FrEdAG

Imorse kom Alice farmor på besök. Hon hade frallor med sig och det passade alldeles utmärkt för vi hade inte hunnit äta frukost ännu :) En tur till stan blev det senare. Fika på subway med älskling (som slutade tidigt idag) och med bästa Carro. Efter det var det klippdax för Lucas å Linus. SÅÅÅ fina är de nu. Eller nja kanske inte precis just nu för de befinner sig på halloweenfest (på olika håll dock) :) Nu ska jag hoppa i mjukisbrallorna och sen får det bli soffan, ont igen :( Men inatt har jag verkligen sooovit ut, tog en stark värktablett igårkväll och det var så gött att kunna sova ordentligt.
 
Imorgonbitti ska vi till badhuset med Alicen, undervattensfotografering :) Hur coolt som helst ju.

Trevlig helg!





Härliga bilder

Bjuder på lite bilder från mys och lek med älskade Alicen ikväll. Ahhh underbar hon är =)  

   
     *** Välling?? ***                            *** Mmmm gott =) *** 


*** Vill du smaka? ***

Det gör ont :(

Regn, blåst, kallt och jag har OOOOONT!!! Jag hatar den jävla mög-smärtan som förstör livet flera dagar i månaden. Inatt trodde jag verkligen på allvar att det här skulle kunna ta död  på en. Hade så sjukt ont att jag knappt tog mig ut i köket för att hämta värktabletter. Eländet heter egentligen inte mensvärk utan diagnosen är endometrios. Beskrivs av en del drabbade som "helvetet på jorden" och ja idag är jag nog fan benägen att hålla med. Själv har jag dragits med skiten så länge jag kan minnas men först 2005 när jag opererades för utomkvedshavandeskap så ställdes diagnosen. Innan dess har jag under alla år sökt hjälp till och från men ingen har tagit en på allvar. Nu vet jag att det är så det brukar vara och ja jag SKA ringa läkare igen, måste få andra tabletter så jag åtminstone kan sova nattetid. SUCK! var bara tvungen att kräka av mig lite och få tycka lite synd om mig själv.

Går i pyjamasen och tänker fortsätta med det resten av dagen. Just nu är det faktiskt skönt med regn, känns som om vädret är med mig och jag behöver inte ha dåligt samvete för att Alice får spendera hela dagen inomhus.

Tofs =)

Varit en ganska tråååkig dag. Hänt ungefär noll och inget och jag har lite svårt för det, trivs bäst när vi gör något. Blev iaf mysfrukost med barnen imorse och sen körde jag Lucas till ishallen. Galet vad han har ork. Först åkte han skridsko i fyra timmar och ikväll har han varit iväg och kört inlines i tre! Hade varit glad om jag haft en bråkdel av hans energi =) Jag, Lilliz och Alice tog en lång härlig promenad i eftermiddags. Mysigt att få gå en runda och andas frisk luft samtidigt som man tar del av Lilliz funderingar och njuter av Alice alla upptäckter =) Linus pratar på och Alice pekar och säger TITTA! Efter promenaden var Alicen trött och jag passade också på att vila när hon sov. Känt mig ganska trött och tråkig senaste dagarna... Nåja antar att det bara är att rycka upp sig och se till så det går framåt igen. Ingenting förändras av sig själv heter det ju.

Förresten idag har Alice haft tofs i håret :) Alla första tofsen. Söööta flickan ♥


 
*** Fina mig va?! ;) ***


 
*** TITTA! (Alice fascineras av sopbilen) ***


Tisdag 15.49

Blev en liten tur till stan idag. Träffade Carro å Linus där, vi gick en ruda och tittade på bl.a. vinterskor till mig. Inget seriöst letande så självklart hittade jag inget. Känns som om det skulle behövas ordnas inom kort iaf för nu är det kallt! Avskyr att fryyyysa =( Efter stan följde C å L med hit och vi fikade lite. Trevligt :) Nu skulle jag bli glad om min lilltös velat sova en stund men envisa sötunge står bara i sängen och hojtar. Hon är iaf på betydligt bättre humör idag. Inte alls varit så gnällig som de senaste dagarna. Skönt det, det måste ju tyda på att hon mår betydligt bättre nu också. En liten sovstund nu hade dock gjort susen, så hade hon orkat med resten av dagen :)

Kvällen hoppas jag går fort. Känner inte mig så glad just idag.

Nähä.. får väl gå in och somna Alicen i famnen. Det funkar.




*** Vill inte sova :) ***

I sin säng :)

Kändes helt konstigt när jag vaknade imorse. Tyst var det och ingen lilltös i sängen! Alicen låg i sin säng och sov och där har hon tillbringat hela natten. SKÖNT!!! Jag vaknade som sagt innan henne men hann knappt ur sängen innan jag hörde henne ropa MAAAMMAMAMMA vid åttatiden :) Hon var på superhumör och verkade för en gångs skull ordentligt utsövd, grejen är ju den att hon sover betydligt bättre i sin egen säng.  Vällingmys (i vår säng) och sen gick vi upp. Nu har vi precis ätit frukost. Mysigt när storkillarna är hemma på morgonen. Lilliz gjorde gröt och Lucas roade lillasyster medan jag fixade fram resten av frukosten. Vad som händer idag har jag inte hunnit tänka på ännu. Något får det bli, för varken jag eller pojkarna är sugna på att gå här och göra inget hela dagen.

