Junis sista fredag

Fjärilar i magen när jag klev ur sängen imorse. Idag stod det jobb på nya jobbet på schemat. Jag och mina kolleger hade fått en hel dag till att bara sitta ner, träffas, prata, gå igenom upplägg, verksamhet och pedagogik. Jisses vilken skillnad. Jag har aldrig arbetat med montessoripedagogik och det är enorm skillnad från den verksamhet jag kommer. Jag är faktiskt nervös över hur jag ska fixa det här. Kvittar att jag är välutbildad inom pedagogik-det här har jag inte läst. Men jag är nyfiken, jag läser det jag kan här hemma och mina blivande kolleger verkar tillmötesgående och förstående. I januari börjar sen utbildningen till montessoripedagog i malmö.

Kvällen har spenderats med de bästa. Vi åkte till badhuset, perfekt- vi fick hela varmvattensbassängen för oss själva. Ikväll blev det Emil-film och fredagsmys. Alice har Astrid Lindgren-feber sedan vi kom hem från ALV :) Musiken spelas avigt å rätt både hemma och i bilen. Tur Linus fortfarande uppskattar flera av filmerna.

Ikväll har jag även äntligen fått prata med Lucas. I två dygn har jag jagat och idag har jag ringt och messat varenda ledare på konfa-lägret. Ikväll strax efter 22 ringde han äntligen. Allt är bra, skönt å höra. Tydligen får de bara ha sina mobiler någon timme per dag och det är visst sjukt dålig täckning där de är men jag kan ju tycka det är dåligt att inte vi föräldrar blir upplysta om sådant. Tur han ringde annars hade jag kört dit imorgon. Ja jag vet, han är stor, han är dessutom på konfirmationsläger och säkert i trygga händer men jag är hans mamma. Jag sover inte gott bara för att jag vet att han borde ha det bra. Jag måste höra att han verkligen har det bra.



Nu sova.

Sommarflicka

Idag inleddes dagen med lunch på stan med fina mellansis. Trevligt tusan, sånt borde man göra oftare. Sen blev det jobb och därefter var vi hos mammi och Bojje. Mattias hjälpte Boris med att sätta upp partytält. Nu ska jag krypa ner. Nervös som tusan, imorgon ska jag spendera många timmar på nya jobbet. Ooops!


Tankar <3

Alla bär vi en ryggsäck. Alla har vi något i den vi önskar att vi sluppit bära. Jag har också det. Man vad som är än jävligare än att bära tyngden i sin egen ryggsäck är att se på när någon man verkligen älskar måste gå igenom samma helvetet. Idag har mina tankar, varenda minut, varit hos någon som äger en bit av mitt hjärta. Man kan inte känna hur någon annan känner, men jag tror verkligen jag kan säga att jag åtminstone snuddar vid känslan. För jag har varit där. Önskar vi kunde vrida fram tiden lite nu, det kommer snart fina dagar. Allt blir BRA.

Kan inte trösta, kan inte ta bort smärta, kan bara finnas här.

Förövrigt har det varit en hektisk dag på jobb. Folk verkar älska vår galna rea och vädret inbjuder nog semesterfirarna mer till stan än till stranden. Ikväll hejar vi på Spanien. Och längtan dit växer sig allt större.

Tisdag 26.6.2012

Väldigt märklig dag idag. Vi har haft massor av folk på jobb och verkligen massor att göra. Ändå har det känts som att jag inte varit där. Ibland är tankarna på helt andra håll ♥
 
Inatt jobbar M, bara jag och Alicen hemma. Lucas åkte på konfaläger igår och Linus är kvar i Fjälkinge. Imorgon ska han hem. Saknar. Lucas däremot får jag inte träffa på en vecka ännu. Jag pratar såklart med honom i telefon och de verkar ha det hur bra som helst. Lägret är i Södra Hoka som ligger i närheten av Karlskrona. Antar att det här lägret blir höjdpunkten på hela konfirmationstjofräset :)
 
Nä. Natti. För längesen typ.
 
 Framsidan på inbjudan till Lucas konfirmation:
 

Tjejsemester

Oj vilken sovmorgon. Känns bra att starta lugnt såhär efter några dagars ledgt.
 
Midsommar var toppenfin. Pia, Peter, Carro, Linus, Leon, Nicke och Carrå var här. Vi firade med sill, potatis och snaps som sig bör :) Lite lekar och jordgubbar slog vi också till med. Ett alldeles lagom firande med fint sällskap. Midsommardagen var vi i Fjälkinge och hade lekdag med hela tjocka släkten. En kul tradition som inte blivit av under ett par år men nu är vi i farten igen. Härligt. Tipsrunda, lekar, brännboll och grillat gillas av stora som små.
 
