Olika

Jag inser att jag är lyckligt lottad som har fina människor i min omgivning ♥ Idag har det varit en bra dag. Jag, Linus och Alice begav oss till Barbacka lagom vid mellanmålsdax :) Perfekt. Innan Barbacka var vi dock tvugna att svänga bortom Linus skola, han kom nämligen hem med olika skor på fötterna. En svart och en vit, inte ens i närheten att likna varandra. Och nej, det finns ingen mer som är så tanksprid som min Lilliz :)

Barbacka-besöket var uppskattat iaf. Lek och bus med kompisar, fika och så lite pyttedans på det. Fast Alice var galet trött. Allt med tider är fel just nu! Jag fattar inte att en timmes ändrande hit eller dit kan göra sån skillnad. Jag är också helt fel och kan inte nog poängtera hur mycket jag avskyr det här jäkla vridandet på klockan fram å tillbaka.

Nu ska jag inta soffan. Imorgon ska det jobbas hela långa dagen. Det gillas!


Brev

Stopp, stanna, jag vill hoppa av. Eller åtminstone ta en liten paus. Shit vilket tempo! Alice tar igen sig lite på soffan (hon sover ju inte middag, men lite vila behövs ibland) och snart ska vi köra till stan. Ska bli så skönt att spendera hela eftermiddagen med mina små. För som sagt det snurrar på ordentligt nu. Ändå känns det bättre än igår. Jag tror att jag vet nu.

Måste bjuda på en bild också, det är på en tokglad Toss som fick brev med posten idag. Från favoriten Esther såklart och Alice blev verkligen jätteglad. Esther hade ritat hela Alice familj. "Titta mamma Esther har gjort mig rååååsa, hon vet att det är min favoritfärg!"

Lycka!




Snurrigt

Jobb. Jobbigt. Jo idag var det faktiskt det, många sjuka - få vikarier. Friskis och fem kilometer på löpbandet kändes fint ikväll. Jag behövde rensa ur, fokusera på något annat litegrann. För det snurrar nu, blir tokig på att inte veta, inte ta beslut. Men kanske, kanske jag börjar ana vart det lutar. Jo jag tror det.

Här hemma snurrar det också. Jag hinner ingenting. Jag skulle vilja rensa ur, tvätta undan, städa grundligt, putsa fönster, sätta in nya blommor, fräscha till. Men jag hinner inte. Imorgon slutar jag visserligen tidigt - får se om jag kan hinna med något innan pyttedansen iaf. Fast Linus slutar extratidigt imorgon och vill hitta på något innan barbacka. Jaja värsta snabbstädningen kanske jag kan få till?! På fredag är det en lång, rolig arbetsdag igen. Det ser jag fram emot. Men först torsdag och tid med barnen ♥


En fin tisdag

Tisdagen flög förbi. Antar att det är precis så det ska vara när man har roligt. För det har jag haft idag :) Känner mig minsann lite stolt och duktig efter att ha klarat av dagens bravader helt på egen hand.  Jag kom hem ganska sent och maken hade lagat god spaghetti till middag. Kvällen har ägnats åt mina små ♥ Ja mest åt Alice faktiskt. Efter fotbollsträning, läxläsning och middag stängde Linus in sig på rummet vid sin dator. Antar att det också är precis som det ska vara, även om det känns konstigt att min lillkille är ganska stor nu.

Själv fick jag iaf nöjet att leka med Toss. Bilar och garage är nya grejen. Tur att hon har fyra storebröder och att det finns den del att hämta på vinden. Alice är ju väldigt flickig i mångt och mycket men när det kommer till att leka så är det nog inga typiska tjejlekar som hägrar. Hon gillar att bygga, leka med bilar, spela fotboll osv. Fast ja, den där prinsessleken kan vi nog kalla überflickig förstås :)



Nybakat och en cykeltur

Mmm det luktar gott av nybakat bröd. Två limpor ligger klara och svalnar på skärbrädan, två står på jäsning. Älskar nybakat! Nu ska snart Linus hämtas från träningen och sen ska vi äta våfflor. Vi missade ju våffeldagen förra veckan. Idag har vi hunnit med lite av varje, bl.a. har Liten tagit årets premiärtur på sin cykel. Lyckligast i världen var hon för att hon äntligen nådde ner ordentligt till tramporna. Och ja - Bovve fick såklart åka med :) Lite svårt är det att cykla själv, men våren har ju precis börjat och äntligen finns det möjlighet att öva.