Känner mig lite... hmm... jag vet i fan. Ahh jag orkar inte lägga tid på det just nu :(






Höstlov

Höstlov och fullt ös hemma. Ingen babysång idag eftersom det är lov så vi mammor bestämde oss för att träffas på Barbacka istället. Hur mysigt som helst med all våra bebbar som nu är så stora att de gärna leker i babycaféet och dessutom hängde det ju med en massa syskon :) Lilliz var med mig, självklart hittade han kompis så efter fikan såg man inte så mycket av honom. Kul hade han iaf och trevligt hade jag. Riktigt skönt att få göra något efter den senaste veckans sjukstuga här hemma. Lucas släppte vi av nere vid ishallen och trots att han har hockeyträning ikväll så var han  där i fyra timmar! Det går inte att trötta ut honom :)

Idag har jag internetfyndat  här :) I kategorin veckans plagg hittade jag en bodysuit jag länge velat ha til Alice. Nu var det dessutom 100:- rabatt och då kan man väl få slå till?! Jag är galet glad för Molos kläder :)  Glad är dessvärre inte Alicen förtillfället. Det är ganska gnälligt och pipigt dagarna igenom. Bära, bära, bära... Inget annat duger sedan lilltös var sjuk.   Rygg och axlar gör ont nu och i ärlighetens namn börjar det bli ganska tröttsamt, men vad gör man? Jag har inte hjärta att låta henne vara ledsen, min lilla stjärna ♥ Så jag bär och hon pekar med sitt lilla finger :) Ser ganska kul ut för hon pekar heeela tiden och säger TITTA till allt :) Idag var Alice iaf en liiiten stund i sin gåstol och under tiden passade jag på att ta disken och sen gick jag ut i tvättstugan för att kasta över tvätten från tvättmaskin till torktumlare... PANG! Jag fattar inte hur hon lyckas med allt hon gör men hon tog sig ur gåstolen iaf och landade på golvet. Som tur var så slog hon sig inte men hon blev lite skärrad och det blev såklart  jag med. Lilla älsklingen.

Näää nu ett varmt bad och sen en stund i soffan.





*** Inte riktigt nöjd med tillvaron förtillfället ***




*** väntar på post :) ***

Delar med mig av livet som nitton :)

Regn och rusk hela dagen.. Vår femårsdag till ära. För fem år sedan var det iaf underbart höstväder och vi var ute i solen och promenerade. Galet vad tiden går! Fem år och det känns som om det var häromdagen vi träffades, samtidigt så känns det som om vi alltid varit tillsammans. För det är rätt. Min älskade och jag, det är så jäkla rätt. Jag önskar, hoppas, tror och vill att vi har många år tillsammans framför oss. Kan inte leva utan min M, min kärlek, min trygghet, min glädje, mitt allt.

Idag har jag stundtals varit nitton år igen. Jag har läst min upphittade dagbok. Vartenda ord är jag och det känns märkligt att läsa, avlägset men ändå så nära. Svårt att släppa boken, för jag är verkligen där och då när jag läser. Livet kretsar totalt kring innebandy, kompisar, träning, party, student och skola. Jag skriver på mitt specialarbete, jag går på möte med studentkommittén, spelar innebandy i Vellinge och i Lund, avgör kvartsfinalen i 24:a timmars,  går på 3:3 fest och är på karneval, vi festar på Norra, Grandh och Hessle, jag har ett förhållande som jag inte är särskilt intresserad av och det är ofta slut, jag är sällan eller aldrig hemma, jag tar studenten och jag gör som de flesta nittonåringar saker jag inte borde... Jag blir dessutom kär och ungefär samtidigt som det slutar anteckningarna :)

1995 är ett år som på många sätt kom att påverka min framtid. Jag ansökte till högskolan och kom in i Göteborg. Jag fixade t.om. ett tillfälligt boende där, en plats att utgå ifrån. Först var jag fullkomligt övertygad om att jag skulle tacka JA, jag ville vidare. Det blev inte så utan livet tog helt andra vägar. Jag gick på högskolan, men här i stan. Med facit i hand skulle jag kanske valt annorlunda idag, men jag är också oerhört tacksam över att jag valde som jag gjorde och att jag idag är där jag är.


Tillbaks till 2008 och livet med min älskade M.






 Nighty

1995

Blev en någorlunda dag iaf. Jag tog Alicen och åkte till stan för att träffa Bästa Laline. Fika med henne och lite shopping piggar alltid upp. Shoppade i sann Hello Kitty-anda idag :) En pyjamas till mig (behövde verkligen en ny) och en drickflaska till Alicen. Lätt och behändig att ha med när man har en unge som vägrar dricka ur pipmugg och endast intar välling ur nappflaska :) Värre är det med fikaställen nu i stan. Sedan självklara Zekes nästintill gått i graven så är det inte enkelt att hitta ett ställe som både har god fika och gott om plats. För plats behövs när man har vagn med sig. Vi var faktiskt inom Zekes men gick igen och  till sist hamnade vi på Graffiti. Var väl ok, men inget man återvänder till varje gång. Så var fan fikar man? (Hmm... dagens I-lands problem) Efter stan körde jag och Alice till Fjälkinge. Lucas spelade innebandy med 96:orna, tyvärr blev det förlust men ett mål fick han göra iaf :) Innan matchen hade han varit iväg med det lag han egentligen tillhör (97:or) och spelat, i den matchen blev det både mål för Lucas och vinst totalt :) Gött det!

Mormor och "morfar" var också och kollade på Lucas idag. Mams hade städat på vinden och där hittat en gammal dagbok som jag skrivit signerad 1995! WOW, 1995 DET året! Jag vet att det var en massa partajande och annat skoj som hände då, jisses jag tog ju bl.a. studenten. Jag kan varken minnas att jag skrivit dagboken eller att jag sett den sedan dess men har tittat lite snabbt i den nu och ser att den är fylld varje dag t.om. mitten av juni-95.  Och när jag såg det så kom jag iaf direkt ihåg varför jag slutade skriva...

Så nu ska jag hoppa i nya pyjamasen, värma lite glögg och sen öppna min dagbok från sista året i gymnasiet. Ett kärt återseende antar jag :)


Handskriven dagbok... det är annat än att blogga det :)




FAAAAAN!!!!