I söndags stack jag och Alice tillsammans med Ulrika, Alize, Anette och Märta på en liten tjejsemester. Tidig morgon begav vi oss mot VImmerby och Astrid LIndgrens värld. Älskar det stället och uppskattar det minst lika mycket som barnen :) Hela söndagen spenderades i parken och tjejerna var genomlyckliga. Sov gjorde vi på den tillhörande campingen där vi hyrt stuga. När tjejerna, efter lite pizza och godsaker, däckat fyllda av intryck så satt vi mammor uppe och tjatade över ett glas rött (eller fler?)
 
Igår var vi ännu en dag i parken. Tyvärr var inte vädret på vår sida igår men med skalkläder och gummistövlar klarar man sig långt. Det var en lycklig och lyrisk Alice som kom hem till pappa igår och berättade om alla upplevelser. Hon ska dit igen hävdar hn bestämt och nästa gång ska pappa också få följa med :)
 
Nu dax att ladda för jobb. 10 pass kvar innan semester, I det här vädret gör det ju inget att semestern ligger en bit fram. Himla glad att vi har en resa framför oss.
 
 
 
 

Midsommar

Älskar högtider. Kanske mest midsommar då allt väntar framför. Det har varit en fin dag. En fin kväll och med fint sällskap. Love.



Jobbet

Äntligen en kväll hemma. Det var visst längesen. Igår jobbade jag till 23.30, det var nödvändigt eftersom vi startar största rean nånsin inne hos oss på måndag. Allt skulle flyttas om och ändras och det går inte fixa det när man samtidigt har kunder i butiken. Lång arbetsdag alltså. Och upp i ottan imorse. Älskar mina ljusa slingor men får krupp på utväxten som hittat dit efter några veckor. Ulrika är snällast, hon hade egentligen ingen tid men tryckte in mig åtta imorse. Sen kväll - tidig morgon - trött nu.

Jobbet ja- Jag ska börja arbeta på Kristianstad montessoriskola till hösten. Känns jäkligt kul och inspirerande. Självklart ska jag vara i förskoledelen :) Det blir dock en rejäl skillnad från nu. Till hösten är det 90% (fick välja mellan det och 100%) som gäller och det är klart att det kommer märkas här hemma. Framförallt eftersom jag kommer att  jobba måndag-fredag och Mattias jobbar mycket helg. Men det blir säkert bra. Med rätt ijnställning blir det mesta det. Dessutom kommer det bli ett lyft för Alice. Hon har alltid haft sina 15 timmar på Vintergatan och nu är det dax för mer. Vi har pratat om det från och till och nu känns det verkligen som att 15 timmar är förlite. Hon har två år kvar till skolan och risken finns att hon hamnar utanför kompisskapet om hon är på förskolan mycket mindre än de andra. Så det blir bra, dessutom kommer hon fortsatt få någon ledig dag i veckan eftersom Mattias jobbar skift.

Förutom att jobba 90% ska jag i januari börja plugga på Malmö högskola på halvfart. Ska läsa till montessoripedagog och även om det ska bli jäkligt kul så är jag aningen livrädd för hur vi ska orka med.

Ikväll har vi myst järnet. 100% Alice-tid med bl.a. picknick på filt i vardagsrumet, filmmys, lek, spel och lite skapande :) Love it.

Nu ska jag snart krypa ner. Älskar midsommarfirande men vill ha sol. Snälla SMHI ha nu fel i vanlig ordning.



Onsdag 20 juni

Himla lång dag idag. Längsta på länge faktiskt. Ta slut då tack.

Idag saknar jag mina grabbs. Man ser visst mindre å mindre av de där pågarna i takt med att de blir äldre. Just nu är de i Fjälkinge. Deras pappa är tydligen ledig hela sommaren så nu börjar jag oroa mig för hur mycket de egentligen tänker vistas där, där alla kompisar finns.

Tack för er fina kommentarer angående nya jobbet. Det känns bra nu. Idag när jag hittade statistik för yrkesrollens löner så kändes det minsann ännu lite bättre ;)

http://www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Forskollarare--Forskolelarare-1196/lan/Skane-20


På ny väg

Nu var det klart. Nu finns ingen anledning till funderande längre utan nu är det bara till att gasa, tuta och köra. Ovissheten är borta, nu vet jag vad som väntar. Eller egentligen inte, men jag vet VAR det väntar. Och nyfikenheten är stor.