Grillat är gott

Idag har Alice fått vara hemma från Vintergatan, hon var lite halvhängig och jag trodde det skulle bli mer av det. Men nu verkar hon pigg och kry igen, skönt. Grillen är tänd och det ska smaka fint  till middag. Älskar när grillsäsongen drar igång :) Som vanligt är det maken som sköter grillningen och själv har jag precis dragit igång ett brödbak. Hoppas det också kommer smaka. Ikväll blir det kanske en ny joggingrunda, jag siktar på det iaf. I sämsta fall får det bli en lång promenix. Får se vad min dumma mage tycker lite senare, den värker sjukt idag.

Men förövrigt är det ju en väldigt fin dag.


Helgen

En fin helg har nått sitt slut, det vill inte jag. Jag vill ha mer ledig tid tillsammans. Fredagen spenderades i Ullared. Det blev lite shoppat och mycket skrattat. Vi hade det jättetrevligt! När jag kom hem i fredagskväll var jag inte piggast om man säger så, det blev en ganska tidig kväll i soffan.

Igår inledde jag lördagen med en joggingtur nere vid sjön, det gick toppen och var så skönt efteråt. Sen var vi en snabbrunda i stan innan vi stack till Fjälkinge på innebandy. Lucas lag spelade DM, det gick sådär. På kvällen var vi hemma och höll lördag tillsammans med familjen Persson. Vi åt tacogratäng och annat gott. Barnen lekte i vanlig ordning och precis som vanligt var det hur trevligt som helst :)

Idag njöt vi av vårsolen  tillsammans med mina föräldrar. Vi körde hem till dem och tog en härlig promenad tillsammans i skogen. Linus vägrade skogen så han åkte till Fjälkinge under tiden. Mammi bjöd på middag efter promenaden och det är ju aldrig fel :) Ikväll har maken och jag kockat lite, vi försökte oss på ett spännande recept och haha ja det gick sådär första gången. Andra vändan lyckades bättre, men vi får nog prova igen :P Nu ska jag inta soffan en stund. Klockan är ändrad en timme och som vanligt blir det tokigt i det här huset. Nåja jag får glädjas åt att det är ljust längre om kvällarna nu och att jag inte har någon som helst ursäkt att skippa utejoggandet längre.

FBK till final - det gillas skarpt.




Alice älskar att vara i skogen. Hon kan roa sig i timmar och tröttnar aldrig.
Nu håller vi tummarna för vackert vårväder och många utetimmar framöver.


Vårens outfit är fixad och Liten vann kamp...

img_6807 (MMS)

Vårens outfit är fixad och Liten vann kampen om färgvalet på jackan. Rosa och lila känns självklart när man ser underbara Tossen stråla ikapp med vårsolen. Himla fint blev det och det är så himla mycket Alicen. Ännu en fin dag idag. Jag älskar våren och kan bara konstatera att livet är bra härligt.


Några fynd har det blivit.  Nu varvar vi n...

img_7257 (MMS)

Några fynd har det blivit.  Nu varvar vi ner efter dagens shopping i det stora gula varuhuset. Ett glas vitt och mammas mat smakar finfint. Visst är det trevligt att gå på gekås, men stugkvällen är det bästa på hela turen :) Nu kör vi så det ryker! :D


Äntligen

Det har varit en fin dag idag. Lucas var med mig på jobb idag också, hans andra och sista prao-dag för den här gången. Vi gick hem lite tidigare från jobb i em och sen fick vi fint besök. Bästa Carro och Leon har varit här! Äntligen. Det blev lite fika, lek och bus, massa tjata, middag och så lite kaffe till :) Love it! Plötsligt var allt precis som vanligt. Enda skillnaden då mot nu är att vi faktiskt inte fått ihop en enda träff på evigheter och då menar jag verkligen evigheter. Förr sågs vi flera gånger i veckan och jag saknar den tiden ohyggligt mycket. Idag känner jag mig både glad och varm i hjärtat ♥

Nu har jag nattat barn och snart ska jag natta mig själv. M jobbar inatt och det är faktiskt skönt med lite ensamtid. Imorgon är det en lång dag som väntar. Först ska mina tre små skjutsas till sina skolor/förskola. Sen ska jag på utbildning på högskolan. Därefter bär det direkt av mot Ullared för stugövernattning och shopping med mina fina systrar, älskade mammi och mina svägerskor. Kommer bli kalasbra!



Alice (på flöjt) och Leon (på gitarr) lyssnar och spelar till Leons favoritlåt med Mojje.
Var ligger landet där man böjer bananerna?


Vilken jacka?

Så fort hockeyn är slut så tänker jag krypa i säng, det har varit en lång dag idag. Var först och jobbade som vanligt och som synes i tidigare inlägg så var Lucas med mig hela dagen på jobb idag. Supermys! Lite kul också att Lucas själv en gång i tiden gått på samma avdelning som jag nu jobbar på :)

Efter jobb åkte jag direkt vidare och jobbade några timmar till. Kollade också in vårens ytterkläder till Alicen, det blir absolut skaljacka/byxor från Didrikson i år. Caroline hade fått in flera fina jackor på Vincent och jag föll pladask för den marinblå. Alice ville absolut ha den rosa/lila. Så nu velar jag. Min vilja eller hennes?