Ja idag känns allt FAN! Jag och älskade skulle ha en dag för oss själva, Bästa Carro var bokad som barnvakt åt Alicen och vi hade planerat en massa mys. Bl.a. bokade vi kurbad för två på Hälsa och Helhet, middag ikväll och tja lite egentid för oss. Anledning? Fem år sedan vi träffades ♥  Nu är dock älskling sjuk :( Så jäkla tråkigt och så jävla synd om honom som måste ligga nerbäddad nu ist. Självklart är det inget man kan göra något åt, är man sjuk så är man. Ändå käns det så jävla typiskt! Det känns nämligen som om det  alltid blir såhär när vi bestämt något. Det faller alltid på något :( Oftast har det varit på att det inte bokats barnvakt, men även sjukdomar och annat har kommit emellan. Man borde kanske vänja sig... ändå blir man lika besviken varje gång. Ahh skitsamma :(

SUCK!

Jag älskar min sjukling


Inga kängor

Alice har inte så hög feber ikväll. Peppar, peppar nu vänder det nog :) Sötast sover gott nu och jag hoppas på en natt med massor av sömn för oss alla. I em var jag och Lucas i stan, han köpte nya boxer, inlines och skor. Kängor är tydligen inte att tänka på längre utan nu ska man visst traska omkring i gympadojjor hela vintern. Ja valet är ju hans men jag föredrar iaf vaaaarma vinterkläder och skor. Avskyr att frysa! Mysigt var det att få lite tid med bara storkillen och jag vet att även Lucas var supernöjd. Själv köpte jag förresten en flaska glögg(!!) mumsa! Var det något jag saknade under min graviditet kring jultid i fjol så var det definitivt glöggen. Dessvärre är jag inte så glad för saftglögg så jag fick glatt klara mig utan. Därför tänkte jag njuta glögg lite tidigare än vanligt i år :) och förresten så är det ju bara två månader till julafton :)







39,7...

...och mer alvedon. Frisk?! Jo ellerhur :S

Men sömnen gjorde susen iaf och älskling är lite piggare nu när alvedonen återigen tagit ner febern. Nu skulle jag gärna fått i henne lite välling också men den ratades. Blää! Jag förstår, det är inte gott att äta när man är sjuk ju. Får se om vi kan ta ett ryck i tvättstugan nu, beror på Alice som självklart helst vill bli buren. Måste iaf packa lite kläder till grabbarna som ska till sin pappa i helgen.




Hos doktorn (eller vad hon nu är?!)

Jag såg en gång på Insider hur outbildat folk praktiserar som läkare då de via nätet köpt läkarleg. Ibland kan man ju undra om inte det är lika bra det... :S

De ringde upp oss från barnakuten igår och ordinerade då Alice betydligt mer alvedon än det vi gett, för febern måste ner tyckte sköterskan där. Mycket alvedon var sjätte timme var budskapet vi fick och om Alice fortfarande hade hög feber som imorse skulle vi åka till vårdcentralen för att ta en snabbsänka och göra en kontroll sa hon. Jag är ingen mamma som fruktar varken ett par feberdagar eller en och annan infektion men när termometern åter visade på 39,9 idag så åkte vi till vårdcentralen och deras öppna mottagning mellan 10-11. Jag och Alice stegade in 10.40 och sekreteraren bakom disken meddelade oss omgående att det var fullt för dagen. Jaha?! Vitsen med att ha öppen mottagning försvinner väl om man ändå inte kan ta emot patienter på avsatt tid?! Borde kanske istället heta Först till kvarn kl 10?!

Jag förklarade iaf läget och samtalet med barnakuten igår, så fick vi då möjlighet att via en sköterska även träffa en läkare. Ett läkarbesök jag nu i efterhand gärna besparat både mig och Alice. Hon tyckte att det såg bra ut för Alice hade ingenting som tydde på öroninflammation (nej och jag sökte aldrig för problem med öronen heller!)  och så hade hon ju så pigga ögon... Snabbsänka behövdes absolut inte, det satte ändå bara siffror  på något man redan visste. Dessutom kunde vi nu sluta med alvedonen för när vi tempade henne på vårdcentralen var hon i stort sett frisk, hon hade hon bara 38,1. Ja perfekt! Siffrorna stämde precis på decimalen. Det var nämligen jag själv som både tempade och läste av termometern MEN anledningen till att den sjunkit så bra stavas kanske just  A L V E D O N?!  Ja inte vet jag, jag är definitivt ingen läkare men jag är iaf mamma och jag vet att när Alice vaknar och febern är hög så gör jag vad jag kan för att få ner den igen.

Hoppas hon snart kryar på sig, min lilla stjärna.


*** TREVLIG HELG ***

 


 
*** I väntan på doktorn ***
 Pigga ögon?! Nja jag vet inte om jag vill hålla med :S

Sjuk sjukvård

Min älskade flicka är riktigt kass. Hög feber, uppemot fyrtio grader, som inte vill ge med sig. Försökte ringa barnakuten för att höra om vi kan ge alvedon lite oftare än vad som är rekommenderat, men inte ens i sjukvården får man tala med en levande människa längre.  "Tryck 1, tryck 2, om det är akut ring 112, knappa in ditt personnummer..." Snacka om sjuk sjukvård! Mitt eller Alice personnummer förresten?? Bebisar ringer sällan akuten själv, men deras mammors journal har de väl knappast någon glädje av?! Trött jag blir.

Trött är Alice också, men det är svårt att komma till ro när man inte mår bra. Hoppas hon får sova lite bättre inatt iaf, det behöver hon.




*** Världens finaste sjukling ***

Sjuka :(

Frånvaron härifrån har berott på sjukdom. BLÄ!! Igår var det jag som låg pall hela dagen, kräk och illamående, lite feber också antar jag. Var verkligen längesen jag var så kass, soffan var min räddning och jag gick inte många meter ifrån den. Själv har jag mått betydligt bättre idag men istället var det Alice tur att dra dit. Inget kräk för hennes del dock däremot har hon hög feber och är allmänt hängigt. Kan ju förklara de senaste dagarnas ovilja till att både äta och sova ordentligt. Stackars Liten. Så ist för att ha kul med mammor och bebisar på ÖF så har vi spenderat dagen hemma.

