb att göra på huset nämligen. Verandan börjar nu bli riktigt snygg och det går framåt. Ikväll var jag ute och sprang och det var längesedan sist kan jag medge, men det kändes helt ok ikväll. Som sagt det är ju vardag och därmed hög tid att återgå till de lite sundare vanorna. Ajaj jag kommer sakna kvällarna på altanen med underbara kärleken, ett glas rött och något kul spel. Fast höstmys är inte fel det heller, det har vi ju nästan ägnat hela sommaren åt :)

Lite nytt i Linus garderob har vi också fixat idag. Jeans och hoodtröjor behövdes. Jag och Lilliz är inte alltid helt överrens när det gäller hans garderob, men jag har fått vänja mig - det är ju trots allt han som ska ha kläderna på sig.

Nu lite utlovade bilder på Alice renoverade dockskåp. Sen nighty.



Måndag med vardag i antågande

Morning. Sitter och kikar på playhuse med Alice och ja jag vet det är knappt morgon men vi är galet fel på tider i den här familjen. Hög tid att ändra på det, på torsdag börjar skolan och samma dag startar dagis för Alice och jobb för mig och M. Ångest? nej inte över vardagen men lite över solen vi aldrig fick. Det är långt till vår nu och jag hade verkligen behövt fler stranddagar att tänka tillbaka på när mörkret är här på riktigt.

Igår vi fick vi nog av innesittandet. Regnställ på och en tur till skogen fick det bli. Bara att komma ut en stund gjorde gott för kropp och själ. Efter skogsbesöket var vi hos Jonas och Linda på lite fika och tjata.

Nähä, dax för lite frulle kanske? Vi har lite planer för dagen. Vintergatan ska besökas och det känns aningen spännande med tanke på att Alice konstaterat att hon slutat på dagis och ska vara ledig alla dagar. Börja på storbarnsavdelning ska hon absolut inte heller, aja vi får se hur medgörlig fröken Envis är idag :)

Inom kort kommer jag förmodligen byta lösen på bloggen, kommentera/maila/meddela om du vill ha.



Love you


Höst?

Dagarna rusar och vi rusar med. Känner som alla andra att hösten är här trots att sommaren aldrig anlände och trots att jag inte alls känner mig redo för mörkare tider ännu. Tyvärr finns det inte så mycket man kan göra åt saken. Lite nya höstkläder piggar förvisso alltid upp och jag kostaterar att jag är helt kär i den höstfina kombinationen kamel/marinblått. Lovely, min höst är räddad iaf när det avser färgval på klädinköp :)

Igår var jag på jobb och kikade på mitt kommande schema, det ser bra ut. Blir mycket tid över för barnen när jag gjort mina timmar på jobb- precis så som jag vill ha det ju. På tal om jobb så var jag och Caroline på inköp i Malmö i måndags och det var en rolig upplevelse. Lite galet att vi la ordrar på kläder som anländer i butik till nästa vår men attans kul var det att kika in alla fina kläder. Men som sagt först höst och vinter.

Alice dockskåp är klart :) Jag var på Bosses färg och på Wallgårds där jag fick gamla tapetkataloger som jag tapetserat med. Hittade också dekorplast i "trä" så hela huset fick nya golv :) Till Alice stora glädje fick vi även igång belysningen i huset. Fint som snus blev alltihop och bilder utlovas.

Massor av fina människor har vi också hunnit med att träffa denna veckan. Vi har varit hos Pia och Peter, trevligt tusan, mamma och Bojje har varit här liksom Marie och Jocke. Igår var vi i Broby med Carro och Linus hos Mämme och Lars. M och L var inte hemma men vi lånade poolrum och uterum och tillsammans åt vi gott, badade och nyttjade bastun. En finfin kväll.

Idag ska det kalasas för Lucas och Rebecca. Så dax att gå vidare i handlingarna..


14 år av kärlek

Den vackraste stunden i livet var den när du kom

Idag fyller min underbara, ljuvliga, fina, godhjärtade, älskade Lucas 14 år. Min Lucas. Den lille vackra gossen som jag gav bort hela mitt hjärta till då för 14 år sedan. Han som fick mig att för första gången i livet uppleva innerlig, villkorslös kärlek.

Jag älskar dig, du gör mig lycklig, du ger mitt liv en mening och den största lyckan i livet är att få vara din mamma.