Tog med mig en PRAO till jobb idag :) Perf...

img_7249 (MMS)

Tog med mig en PRAO till jobb idag :) Perfekt. Lucas är jätteduktig med barn och han har en förmåga att bli väldigt omtyckt av pluttisarna. Så nu sitter jag och latar mig medan storkillen min fixar jobbet :)


Klänning

Middagen är i magen och jodå en pizzabulle också :) Blev hur goda som helst! För kvällen återstår bara lite träning och en stund i soffan. Ghaaa jag orkar verkligen inte springa, vet inte varför, har bara tappat sugen liksom. Jag vet att bästa botet mot just det är att ta sig till friskis, där brukar lusten återvända snabbt. Så det får bli en runda dit om en stund, vill inte bli en soffpotatis ju ;) Fast i ärlighetens namn lockar soffan betydligt mer ikväll.

Förresten måste visa en klänning som fick följa med hem till Alice i lördags. Jag har alltid älskat Småfolks kläder och när Alice var liten (är hon fortfarande!) hade hon massor från dem. Jag tycker att barnkläder ska se ut som barnkläder och gillar inte när man klär de små som minivuxna. Just därför har Småfolk stått högt i kurs :) Älskar deras äppeltryck och denna ljuvliga klänning:



Så fin på liten Toss ♥


X eller Y?

Åh jag slits mellan en massa just nu. Funderar på hur man ska veta vad som är rätt och fel. X eller Y liksom. Just idag lutar det mer åt ett håll än ett annat, men samtidigt vet jag att den känslan kan vara förändrad imorgon. En anledning till mina tvivel är att ett positivt beslut på X innebär lite mer tid ifrån min familj. Den har alltid varit nummer ett, men samtidigt kanske det är min tur nu. Och nej jag kommer inte vara ifrån dem varken nattetid eller veckovis. Bara lite fler eftermiddagar/kvällar.

Kryptiskt som fan. Så lägg ingen energi på mitt tjat :)

Idag har vi en ledig em tillsammans. Nu ska det bakas pizzabullar. Perfekt mellis till sex hungriga ungar!


Att välja. (och Skånes djurpark)

Alla gör sina val och jag gör mina. Det känns jävligt bra en dag som denna.

Det blev inget Pomp de lux-party idag. Märta hade blivit magsjuk så Anette fick ställa in. Vi ägnade förmiddagen åt att städa här hemma, skönt att ha det gjort inför veckan. Precis när vi var klara fick jag sms av fina Caroline som undrade om vi ville hänga på till Skånes djurpark. Det slutade med att jag och Alice följde med. Underbart. Jag är så himla glad att vi gjorde det. Tid med fina människor ger mig energi ♥ Det var lite liite kyligt idag men solen sken och barnen rörde ju på sig hela tiden. Fika hann vi packa i all hast så den intogs såklart också. En toppendag helt enkelt!  Roligast var säl-matningen om ni frågar Alice. Tokigast var nog när hon ramlade rakt i en vattenpöl :) Ska vara Toss till det. Som tur var hade vi gott om extrakläder med. Tyvärr hade jag knappt något batteri i kameran så det blev bara ett par bilder.

Bilfärden gick över förväntan. Jag hade laddat upp med kräkpåsar, gott om ombyte, vatten och papper etc. Sista biten i Höör är ganska slingrig och precis innan parkeringen började Alicen klaga lite. När vi hoppade ur bilen sa hon "tur det inte var längre för då hade det kommit kräk". Hemresan sov hon sig igenom, så det var nemas problemas.

Veckohandlingen är också avklarad, jag överlät det till M. Nu ska jag hålla kväll. Mina grabbs kom nyss innanför dörren :) Härligt.




Alice älskar sina fina kusiner ♥


Massa göre

Så var det söndag igen. Kort helg den här gången. Idag har vi massor på att-göra-listan känns det som, men vi får väl prioritera. Vi borde städa, men jag antar att det är just det som får stå tillbaka. Veckohandla är nämligen helt nödvändigt och i em ska både jag och Mattias iväg. Jag ska på barnklädesparty (pomp de lux) hos Anette. Men först ska kylen rensas, maten inhandlas och tvättmaskinen  igång och jag som egentligen bara längtar ut i det fina vädret...