I måndags var jag hos mellansyster på middag, vi hade verkligen kanontrevligt! God mat bjöds det på (tack, tack tack!!) och att skratta och ha kul med med mams å systrar är aldrig fel =) Tänk vad enkelt det kan vara att förgylla vardagen lite, det borde man definitivt göra oftare. (Tack även till Nicke som skjutsade mig så jag kunde ta del av vinet =))

Nu ska jag hinna med att göra en smoothie innan det är Oskyldigt dömd på fyran. Najst det =)





*** Sjuk bebis myser i nya pyjamasen ***




*** TACK FÖR EN SUPERBÄST KVÄLL ***

Måndagstankar

Ibland blir inget som man planerat. Jag och Alice skulle ta en promenad till Hammar för att inhandla kvällens middag, men innan jag kommit in i duschen var bebis trött igen (trots att hon sov till 9.30 imorse!) Så nu sover Alice  och jag sitter här. Inte mycket att göra åt saken, fast jag hade verkligen sett fram emot en stund i friska luften. Att lägga Alice i vagnen är dock inget lämpligt alternativ, hon sover inga längre stunder där. Just nu sver hon väldigt dåligt öht. Natten har hon tillbringat i vår säng och det är ingen hållbar lösning varken för oss eller Alice. Snorpan far runt i sängen överallt, vaknar till hur ofta som helst och sömnen blir lidande för oss alla.

Idag står det babysång i kalendern och vi får väl se om bebis vaknat tills dess. I eftermiddag ska jag och älskade åka till Maxi. Veckohandling är inte särskilt kul men ack så nödvändigt. Kvällen väntas bli trevlig iaf. Jag, systerstor och mams är bjudna till mellansyster på middag. Ska bli riktigt skönt att bara få sitta ner, tragga skit, dricka lite vin och umgås med trevligt sällskap. Familjeband förenar :)

Apropå familj så ska förresten min far ska skilja sig. Eller far och far... han var gift med min mamma när jag blev till och därmed blev han automatiskt betraktad som min pappa. Fast att vara pappa i verkliga livet är ju något helt annat än att avla barn. Jag har aldrig haft honom som en riktig pappa, mina barn har aldrig haft honom som en riktig morfar och helt ärligt så gör det mig ingenting för jag har heller aldrig saknat honom. Däremot kan jag tycka lite synd om honom som gått miste om så mycket. Själv har jag ist mått alldeles ypperligt i min relation till min bonuspappa. Han antog  rollen som pappa på ett förträffligt sätt och det är jag glad för. Så låt farbror S skilja sig och förhoppningsvis bli lycklig i det :) 

Trots min egen erfarenhet så har jag en föreställning om att pappa - dotter bandet kan vara något alldeles speciellt. (Liksom mamma - son.) Därför är jag in i helvetes glad över att Alice har den pappa hon har. Världens mest underbara. Min älskade.








Helgen

Så var det söndag igen och ännu en helg till ända. En helg som bjudit på lite av varje. Innebandy med Lucas igår, det var kul, nervöst och jämt. Till sist förlorade de med 9-10(!!) men jisses vad duktig min egen lirare var. Fyra mål och två assist blev poängskörden för hans del :) På kvällen var det kalas hos Bästa Carro, supergod mat och trevligt sällskap blir självklart en lyckad kväll :)  Idag tröt ork och lust så vi lät latmasken styra och körde till Max och käkade middag med barnen. Sen var vi en runda hemma hos M´s mamma innan det var dax för hockey. Tyvärr innebar matchen förlust för Lilliz lag  - men det var kul att titta iaf. Summerat har det varit en ganska lugn helg. Skönt. Det uppskattar jag.


Förresten kan ju inte låta bli att nämna att det igår blev storvinst för FBK. 5-1 mot Brynäs, fint det :)




*** MIN söta, goa, fina poängplockare :) ***


Tio fredagar :)

Freeeedag!! Vaknade med ett ryck 8.15 imorse. Trodde vi var ganska körda med skolbussar och allt, men hittade inga sovande barn någonstans i huset :) Älskade hade fått iväg dem innan han begav sig till jobb <3 Själv kröp jag ner till Alicen igen som sov gott i min säng. Somnade om och vi sov till halv tio!! Nu sover bebis igen och jag ska passa på att ta en dusch. Är omöjligt att göra det när hon är vaken, hon blir tokarg om inte hon får följa med :) galet vattendjur! För övrigt har vi inga större planer för dagen. Ikväll ska jag däremot sitta bänkad i soffan kl 21. ROBINS är tillbaka :) ÄNTLIGEN! Det är ju så sjukt bra och absolut inget man vill missa. Tio fredagar framöver är räddade :)




Tråkhumör...

Usch jag ä verkligen på tråkhumör ikväll! Käner mig helt sur, tvär och arg. Vet inte riktigt varför.. Eller jo jag vet nog det men allt jag kan ju inte kräka ut här :) Snart sover barnen, ungefär hälften är i säng nu, sen ska jag njuta av en stund i soffan med min kärlek. Om han fortfarande vill ha mig vill säga :) har ju liksom inte varit på topphumör mot honom heller. Alice var bedrövlig att somna ikväll. Hon ville absolut ingenting! Inte sova i sin säng, inte sova i vår säng och inte sova i famnen... jodå jag trotsade alla bebisproffs och provade allt, men inget dög. Hon var definitivt på sämre humör än mig. Jag tror ta mig fan att hon är mer envis än mig också.  