Jag sökte ett jobb mest på skoj för egentligen trivs jag ju förträffligt där jag är. Men ändå. Jag snubblade över en annons jag inte kunde blunda för, ett jobb jag tidigare suktat över. Så jag slängde in en ansökan på jobbet och några timmar efter mitt mail blev jag kallad till intervju. Förra veckan var jag på intervju igen och erbjöds då tjänsten. Vånda AB.

Idag har jag löneförhandlat och det gick galant. Vi enades vid ett bud jag inte kunde säga nej till. Nu är jag nöjd. Och tamigfanken stolt. Det hade varit många sökande på tjänsten och nu är jobbet mitt :)

Feel good!


Känslokaos

Trött, tröttare, Amanda. Så känns det idag. Inte undra på när man inte kommer i säng om kvällarna. Jag är verkligen sämst på det och har alltid tusen ska-bara innan jag störtdyker ner i sängen.

Och inte blir det färre vill-hinna-med. Nu är det målning och rumbyte som ska till hemma. Lucas ska få nytt, större rum. Och av olika anledningar vill jag fixa det nu meddetsamma bums. Men. Jag HINNER inte.

Räknar ner nu. Tre dagar jobb, sen midsommarfirande i två dagar och så lite minisemester på det. Tjejsemester. Jag, Alice, Anette, Märta, Ulrika och Alize. Ska bli fint det.

Idag är det jobb hela dagen lång. Just nu har jag en märklig känsla inom mig. Vemod, lite sorg, förväntan och nyfikenhet. Salig blandning. Märklig blandning. Imorgon kan jag lägga till nervös i min känslo-cocktail. Galet nervös tillochmed.

Och så en bild på fina dottern från helgens firande av kompisarna Alize och Loveli.


Summering. Gbg, skolavslutning och beslut.

I torsdags var jag och Caroline på inköp i Göteborg. Villervallas sommarkollektion 2013 fick vi spana in. Fantastisk kollektion. Love it! Vi passade också på att strosa runt en stund i Haga, kika i deras mysiga butiker och åt lunch på stans bästa lunchrestaurang (enligt flera) och ja jisses vilken mat. Jag älskar ju fisk och detta var en riktig fiskrestaurang med himmelsk mat. Testa Sjöbaren om ni får möjlighet.

Igår var det skolavslutningsdag. Alltid en speciell dag och det ska firas såklart. På morgonen hjälpte jag till att styla grabbsen och efter att vi skjutsat Lucas till skolan hängde jag med Linus på hans avslutning. Alice var med såklart :) Avslutningen var magisk. Fantastiskt fartfylld och härlig. Det var med sorg i hjärtat vi avtackade Linus lärare Jocke efteråt. I sex år har jag varit förälder i hans klass nu, först till Lucas och sen Linus och han har varit en fantastisk lärare. Finns inte nog med superlativ för att beskriva honom. Nu är det högstadiet som gäller för Linus - känns galet.

Efter avslutningen åt vi traditionsenligt jordgubbar och glass. Mamma och Bojje kom hit och hann få i sig lite kaffe innan vi sen begav oss till Söderport för att ta emot Victor på hans student! Kvällen spenderades sedan i fjälkinge scoutstuga där vi studentfestade loss och hade hur trevligt som helst. Bilder får jag återkomma med :)

Idag ska det kalasas igen. Alice ska fira kompisarna Loveli och Alize och därmed får mammagänget ses igen :) Det behöver jag idag. Har en massa tankar som måste ut.

För förövrigt - ja jag har tagit ett beslut. Om det är rätt eller fel vet jag inte men jag var tvungen att bestämma mig. Jag brottas med mina tankar, känslor och rädslor. Jag ser med tillförsikt framåt och försöker tro på mig själv, men det här är inte lätt. Jag är van vid att ha tid med min familj. Jag älskar mina och Alice lediga dagar och jag värderar högst av allt att spendera tid med dem jag älskar. Det blir en stor förändring. Spelar ingen roll vad andra säger. Jag kommer säkert klara det men till vilket pris? Det skrämmer mig. 150% sysselsättning skrämmer mig som fan. Jag hoppas det är värt det. Jag hoppas det blir bra.

Och slutligen. Någon kommer flytta härifrån. Mina ord. Nu vet jag vem det blir och det blir inte jag. Imorgon går första flyttlasset är det sagt. Lättad.