Vi har börjat kika på en ny bilstol till Tossen. Klart är att det så småningom blir en BeSafe iZi Up. Alice väger några hekto för lite som det ser ut just nu, men så småningom tror jag hon önskar en sådan här:


Råååååsa vill jag ha mamma (Nähä säger du det Alice?!)

Fast just nu äter Alicen ingenting så det lär väl dröja innan hon matchar 15 kg. Men att kräkas i bilen är inte heller något hållbart alternativ. (Dessutom gör det ju sitt för vikten) ;)


Ännu inte hemma efter dagens jobb! (Som ve...

img_7246 (MMS)

Ännu inte hemma efter dagens jobb! (Som verkligen var superkul) Slutade visserligen kl fyra men när jag skulle köra hem strulade bilen. Den var helt död. Älsklingen kom såklart med startkablar och hjälpte mig :) Efter det blev det en tur till Godishuset och sen blev det nudlar i stan. Nu har vi varit på Willys en vända och äntligen är vi på väg hem! Lite lördagsgott väntar och ett glas rött med maken i soffan. Trevlig kväll :)


Åksjuka

Morning lördag. Vilket väder att vakna till :) Sol gillas skarpt nu. Alice vaknade ganska tidigt idag, men det gjorde ingenting - vi däckade nämligen i soffan runt tio igår båda två. Vid elva förflyttade vi oss till sängen. Kvällen igår var aningen upp och ner. När jag slutat jobba skjutsade vi M till sitt jobb eftersom jag behövde bilen. På väg hem igen kräker Alice ner hela sig, hela bilstolen och lyckas även träffa sätet. Urk! Andra gången på väldigt kort tid och jag vet att det inte är magsjuka utan åksjuka helt enkelt. Hemma igen åt hon för glatta livet, även de tillhörande godsakerna till fredagsmyset, så sjuk är hon ju inte. Nu längtar jag till Tossen är så stor att vi kan byta ut stolen till en framåtvänd. Ganska tröttsamt med nerkräkt Liten och nerkräkt bilstol.

Idag ska det jobbas för min del. Klockan tre börjar sen helgen och den ska mysas med mina fina.

Men först kaffe och sen ska Alice lämnas hos farmor.


Fredag, frulle och funderingar

Fredag, frallefrulle hos fina sis (tack!) och nu snart ska det jobbas. Ikväll ska pojkarna till sin pappa, men först ska Linus på disco :) Stora killen. Jag har lovat honom att fixa en ny tröja till kvällen så det ska också hinnas med idag. Linus ja - jag undrar hur hans helg blir nu. Jocke (lärare) har nämligen ringt hem till pappa för Linus hade varit väldigt ledsen i skolan i veckan. Nu hoppas jag att A fattar och inte enbart ser det som kritik. Ibland får jag frågan varför jag låter Linus åka dit varannan helg. Jag tvingar inte Linus till någonting och kommer aldrig att göra det heller. Han väljer själv att åka.

Hur jag mår idag? Jo det är ok. Jag funderar en hel del. Och det är visserligen mycket, men inte enbart, på Linus..



En del av mig och ändå inte

Jobbade kort dag idag, det räckte. Jisses vad trött jag var imorse, det var ett under att jag kom ur sängen öht. Mattias har varit ledig hela dagen så vi hade lite tillsammanstid i em. Vi fick ingenting gjort precis, men ibland behövs det tid till att bara vara. Prata, rensa ur och fylla på. Jag trivs inte alltid i det vi har, det finns anledningar till det och jävlar vad det är svårt när man är en del av något som man inte kan påverka. Kryptiskt kanske, men ja det får det vara. Jag känner bara att det finns saker som i allra högsta grad påverkar mitt liv och trots det så kan jag ingenting göra. Ogilla.

Nu har vi pyttedansat och fikat på Barbacka. Mina föräldrar kom också dit :) Ikväll ska det tränas och sen fredagsmysas. Mattias jobbar imorgon natt :/ och eftersom grabbsen är hos sin pappa då så får jag och Alice mysa själva imorgon.

Just nu slösurfar jag lite efter en fin klänning. I maj ska vi på en speciell fest och jag vill gärna ha en speciell klänning då. Hittade en fin från Vila så det får kanske bli en tur till Malmö eller Lund.




Fin kväll ikväll

Som Carro kommenterade förra inlägget: Ikväll kan hockeyn bli ännu mer underbar :) Japp det kunde den och det blev den. Underbart är bara förnamnet. Nu känns det riktigt kul inför kommande semifinalen. Färjestad är med iom att de besegrade Brynäs idag. Det är underbart. Självklart hoppas jag på final!