Babysimmat idag iaf, mys det. I eftermiddags tog vi en promenad nere vid sjön. Det var sådär kul.  Alice ville åka ungefär halvvägs sen ville hon upp ur vagnen. Lite svårt när man är just halvvägs. Gnäll, gnäll, gnäll. Öht har det varit rätt så gnälligt i eftermiddag och ikväll. Inget har passat den lilla bestämda Snorpan utan hon har varit ganska missnöjd med det mesta. Hoppas både hon och jag är lite gladare imorgon.





 
*** På promenad, innan vi kommit halvvägs :) ***


Tåååårsdag

Började dagen med att städa och det behövdes verkligen. Lite kvar att fixa till men orkar inte just nu. Skyller på att Alice sover och att dammsugaren väcker henne :) Alice tycker det är ganska ok när jag städar, enda kravet hon har är att hon ska ha en egen Wettex i handen (munnen!) sen hänger hon med från rum till rum i gåstolen. Fick sova till åtta idag, bebis har sovit i sin säng heeela natten igen och även om det är väldigt mysigt att ha henne nära så sover man ju betydligt bättre när hon är på lite avstånd. Satt just och letade lite inredning och tapeter till ett kommande flickrum. NEJ vi ska inte göra Alice rum ännu, men när det ska göras är det ju bra att ha lite ideér ellerhur?! ;) Förresten har jag ju inte inrett ett flickrum sedan jag själv bodde i ett så jag måste  ju få förbereda mig väl :) Fast det lär inte bli något princess-rosa rum med guldkronor eller småblommor precis. Däremot är jag kääär i tapeten Kaspar från Sandbergs. Den är så cool och känns så  "Alicig", men röd eller svart? Ahh vi får väl se, har förmodligen hittat trettio andra tapetar att välja på när det väl är dax. Och förresten så vet jag inte om Alice ska ha något eget rum... Hon ska ju vara min lilla bebis livet ut :)

Nu dax att packa badväskan. Babysim idag :)



RÖD eller SVART?

(Bilder lånade från: http://www.sandbergtapeter.com/)


Ännu en bra dag

Öppna förskolan imorse med mammor och bebisar från babysången. Lika kul och trevligt som jag förväntat mig :) Alice tog ännu en sovmorgon och ville inte upp ur sängen förrän vid niotiden. Då var jag redan klar och väntade mest på att hon skulle vakna så vi kunde komma iväg. Sömntuta! Inatt har hon dessutom sovit hela natten i sin säng så jag kände mig piggare än på väldigt länge när jag klev ur sängen imorse. Skönt det. Efter ÖF var vi hemma och vände. Alice sov en stund till och sen var det dax för lunch. Fick bli en barnmat på burk, men numera serveras endast de ekologiska och/eller vegetariska alternativen. (Fick förresten svar från Hipp som jag också mailat anående köttet i barnmaten och det visade sig att allt deras kött kommer från Tyskland och Österrike.)

I eftermiddags träffade vi Carro och systerstor i stan. Födelsedagsfika med Bästa på House of bagels. Helt ok ställe, men jag saknar Zekes :'(  Efter vår snabbvisit i stan så följde Carro med oss hem :) När middag, fika, bad av en kladdig Alice, sagoläsning för Linus och ett spel med Lucas (jag vann!!) var avklarat så ägnade jag tiden åt en smoothie och Oskyldigt dömd i soffan :)

Nu lääängtar jag efter min älskade M. Underbart livet kan vara när man är två. Just nu mår jag alldeles förträffligt bra ♥



 
*** Fina Dig ***

GRATTIS ♥


Idag fyller Bästa av de bästa år ♥  Grattis Love.
Tack för att du är just DU. Tack för att du berikar mitt liv
ocht tack för att jag alltid vet att du finns där för mig.

Önskar dig en underbar födelsedag



Password

http://fbkmandis.blogg.se/insidan/?tmp=14152308

Bebis ♥ mammas å pappas säng

Seeeg tisdag. Alice sov till nio imorse, vet inte vad som hänt men varken alarm eller vakna storebrödrar väcker henne numera. Kanske sover extra gott för att hon tillbringat de senaste nätterna i mammas och pappas säng? Jobbigt tycker jag, men Alice verkar trivas. Hon somnar lätt på kvällen, vi lägger henne som vanligt i hennes egen säng men efter ett par timmar börjar gnället. Trots att hon sover är hon ledsen så jag antar att det är som hon drömmer. Har testat med välling, nappen... men inte förrän hon får komma till vår säng somnar hon ordentligt och sover resten av natten.

Mammajympa var planerat i förmiddags, men Alice var supertrött bara någon timme efter frukost så det blev inget med det. Tog en lång promenad istället när Alice sov gott i vagnen. Sen fick vi fikabesök. Systerstor och Ville var här, trevligt med sällskap :) Tack för det!

Ikväll kaaaanske det blir hockey. FBK möter HV, fast jag tycker så uppriktigt äckel-illa om HV att  jag inte ens vet om jag vill se matchen. Jobbigt  val för jag vill verkligen se FBK men samtidigt så påtvingas jag ju HV på köpet :)

Förresten måste nog klippa Alice hår snart :) det har vuxit hur mycket som helst. Kolla in tofsarna vid öronen :)



 

*** Pigg och vaken ***

Slut ålat!

SUCK... Jag borde verkligen leta upp lite tid och ta mig till friskis. Skulle igår, men orkade inte. Mår ju så mycket bättre när man kör ett par pass i veckan =/ Babysång idag och det var mys som vanligt. Alice älskar att vara där, hon är på topphumör hela tiden. Inte undra på det - massor av kompisar ju och en häligt med utrymme att krypa runt på. Japp nu kryper hon mest, ålandets tid verkar vara förbi. Nästan lite synd ju, hon var ganska charmig som "ålen" :) På onsdag blir det ÖF med mammorna, kuligt! Vi pratade förresten om det här med köttet i Sempers barnmat på babysången idag, alla blev väldigt förvånade då de (liksom jag) utgått ifrån att det var svenskt kött i maten. Ghaaa aldrig kan man förlita sig på något. Nä nu ska jag ta en dusch och sen får det bli en stund i soffan.