Min "lilla" Lucas. Huvudet högre än sin mamma. Slutar åttan och har nu bara sista året kvar i grundskolan
.


Och så ljuvliga lillebror.Som ska börja högstadiet! Gjorde inte jag det nyss?


C O N F U S E D

Tack finaste vännerna som tänker på MIG. Som undrar vad JAG vill och hur JAG har det. I min vånda och mitt beslut.

Jag vet inte. Jag vet ingenting. Har ni någongång känt er som en bluff? Tänk om allt är på låtsas? Tänk om jag inte är den jag tror? Tänk om inte jag kan axla det jag tror att jag kan? Tänk om någon liksom tar hål på ballongen.

Förvirrad? Bara förnamnet.

Nu dagen: Började med ett möte som jag tror att jag gillade. Eller inte. Grunden till våndan. Punkt. Sen blev det fika med finaste finaste J. Kloka, snälla, underbara J. Som tycker om mig. Som bryr sig om mig. Som säger att jag borde så mycket mer än det jag gör. För att hon vet att jag kan, för att hon vet att jag duger, för att hon vet att jag har så mycket mer att ge.  Fina fina J, som lyfter mig. Som jag kan vara AMANDA inför.

Efter fikan blev det jobb och på lunchen kom Mattias och Alice en vända. Vi kollade in årets studentkarneval (med Ville) och sen tog vi en fika på stan. Ikväll kom sis på besök. Vi har planerat inför midsommardagen. Lovely! Då ska nästan hela släkten ses och ha det kul :) Längar. Redan. Som sagt - när man är det minsta förvirrad är det underbart att ha de sina samlade ♥

Om två dagar är det över. Om två dagar finns ett beslut.

Det blir en fin helg.


Ingen aning

Om livet var svårt igår så var det ju ändå ingenting emot hur det känns idag. Jag är vilsen, jag är skrajsen, jag är ta mig fanken livrädd. Och jag har ingen jävla aning. Verkligen ingen.

Dessutom känner jag att beslutet enbart ligger hos mig. Förändringen ligger hos mig. Det kvittar vad andra tycker och tänker för det är ändå jag som sitter i bergodalbanan. Det är jag som ska bemästra kurvor och backar. Just nu har jag ingen jävla aning om jag vill åka med..

Hur vet man??!


Fina du

Känner en inre oro. Ogillar det skarpt. Samtidigt så vet jag att mina tankar och känslor alltid skenar iväg åt helsickes för fort och jag tycker att jag vid det här laget även borde förstå hur jag ska hantera det. Men varje gång är det samma visa.

Jag är glad att det är mamma-vecka. Att min fina Lucas är på plats hemma denna veckan. Märkligt när det blir minsta oroligt i lägret vill jag ha alla mina samlade. Tryggt och bra ska det vara. Och man vet vad som verkligen betyder något.

Lucas är världens finaste. Ja att han är vacker, det får jag ofta höra. Men hela han är liksom vacker. Inifrån och ut. Han har verkligen tagit klivet ur barndomen och in i vuxenlivet. Ungdomsåren. Vi pratar på ett annat sätt än tidigare. Vi skrattar åt samma saker. Vi trivs i varandras sällskap och vi har roligt tillsammans. Lucas är snäll, han är hjälpsam och han är omtänksam. Han får mig att må bra och jag älskar att vara i hans sällskap. Jag älskar att skratta med honom. Jag älskar livet lite mer de veckor han är hos mig. Då när är jag hel.


Beslut är inget för mig

Älskar solen och värmen som visst hittade tillbaka litegrann idag. Älskar känslan av att det förhoppningsvis snart är alldeles riktig sommar.

Imorse önskade jag att jag hunnit ut och njuta lite sol. Tyvärr finns det en del måsten som man just måste prioritera. Städning var en sådan sak idag. Efter en helg borta såg det vidrigt ut hemma. Nu är det mesta röjt och rent iaf. Skönt.

Jobb idag. Vånda och oro. Jag avskyr beslut. Nånstans önskar jag nog att jag slipper besluta. Tänk att varje stund i livet är fyllt av val. Hur vet man om man väljer rätt eller fel?!

En sak är jag fast beslutsam i iaf. Och blir det ingen förändring de kommande dagarna så förändrar jag. That's it. Skönt att veta något åtminstone.

Ha det fint!


Vela!

Tur att helgen var lugn och gav energi. För nu imorse kastades jag in i grubbleriet igen. Jisses. Jag som hade avfärdat och slagit mig till ro. Men så. Att ta beslut har aldrig varit min grej. Jag borde fått heta Vela i mellannamn. Jobbigt nu.