Min man är nog inte lika glad som jag, men så håller han ju på Brynäs också. Jaja han borde veta bättre, men liiite extra kul för mig ju :P

Idag har jag jobbat tusan. Det var en väldigt intensiv dag på jobb. Jag skulle varit på möte i förmiddags men någonstans får man ju stoppa. Jag tycker iaf inte det är ok att lämna mina kolleger med 15 barn och inskolning bara för att springa på möte stup i ett. Barnen först är min åsikt, så jag spenderade förmiddagen utomhus med  sötfisarna istället. Vår inskolning - ja han är världens mysigaste :)

Ikväll blev det snabb middag a´la pyttipanna. Inte det bästa jag vet, men det funkar. Sen har jag mest varit med mina älsklingar. Alice fick för sig att hon skulle bada i vasken på toaletten och när Alice får för sig något brukar hon ju genomföra det ;) Nu ska jag också krypa ner i ett bad. Fast jag föredrar badkaret. Imorgon väntar veckans sista jobb på jobbet. Dock inte veckans sista jobb.

Natti



Kärlekar dig tokfia ♥


:)

Mums vilken middag älsklingen bjöd på idag. Han hade gjort en ljuvlig broccolisoppa med massa godsaker. Jag är ganska kräsen när det gäller just soppor, men den här var lovely.

Nu sitter jag äntligen i soffan. Alice somnade i puffen sent i eftermiddags och fast att vi väckte henne direkt så rubbas rutinerna. Men nu har hon sovit en stund och under tiden jag nattade mina små och har jag självklart följt med i hockeyn. Jag vet, det är patetiskt att glädjas åt andras motgångar, men jag ogillar HV sjukt mycket så det är med glädje jag säger byebye till dem! Å slutspelet som precis börjat :) Imorgon väntar jobb. Förhoppningsvis hela dagen, Lilliz mådde lite kasst ikväll men vi håller tummarna för att det inte blir något mer av det.




*Mohahahaha*


Ner å upp igen

Så väntar man plötsligt telefonsamtal ikväll. Linus berättade att han haft jätteont i magen i skolan idag och att han blivit superledsen. Han och Jocke hade gått undan och pratat länge om massor. Mest om skillnader som görs på honom och storebror... Nog talat om det. Jag är iaf glad att Linus kan anförtro sig åt sin lärare. Och åt mig. Han är lite ledsen och nere min älskade hjärteplutt. Jocke skulle ringa mig kväll och det känns himla bra att vi kan arbeta på rätt håll tillsammans.

Själv har jag haft ännu en fin dag på jobb. Och ikväll ska det bli en fin kväll. M jobbar visserligen men jag tänker inta soffan och njuta av livet lite. Ibland behöver man ner en bit och vända för att få nya perspektiv. Jag har träskat i funderarstadiet ett tag och även om det inte är helt bra så känns det iaf som att jag är på rätt väg.



Ny vecka,många frågor.

Måndag. Jobb, ledig eftermiddag och så jobb igen. Ja ungefär så. Ikväll har vi haft möte i arbetslaget och jag känner att jag har så jäkla mycket mer att ge i det jag gör nu så det skulle vara oerhört svårt att ta ett beslut som innebär en större förändring. Jag trivs så förbannat bra och jag tycker så himla mycket om de tok-gosiga barnen vi har :)

Under de lediga timmarna idag var jag och Alice hos mina föräldrar. Vi bjöds på fika (fast jag snodde åt mig middag - haha) :) Tack för det. Alice höll på att tragga ihjäl oss allihop. Hon måsta vara i varför-åldern för hon frågar varför om allt. Eller ja hon frågar inte bara varför, utan hon frågar om allt. Vem, hur, vad, varför... Och så fort jag svarar på en fråga så frågar hon något nytt angående svaret hos nyss fått. Ja ni fattar ;) Vetgiriga Toss.

Jag frågar också mig en hel del saker ibland... Hmm.



Love U!


Drömmer lite

Nu har vi haft trevligt besök. Alice var dock inte så trevlig, hon har gnällt i ja snart tre timmar. Inte undra på det - hon är såklart sjukt trött. Vi pratade just om det, jag, Ulrika och Anette - om trötthet alltså. Det tar på krafterna att jämt sköta servicen i en stor familj. Idag har jag varit riktigt less på det. Missförstå mig inte, jag älskar att vara mamma och fru men ibland skulle det få finnas lie mer utrymme för att bara få vara Amanda litegrann. Så en tjejweekend till Barcelona skulle inte sitta fel :) I slutet av september ville mina kära vänner boka. Ja vi får väl se ;)

Nu - dax att laga middag (och att återgå till sevicen)

 
Why not?