*** Halva babykören :) ***

Sjusovare

Sitter och väntar på bebis som borde vakna snart. Ett under att hon var trött och ville vila efter middagen då hon sov till 9.40(!!) imorse. Galet, galet! Linus skulle vara hos tandläkaren 10.20 så det blev bråttom :) Strax ska vi till babysången, står nybakade pajer på vasken i köket, mumsa :) Vi turas om att ta med fika och idag var det min "tur". Baka är inte det bästa jag vet precis, men lite paj kan man ju fixa till. Näää jag får nog väcka min sjusovare om vi ska hinna med någon sång alls idag.




Söndagstrött

Söndag och seeeeg hela dagen, trött som tusan. Beror nog på att vi hade en väldigt trevlig kväll igår. Var hos systerstor på middag och det var toppen! Maten var supergod och sällskapet kanon, tack för det! (Alice hade nog också en toppenkväll, favvisen Bästa Carro var ju med och henne kan man liksom göra lite som man vill med när man heter Alice ;) Innan besöket hos systerstor var vi en runda på stan. Blev en ny vinterjacka till mig på Stadium och en klänning på MQ. Känns som ett utmärkt resultat :)

Idag har vi som sagt mest segat. Tog en promenad i eftermiddags och sen blev det en runda till Maxi också. Vanligtvis sköter M veckohandlingen själv men idag var Carro här och hon stannade hos Alicen så jag hängde med älskling och handlade. Underlättar att vara två när man ska släpa hem mat till sju pers :) Apropå mat så mejlade jag Semper för ett tag sedan, köper en hel del burkmat till Alice från dem och började fundera över var deras kött är producerat. Jag hade ju hoppats på Sverige och till viss del var det även så, men i svaret jag fick framkom det också att nöt- och kalvkött även kommer från Irland och att en del av köttet har ursprung från Spanien. Känns sådär kul tycker jag.. lite blää faktiskt. Numera letar vi i deras ekologiska sortiment istället. Det innehåller nämligen bara svenskt kött. Irland... njää det känns kymigt.


Snart ännu en helg till ända, den här helgen har varit bra - väldigt bra. Jag har mått bättre än på länge och det har varit så skönt. Mycket tid tillsammans med min älskade M och det behövde jag. Älskar honom obeskrivligt mycket.





*** Fika på stan, jag fick smaka gräddbulle :) MUMSA!! ***


*** I den här famnen får JAG som jag vill ;) ***




Morning lördag

Tidig lördagmorgon och mina älsklingar sover. Alice är en riktig sjusovare på morgonen. Är det bara lugnt och tyst här hemma så somnar hon lätt om efter första vällingfrukosten och sussar gott vidare till framåt niotiden. Själv var jag uppe tidigt för att skjutsa Lucas till skolan, de ska uppträda på sjung-gung i Lund ikväll och bussen från skolan gick redan klockan 8. Måste ju få tid att öva på plats också :) Linus har sovit hos sin farmor inatt. Något han verkligen längtat efter och sett fram emot. Kan förstå det, det är ju något speciellt att få all uppmärksamhet och all tid av sin farmor under en hel kväll och dag. Hon ger verkligen honom det - det vet jag. Pizza skulle beställas, spel skulle spelas och favoritgodiset var redan inköpt :) Linus var på topphumör när jag lämnade han där igårkväll. Farmor bjöd in på kaffe och jag följde med in en stund  Det är ju flera år sedan jag var i det huset och mycket har hänt sedan jag klev ur den familjen, men det var faktiskt riktigt trevligt att sitta ner och prata en stund.

Nu hoppas jag på en skön dag med mina älsklingar... om de bara kunde vakna :)




 

Barbacka-fika

Underbar/välbehövlig sovmorgon imorse. Hoppas det har lite effekt så man inte är så fredagstrött ikväll. Nu stundar ju helgen och skönt ska det bli, ska försöka låta bli att fastna i mina grubblerier och istället njuta...

Blev ett besök på Barbacka med mysig mamma/bebis-fika idag. Två andra mammor från babysånggruppen med bebisar och så jag och Alicen såklart. Barbacka är verkligen ett kanonställe för bebismammor. Billig fika, gott om utrymme och massor av andra bebisar/barn som pratar/skriker/låter och det är helt ok för öviga besökare :) Efter Barbackabesöket hade jag tänkt ta en runda på stan och kolla vinterjacka till mig själv, men vi satt kvar läääänge och tjatade, klockan blev mycket , Alice var supertrött och Lilliz på väg hem från skolan. Så kanske får ta en runda in till stan imorgon istället :) NU vaknade min bebis och hon är garanterat vrålhungrig!




***Man blir ju helt slut av att fika och umgås med bebiskompisar :)***

Lugn dag

Trött idag. Har inte sovit något vidare inatt. Det har däremot Alice gjort. Jag gav henne mat strax innan elva igårkväll trots att hon sov, funkade bra - ingen vaken bebis inatt. Blir en lugn dag idag. Ska njuta i stunden med min älskade flicka, ta vara på dagen tillsammans med henne. Babysim i eftermiddag - veckans absoluta höjdpunkt om man frågat Alice och hon kunnat ge svar. VET hur lycklig hon blir när hon upptäcker var vi är och när hon förstår vad som komma skall. Värre vattendjur får man leta efter, hon är heltokig i att bada =) Innan badet ska vi hinna med att köra till skolan och lämna gympakläder till Lucas, gör jag så gärna. Kanske hinner med en runda i tivoliparken också innan badet. Vill mest här ifrån just nu. Komma ut och andas frisk luft, njuta Alice och bara få vara.