Imorse var det inga pigga grabbar som skulle till skolan. Men det gick att få iväg dem. Till slut. Snart sommarlov.

Alice är hos sin världens-bästa-Leon. Hon packade glatt väskan igår och skulle absolut sova över hos honom. Underbara barnen. Tänk om livet kunde få vara så okomplicerat som deras relation är. Kärlek, lycka, glädje. Inga konstigheter. Så glad att de har varandra. Så glad att vi gett dem varandra och att deras likheter förenar dem till de bästa av vänner.


Minisemester

Vi struntade i alla skulle, borde och måsten i helgen. Och det gjorde vi ta mig tusan rätt i. Husvagnen kopplades på i fredags och framåt kvällen begav vi oss till Ystad. En underbar helg börjar nå sitt slut. En helg som fyllt mig med energi och som tankat må-bra-kontot oändligt.

Våren var sådär. Sommaren ska ta mig fanken bli hur bra som helst!


Längtar

Om jag drömmer så vänligen väck mig inte. Åtminstone inte förrän en bit in i september. För om jag inte drömmer så kan detta vara vår verklighet om sisådär tre månader.


LOVELY.

Nu ska det jobbas. Känns som om vi precis börjat veckan men för mig är det här sista arbetsdagen. Märkligt det kan bli med röda dagar mitt i veckan. Och i helgen är ja extraledig eftersom jag bytte och jobbade förra. Känns aldrig fel när man ska ta igen en ledighet :)
Ha en fin dag där ute.
Själv önskar jag solen tillbaka!


Öroninflammation

Ont i örat var öroninflammation precis som vi trodde. Det konstaterades smidigt på vårdcentralen imorse. Vad som inte är lika smidigt stavas Kåvepenin. Alice smakade på eländet i eftermiddags och konstaterade att hon aldrig skulle ta den medicinen igen. Envisa Liten. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Ikväll längtar jag. Bort från blåst och kyla. Och det finns ett ställe jag alltid har en inre längtan till. Särskilt såhär en dag i juni när vi  värmer oss med hjälp av en brasa i kaminen. Då längtar jag ännu lite mer.




Sömnlöst

Ajajaj. Klockan är en bit över 01 och Liten håller förhoppningsvis på att somna om. Igår var hon hyfsat pigg sånär som på den envisa hostan. Men idag har läget varit riktigt gnälligt igen och nu inatt kom öronvärken som ett brev på posten. Efter nästan en timme med tårar blev det Alvedon med tvång. Nu äntligen verkar den ha gjort sitt. Imorgon blir det vc.

Nu sova och gärna drömma om det här:


Lördag it is!

Jobbat idag. Inte min lördag egentligen men en av tjejerna behövde byta. Skönt nu när det är gjort och jag har två lediga helger framför mig :)

Nu har jag och Alicen varit ute och vattnat i pallkragarna. Snart dax att göra sig i ordning inför kvällens kalas. Kusin Esther fyller fem imorgon och det ska firas såklart

Trevlig lördag!


Ängel på jorden, ängel i himlen

Idag:

Begravning för en fin vän och människa. Nu, först, i efterhand inser jag vad han lärt mig här i livet. Annorlunda ÄR man inte, man BLIR det möjligen utifrån betraktarens ögon.

Och jag tror att jag lärt mig mer av honom än han någonsin gjorde av mig. Han tyckte om mig sas det. Men jag tyckte ju om honom, för han berikade mitt liv. Mina dörrar stod inte öppna av barmhärtighet, de stod öppna för att han verkligen var välkommen, för att jag och min familj ville att han kom och hälsade på. För att vi tyckte om honom för den han var.

Tack underbara Anders för allt du gav. DU var DU och du var mer dig själv än någon annan jag känner någonsin vågat vara. Att kunna, och våga, vara sig själv måste vara en av livets mest värdefulla egenskaper. Du kunde, du var och du vågade. Tack för att du förändrade min syn på livet och för att du fick mig förstå det.

Sov gott saknade, älskade ängel.



Älska mig för den jag är..
..och inte för den ni önskar att jag skulle bli.


Tivoli

Kortis1: Igår: fantastiskt mysig dag på tivoli med Linus och hans klass. Framförallt underbart att se Linus bland sina vänner. Uppskattad och omtyckt. Massa karusellåk. Nöjd och lycklig. Och så jag. Massa tjata med mammorna. Prata skola, läxor, fostran och prata skit. Fint det.



 


RSS 2.0