Baka vs smaka

Att baka eller smaka det är frågan. Liten har gjort bägge delar. Hon älskar att pyssla i köket. Blåbärsmuffins och kladdkaka väntar nu våra fina vänner. Förresten är jag nog lite galen. Jag älskar mitt jobb, har ev ett nytt på g och kan ändå inte låta bli att kolla på platsbanken. Nu är där en tjänst ute som är überintressant. Måste söka. Det är i förskolan och jag jag tror det varit riktigt fint :) Att starta en egen förskola är också en dröm, men det tar vi en annan gång.



Älskar att baka, men slicka skålen är inte heller fel :)


Ingen sovmorgon

Nää jag gillar verkligen inte Alice nya vana. Klockan sju imorse var jag innerligt tacksam över att jag hoppade tjejfesten igår. Trots att Alice somnade sent igår så vaknade hon och ville såklart inte alls somna om. Haha antar att det bara är att vänja sig, det blir ljust allt tidigare och det går inte alls inbilla henne att det fortfarande är natt. Välling och saga i sängen fick det bli innan vi gick upp. Alice har snöat in helt på boken om Någon. Just nu är det den enda saga vi läser här hemma och vi gör det typ hundra gånger om dagen.

Nu ska jag ta röja lite här, sen får det bli frulle och efter det får vi nog baka något till eftermiddagens fika som ska delas med fina vänner. M jobbar hela dagen, men när han kommer hem ska det springas. På friskis eller ute, vi får se.

Trevlig söndag


Historien om någon
Vem är den mystiske Någon som gjorde en våt fläck på golvet, stjälpte mormors bord, åt upp två fiskar, drack upp mjölken, fiskade upp en guldfisk, välte ner en kruka, åt upp en råtta och slank ner i vasen? Den röda tråden löper från sida till sida allt närmare lösningen på gåtan. (bokia.se)


Lycka är att få lördagsmysa med bästa vänn...

img_7188 (MMS)

Lycka är att få lördagsmysa med bästa vännen. Bovve är i soffan, alla är nöjda och glada. Nu har vi kikat på melodifestivalen, antar att den var startskottet för en ny dagisplåga. Rätt låt vann som vanligt inte. Innebandyn i em gick inte heller vägen, men grabbarna gjorde en bra match iaf och Lucas var superduktig. Hans mål och assist blev dagens underhållning. Innan innebandyn var jag ute och sprang, usch å fy det var jobbigt. Inte så länge till vårruset nu så jag får nog jobba på lite med utomhuslöpningen. Kanske redan imorgon?! Tacomyset och lördagsgodiset behöver jobbas bort. Nu är jag trött, jag hoppas Alice intar en ny sovvana redan imorgonbitti. Natti.


Hej lördag!

Jobbade igår och det var riktigt kul. Just nu är dte ovisst hur framtiden kommer bli. Jag har ingen aning.

Nu är vi nyss hemkomna från friskis och familjejympan. Det var jag som jympade med Alice idag. Fast ärligt talat så blev det inte mycket till jympa, hon höll mest på med annat. Mysigt är det att göra något tillsammans iaf. Nu är hon ute med sin pappa i trädgården och räfsar upp grannarnas löv på vår tomt. Alltid lika kul :S

Idag blir det en lugn lördag. Jag hoppas på det iaf, Bovve är nämligen borta och återfinns inte han så blir den nog allt annat än lugn. Alice har hotat med att aldrig mer sova om inte Bovve kommer hem. Jag hoppas innerligt att han är på Barbacka där hon hade med honom igår.

Alice sovvanor ja, jag gillar inte hennes nya vana - att vakna vid sju varje morgon. För andra är det kanske sovmorgon, men här har det sovits till nio vareviga lediga helg.

I em ska vi på innebandy med Lucas och ikväll skulle jag varit på tjejfest, men jag har inte riktig lust till det. Mina pojkar är här i helgen och det blir många lördagar i rad utan dem om jag ska iväg ikväll. Så det får bli meldifestivalsmys här hemma ist. Jag har inte lyssnat så mycket på bidragen, men Nicke Borg är nog min favvo. Eller kanske Brolle?!



SKA hittas idag!


Hämnden

Myskväll fick det bli ikväll. Vädret gav höstkänslor så soffan intogs tillsammans med kärleken och en film. Den nya tv:n får högsta betyg här hemma. Själv tycker jag att det bästa av allt är att man sätter i usb-stickan i tv:n och vips har man filmen tillgänlig på tv:n. Jag avskyr dvd-skivor som ligger överallt (utom i det fodral de ska) så detta är perfekt.

Hämnden såg vi ikväll. Jag gillade den skarp. Men så har jag ju svårt för att inte gilla filmer med mr Persbrandt :)

Nu väntar sängen, imorgon ska det jobbas lite.