Grattis på födelsedagen ♥



Dockhus

Alice har idag till sin stora glädje fått ett gammalt dockskåp av sin moster som visst ägnade den regniga förmiddagen till att röja på vinden. Jag hittade snabbt inspirationsbilder på nätet för ett nytt projekt- renovera dockskåp! :) Nu ska det målas och läggas golv minsann. Ännu sålänge har vi inte påbörjat det men idag när jag, mamma och Alicen var på Maxi så gjorde vi rejäla fynd. Alla möbler till Lundby såldes ut med 70% rea! Supernajs tyckte jag och det fyndades ett nytt kök, ny toalett och möbler till tv-rummet! För ca 340 kr fick vi fem kartonger med möbler, lådorna skulle annars kosta en bit över 1000 spänn så det är klart man är nöjd :) Alice är också nöjd, hon har lekt precis hela eftermiddagen och kvällen med sitt hus ♥


(Och jag ser fram emot att få måla, tapetsera och inreda) ;) Får nog bjuda på lite före och efter bilder sen :)

  


 



Lalandia ♥

Ljuvliga sommar. Igår kom vi hem efter fyra härliga dagar i Danmark på Lalandia och det har varit hur bra som helst. Meningen var att vi skulle åka med mina föräldrar och med bara mina grabbar, men så ville Max hänga med så han och hans kompis Simon tog tåget dit. Det gick finemang :) Dagarna har till största del spenderats på badet vilket varit toppen för våra vattendjur! Alice är tusan tokig i vatten och när hon simmar, dyker och hoppar så får hon folk att stanna upp och titta. Jag förstår det den tösen är mer under än över ytan!

Kvällarna har spenderats i stugan där vi ätit och druckit gott, spelat spel och kort och bara umgåtts. Myselimys. Var inte alls så sugen på att åka hem igår när det var dags. Det känns nu att vardagen närmar sig och jag som i vanliga fall älskar hösten är inte riktigt redo för varken den eller för vardagen ännu. Jag vill ha mer sommar och mer ledighet tillsammans.









Galet underbara dagar och jag älskar att vara tillsammans med de finaste på jorden


Västkusten i mitt ♥

Veckan på västkusten spenderades tillsammans med världens bästa Perssons. Vi hade bokat plats på en camping vi hittat på nätet som såg fin ut. Campingen låg en bit utanför Lysekil och fin är bara förnamnet, den var underbar. På båda sidor om oss hade vi havet som granne, det utnyttjades såklart. Vädret var med oss hela tiden, det var riktigt varmt och solen strålade så på dagarna var vi på stranden, barnen badade och lekte mest hela tiden. Gnäll och tjafs hade tydligen lämnats hemma för alla tre tjejer var på topphumör mest hela tiden. På campingen fanns också fina lekplatser, hoppkudde och annat som besöktes flitigt. Att fiska krabbor var både kul och spännande tyckte tjejerna. Cyklarna hade vi tagit med oss och någon cykeltur hann vi också med. En dag var vi inne i Lysekil där vi gick på Havets hus. Vi åt räkbaguetter nere vid hamnen, strosade lite i stan och hade en skön dag tillsammans. Jag har sällan känt mig så avslappnad som på den här semestern. Inga måsten eller mål fanns när vi vaknade på morgonen, vi tog verkligen dagen som den kom. På kvällarna flyttade vi oftast ut köket och lagade mat tillsammans utomhus. Grillat stod på menyn varje kväll och förutom kött och fisk så grillades det massor av ljuvliga grönsaker. När barnen somnat satt vi andra uppe i förtältet och traggade en massa, vin och räkfrossa stod på menyn flertalet kvällar :)

Till västkusten ska vi definitivt återvända. Husvagnssemester är den sommarsemester som faktiskt tilltalar mig mest och även min make ser numera tjusningen i campinglivet. Jag älskar friheten i det primitiva livet och närheten till dem man älskar. Alice älskar ”sin” husvagn och längtar redan till nästa semester.






Hemma

Jisses, jag suger på att blogga. Men här tar vi semester från det mesta. Med all rätt. Vi är iaf hemkomna efter en underbar vecka i Lysekil. Trodde knappt man kunde ha det så bra som vi haft. Sol, lata dagar och massa tillsammanstid med lilla familjen och fina vänner. Ska göra ett inlägg om semestern när tid finnes, för jag vill verkligen ha den bevarad i ord och kunna ta fram och läsa när stunder i livet inte känns lika enkla. Känner mig lycklig i själ och hjärta för de här dagarna. Och lyckligast av allt för att jag delar livet med den finaste av alla.

Igår kom vi alltså hem och solen följde visst med oss :) Idag fixas det i lekstugan, det förbereds för 15-årskalas och det tvättas inför kommande semester :) Lalandia på onsdag och då med grabbsen (som semestrat med sin pappa i en vecka nu). Så jag längtar efter dem.




RSS 2.0