Vad skulle jag gjort utan dig? Finns inga ord för det du tillfört mitt liv.
*** Älskar dig ***

Längtar efter morgondagen

Ibland skulle jag vilja leva lite mer och ha färre antal måsten. Ibland skulle jag vilja ha ork att vara lite gladare, fokusera på det positiva, bemöta mina medmänniskor lite bättre, vara en bättre mamma, sambo, vän, syster, moster, dotter... Ibland skulle jag vilja få tid bara för mig själv, slippa tänka på det som komma skall, det som är och det jag ändå inte kan råda över.


Och ibland skulle jag vilja få vara ensam med min M, njuta och känna mig älskad, fullt ut, för den jag är. 


Det finns tillfällen i livet då jag inte alls vill vara ensam - men jag orkar inte be om ursäkt för att jag också behöver. Ibland blir jag ledsen, ibland blir jag oerhört ledsen...


Nighty




*** Hela morgondagen tillsammans med dig stjärna - jag längtar***

Älskade Zekes :'(

Blev en promenad in till stan och jodå lite bebisshopping =) Behövdes verkligen! Så mysigt att gå in till stan vi tog  vägen vid sjön och Alice älskar att åka vagn där, njuter av att titta på alla träden och vattnet. Väl inne i stan blev det en runda i de flesta affärer (men bara på bebisavdelningarna.) Lite fynd blev det allt =) Träffade Bästa Carro i stan och vi gick såklart till favvostället Zekes för fika. Sista fikan där antar jag dessvärre :'(  Tror tyvärr att de bytt ägare igen och det var inget vidare, varken utbud eller service tilltalade oss. Suck, nu blir det att leta nytt fikaställe. Zekes har ju varit vår energipåfyllare under en låååång tid  - men nu är det över... *SNYFTAR HÖGT*

Nu ska jag natta bebis (hon är helvild just nu så jag har ingen aning om hur det kommer gå) sen blir det garanterat Oskyldigt dömd på fyran =)





***Det är höst ***

Kommer säkert bild på Alice med kläderna på sig så småningom, men här är dagens fynd sålänge:

Tunika, leggings, strumpor (varav ett par kneehighs)


Har läääänge velat ha bilarna på PO.P, de ÄR så mycket Alice!! =)

Onsdag?

Tanken var att vi skulle till ÖF idag, men Alice har precis somnat så jag vet inte om det är lönt. Hon var verkligen supertrött och eftersom hon tillbringat en hel del av natten i vår säng så känner jag mig också aningen gäspig =/ Får se vad som händer. Gå till stan kanske? Skulle faktiskt behöva kolla lite kläder till Alicen och en promenad är ju aldrig fel. Känns som om jag behöver det idag. Skönt att få  röra lite på sig och dessutom är det ett utmärkt sätt att både hämta energi och rensa huvudet.





Lilla snigel =)

Finaste vädret och vi har inte varit ute alls (ännu). Valde Friskis mammajympa i förmiddags, fast jag borde kanske egentligen valt promenad i solen. Kände dock för att tjata lite med de andra mammorna och då passade Friskis bättre =) Ett tag var det en ren fröjd att kunna jympa mitt på dagen och ha Alice med sig dit, nu går det sådär... eller jo jag är ju i ständig rörelse för jag får ju hämta Alicen lite här och var i salen =) Jisses vad det händer mycket i den här åldern och oj vad hon växer. Garderoben börjar sina igen och det känns sådär kul kan jag meddela =/  Duktig är hon iallafall söte-sessan. Gör rörelser till lilla snigel =) (fast bara när hon vill förstås) och det är hur sött som helst.

Nu ska jag njuta solen!





*** Akta dig, akta dig =) ***

Du är mitt måste

Underbar långpromenad i förmiddags. Hade först tänkt att ägna förmiddagen åt tvätt samt städ av kök... MEN... Var istället ute och gick i över en och en halv timme i det ljuvliga vädret. Passade såklart också på att mellanlanda en stund på lekplatsen så Alice fick gunga =) Babysång med en supertrött men glad Alice i eftermiddag, hur mysigt som helst. Fast Alice vill aldrig vara med och sjunga, hon ålar runt på golvet, leker och busar istället. Idag "lekte" hon med William som är ca en månad äldre än Alice. Såg ganska kul ut när William kröp fram till henne med en boll och lät henne smaka på den =) Sen "konverserade" de med varandra i olika tonlägen, bytte leksaker och hade hur kul som helst. Trivs fantastiskt bra bland de här mammorna i sånggruppen och trots att de flesta inte känner varandra sedan tidigare så är vi ganska öppna och kan prata med varandra även om lite känsligare saker.  På onsdag är vi några som ska på ÖF tillsammans, ska bli SÅ kul.

Jag mår verkligen bra av att få vara hemma tillsammans med min flicka. Fast ibland önskar jag att jag, på förmiddagarna när vi är ensamma hemma, hade förmåga att välja och prioritera lite annorlunda. Känner att jag nuförtiden lite för ofta låter måsten gå före glädjen i att bara vara tillsammans med Alice. Jag är medveten om det och tänker se till att stålsätta mig mot det, jag är hemma för att vara med min dotter - ingenting ska få vara viktigare än det.




*** För att ingenting kan vara viktigare än så ***

Så var det måndag igen

Måndagsmorgon - min forna fiende är nu min vän. Tycker faktiskt det är ganska behagligt när lugnet infinner sig här hemma. Därmed inte sagt att helgerna inte är den bästa tiden.  För det är de och tid med älskade betyder mer än alla måndagar i världen. Igår var vi på badhuset. Ganska avkopplande faktiskt, glada barn och en aktivitet som passar alla. Alice älskar det och bara av att  få uppleva hennes glädje när hon får syn på bassängen gör att man skulle kunna åka dit varenda dag =) Idag står det babysång i kalendern. En av veckans höjdpunkter. En supertrevlig mammagrupp och härliga kids i en lekbar miljö, både jag och Alice trivs utmärkt.

Nu är älskling vaken och efter lite gröt får det bli en lång promenad i höstsolen. Njuta.