Beröm

Vissa dagar är bättre än andra. Idag har jag haft en toppendag på jobb. Allt liksom bara klaffade, vi har en så ljuvlig barngrupp och jag är stolt över att vara pedagog bland våra duktiga små! Jag vet, eget beröm luktar illa men någon annans beröm kan man väl få njuta lite av? Jag vill nämligen skriva ner att en kollega idag berättade att hon är väldigt imponerad av min yrkeskunnighet och att hon talat om för chefen hur duktig jag är och hur bra vår verksamhet blivit sen jag började. Jag blev såklart jätteglad. Att få beröm av en kollega är såklart det nästbästa betyget man kan få. (För det allra bästa är förstås när man känner barnens förtroende och vet att de tycker om en.)

Å iochmed att jag trivs väldigt bra på mitt jobb så velar jag nu vidare...

Dax för pyttedans!

Btw, ta bort det här vädret. Fort fort.



Hmm..

Dagen började bra, jag hade lönesamtal med el bosso och det gick kanon. Sista samtalet med honom dock, han slutar efter den här veckan. Men man kan ju njuta av berömmet iaf ;) När jag kom hem från jobb blev det rita/klistra/glittra med Alice för hela slanten. Köket såg ut som ett julkort när Alice glittrat klart :) Ibland känns det som om jag gör samma saker överallt. Barn, barn, barn. Men jag tycker om mitt jobb. Och att spendera tid tillsammans med mina egna fina är ju det bästa jag vet.

Trots att jag trivs förträffligt på jobb just nu så är jag velig ikväll. Ibland tänker jag att jag verkligen måste ta de chanser som ges. Särskilt när man blir serverade dem, vem vet det händer kanske bara en gång i livet? Ibland tänker jag att livet är väldigt bra som det är just nu så varför inte bara njuta. Svårt det där.




En vanlig tisdag

En helt vanlig tisdag idag då, på mitt alldeles vanliga jobb. Tack och lov ett jobb jag trivs med. Eftersom M jobbade inatt så lämnade jag Alicen på Vintergatan imorse. Det är en ren fröjd att se henne skutta in där hur glad som helst. Igår pratade Mattias med personalen om Alice rädsla för ett visst barn och han hymlade inte med att vi förväntar oss en förändring och att vi inte accepterar varken bett eller slag mot henne. Det är väldigt bra pedagoger på Alice avdelning och jag tror verkligen att de kommer vara ännu mer uppmärksamma nu. Vi är så himla glada för att hon älskar sitt dagis!

I eftermiddags hade jag otäck huvudvärk igen. Den finns där hela tiden, men efterhand som dagen går tenderar den att bli värre. Trist tusan! När jag kom hem från jobb var jag helt slut. M handlade och lagade mat, själv lekte jag med Alicen. När vi ätit och jag skjutsat Lucas till träningen la jag mig en stund på spikmattan. Somnade en liten stund och efter det kändes det faktiskt bättre. Så ikväll tog jag mig till Friskis igen. Jag var tveksam till om jag skulle men kom slutligen fram till att jag faktiskt aldrig brukar må sämre efter ett träningspass än innan. Så det blev fem km på löpbandet och japp personbästa igen :) Nöjd attans! Jag körde intervaller och det tycks passa mig absolut bäst. (Fyra minuter jogging i bra tempo, en minut med ordentlig fart och en minut promenad) hann även med att köra lite andra maskiner innan det var dax att bege sig hem och skicka maken till sin träning.

Nu ska det minsann slappas i soffan!

 


Var får hon allt ifrån?

Idag har jag haft en väldigt lugn dag. Tvätthögen har minskat ordentligt men det är nog det enda vettiga jag gjort idag. M jobbar inatt så nu är det ensamt soffhäng som gäller. Alice har också haft en riktig tråkdag. Hon har varit så galet trött men i vanlig ordning vägrade hon att sova middag. Alltså har gnäll och ilska varit formen för dagen och det är inte kul. Inte för någon. Jag borde hittat på något med henne givetvis, men jag hade inte heller ork. Hon blev iaf väldigt glad och piggnade till rejält ikväll när vi hämtat Lucas på träningen. När han varit hos sin pappa en hel vecka så är hon helt överlycklig när han kommer hem igen. Hon vill vara med honom varenda minut ♥ Jag förstår henne.