Lördagsmys

Lördag och jag mår bra! Har fått spendera hela dagen med mina älskade, det är välbefinnande. Älskar att få tid med min M - mår bra när vi är tillsammans. Var på foboll med Max i förmiddags. Grabbarna vann matchen och därmed även serien. =) Gött det!  Sen var vi hos hos mams och fikade, där bjöds det på smörgåstårta. Mumsa! En hel dag med pojkarna, M och Alice. Kan det bli bättre?! En cykeltur har vi också hunnit med och nu lagas det tacos i köket (Alice tömmer kökslådor.) Sen plockas det nog fram något spel och lördagsgodis. Bara mysa mysa myyyysa =)







Meeeer trååååk

Min bebbe sover och jag vill bara ut!!! Måste få lite friskus luftus och komma ifrån hemmet en stund. Fy vad jag tycker synd om mig själv ;) har aptrist, är trött och tycker livet är tråååk! Är bjuden på tjejkväll ikväll, har tackat nej men kanske borde gå?! Tjejer på tjejkvällar muntrar ofta upp långt mycket mer än någon annan förmår =) Fast helt ärligt så vill jag nog bara vara hemma. Alice som ju sover mig nuförtiden gör sin mamma trött. Soffa, ett glas vin och slökolla tv verkar därför mer lockande än tjejkväll just ikväll. Fast ska man höja humöret är garanterat det sistnämnda ett bättre alternativ =)

Nu vaknade bebis (ehhh..jo ok bebis, fast nio månader idag!) och vi ska ta oss UT!!!





Nio månader och fortfarande mammas BÄÄÄBIS!!


Tråkinlägg

Har varit på jobb och hälsat på idag. Visst var det trevligt att komma dit, träffa trevliga kolleger och barn men det känns avlägset att jag så småningom ska börja jobba där igen. Vi får väl se hur det blir med det. Idag känns livet tråååk. Fredag och allt, borde ju vara på topp - men inte. Går mest runt och funderar på hur allt kommer bli framöver.Har ju liksom inte känts för kul på sistone... Eller vad sägs om dammsuga, plocka, tvätta, tömma/fylla diskmaskinen, torka toaletten och så plocka undan lite till.  Är det mitt liv??! Vill jag ha det så? Nä får väl börja fundera på vad jag ska göra när jag blir stor :S 

Nu ska jag röja kök, sen ta äckel-tvättstugan och därefter hoppas jag på en stärkande promenad med min stjärna!





***För att jag älskar dig ***

Mysdag

Aptrött! Borde kanske varit i säng istället för att hänga vid datorn?! =S Babysim idag - mysa! Tog en lugn förmiddag hemma och sen åkte jag och Sprallis in till badhuset. Efter simningen tog vi en lång härlig promenad. Sen kom Laline  på besök med frallor och yoggi, så det blev fika med bästa sällskapet =) Åkte in till stan och fick lite fixat till Lilliz. Trodde ju liksom det här med jacka var klart till honom då jag tänkt att han kunde ha Lucas superfina jacka som han vuxit ur. Glömde en liiiten detalj bara... att fråga Linus. Tog fram jackan till honom häromdagen då det var blåsigt och kallt, han tittade på mig och sa - men du tror väl ändå inte jag vill ha den här jackan?! Hrmpff..ja vad gör man? Helt olika stilar de där två och jag kan ju inte tvinga honom att ha en jacka han inte alls tycker om. Så idag fick vi fixa en ny. Hittade en jättefin på Stadium som han gillade skarpt. Mössa och innegympaskor blev det också.

Ikväll blev det världens supermiddag här hemma. Stuvade makaroner och mamma scans var vad vi fick ihop och då hade vi ändå middagsgäster här! Carro och Linus hängde med hit efter stan, trevligt som vanligt. Paj blev det till fikan och så kollade vi hockey. Synd matchen inte var lika trevlig som sällskapet =)

Nighty




***TOKUNGAR***


I tid och otid

Ikea igår och nu ska huset barnsäkras. Känns bra det för imorse kom Alice i full fart körandes i gåstolen med en pizzaskärare i handen. Ghaaaa! Ja jag säger ju det bebishuligan är överallt. Igårkväll var det föräldrarådsmöte på Lilliz skola. Alltså det här med tider och föräldraledighet hör nog inte ihop. Förra veckan var jag på tupperwareparty. Blev smått förvånad när jag stannade bilen och upptäckte att det bara var jag som parkerat utanför. Fel dag? Eller var alla så flitiga att de gått/cyklat dit? Nåja ringde på dörren och visst var det rätt dag, bara en halvtimme för tidigt. Kändes ändå rätt ok med tanke på att det var en kompis jag var hos. Anna välkomnade mig med värme och tyckte bara det var kul att jag var tidig så hann jag ju både kolla på huset, nybyggnaden och prata en stund innan alla andra kom. Själv kan jag panika när folk dyker upp alldeles för tidigt och man egentligen skulle hinna med att både rafsa undan det värsta i köket och att duscha inan det ringde på ytterdörren - men sån är inte Anna, hon hetsar verkligen inte upp sig i onödan.

Frid och fröjd och ny tid för möte igår. Jag var punktlig. 18.30 var jag på plats i personalrummet på skolan. Rummet var fullt av människor, inga stolar lediga och diskussionen kring bordet hade varit igång länge, jodå sånt känner man. Räknade till tio föräldrar, fyra personal, samt rektor. Smått förvirrad fick jag till sist tag på en stol som någon hämtat i ett annat rum (tack!) och satte mig ner. Upptäcker till min fasa att mötet börjat redan klockan 18! En halvtimme försent! Det kändes inte lika ok som att komma för tidigt till ett tupperwareparty hos en kompis kan jag lova... men som sagt jag är ju mammaledig. Kanske är ett sunt tecken på att jag verkligen tar min ledighet på allvar =)




RSS 2.0