Om man bortser från dagens gnäll är hon så himla rolig just nu. Hon frågar en massa hela tiden och är galet intresserad av att testa nya ord. Häromdagen satt hon och tittade på foto i datorn och hon hittade bilder från valborg. Wow vilken eld, sa jag. "Det heter nog lägereld" sa Tossen. Och när jag sa att det var en rymdgubbe på hennes napp så rättade hon mig snabbt "Det där är en astrenaot mamma" :)

Bokstäver är hon också galet intresserad av, hon frågar ofta hur saker stavas. I lördags frågade hon "Hur skriver man centralsjukhuset?" Haha varför undrar en treåring det liksom? :)

Ja fråga inte mig var hon lär sig allt eller var hon får allt ifrån, men vi får många skratt här hemma. Älskade Liten. Tänk att imorgon är det fyra år sedan vi påbörjade den (sista) medicinska behandlingen som slutligen skulle ge oss vår Alice ♥


    
                     Efterlängtad, älskad och tiden går så himla fort ♥





Mögmåndag

He-vetes jäkla möghuvudvärk. Försvinn tack. Idag är det en tråkig måndag. Jag sitter och drömmer om det här:


Hotetur Bellevue


men jag vet att både tid och pengar måste läggas på det här i sommar:



Blääää vill inte. Jo vill ha nymålat hus, men vill inte ha jobbet och kostnaden. Ta mig härifrån fort. Jag behöver tanka sol. Får hoppas på en resa 2012 då... :/ Mögmåndag var det ja!


Linus ♥

Det är jobbigt när liten ska bli stor. Återigen slås jag av hur olika mina barn är. Och jag vet man ska inte jämföra. Men. Med Lucas har det varit ganska enkelt hela tiden. Och det är det fortfarande, men vem vet det kanske ändras? Linus är mycket mycket känsligare. Just nu är det så mycket känslor att det  liksom bubblar över överallt. Jag känner igen mig själv hela tiden i honom, kommer ihåg hur tankarna gick i hans ålder, vi delar många likhter Linus och jag. Ikväll har vi haft ett långt bra snack i hans säng. Det är underbart att få dela sina barns liv med dem, även när de har det tufft. Ja alldeles särskilt fint är det när man får vara en del av de tuffa bitarna i livet, för då vet man ju att det finns ett förtroende. Vill alltid finnas för dig mitt ♥

Jag älskar min kloka, underbara, fina, tokiga, känsliga, glada, arga, ljuvliga


Soliga söndag!

Det är inte så mycket som krävs egentligen för att göra mig på topphumör. Ge mig en trevlig helg, en massa sol och en skön ledig söndag med familjen. Balsam för själen. I fredags njöt vi mest av ledigheten, jag och Alice var på Fantasi och fikade, hon har tjatat om att fika på tårta i stan ett tag så i fredags slog vi till :)

Igår var det ledig lördag med mina fina. Vi började med Friskis där jag tränade i gymmet medan Alice jympade med sin pappa. När vi kom hem tog vi frukost nummer två och hade det mest mysigt tillsammans. Sen fixade vi några ärenden, var bl.a. hos mina föräldrar och hjälpte Bojje bära sängar. På kvällen kom systerstor och Peter hit. Vi käkade tillsammans, spelade spel och skrattade galet. Fint sällskap, lite vin, en portion trötthet och några knasiga ord kan i en salig blandning bli väldigt roligt :)

Idag hart vi njutit av solen. Jisses vad jag har varit trött på det tjocka gråa lock som liksom legat över ss en längre tid. Underbart att få se sol igen. Vi tog en lång promenad nere vid sjön, där Alice fick leka och busa. När hon blev trött gick vi till Maxi. Alice somnade i vagnen och vi handlade dagens middag lite snabbt. Nu ska den påbörjas. Fläskfilé till familjen och kycklingfilé till mig, vilket jag tycker är så mycket godare.




Hej headache

Måste sluta stressa. Magont och stress är en rälig kombo, jag fixar det inte. Huvudvärk som f-n ikväll också, inte konstigt alls med tanke på mängden blod som forsar ur kroppen. Järntabletter - ja jag ska. Inatt jobbar min älsk och själv har jag varit på möte på jobb. (Ny chef - tack för det.) Innan dess var det pyttedans och och lite annat på dagens schema. Nya tv:n och hemmabiosystemet kom förresten idag, snyggt det. Haha känns som att design och utseende är det viktigaste när man köper nytt.

Pojkarna har varit på begravning idag. Jobbigt. De är rejält tagna av den här dagen.

Nu ska jag snart krypa ner i soffan. Måste ju kika lite på nya tv:n innan jag kryper ner bredvid min Toss. Inatt bestämmer vi att hon ska sova gott, natten till idag var nämligen katastrofal med skrik och mardrömmar i omgångar. Jobbigt det där för hur man än bär sig åt så lugnar hon sig inte. Släpp mig, man får inte slåss skrek hon vid första tillfället. Jag gissar att det handlar om dagis. Galet galet, idag fick hon vara hemma och hon sov till klockan 10 i förmiddags. Välbehövligt.

Den kommande helgen ser jag fram emot och jag vägrar bli besviken. Efter att M nu jobbat två helger i rad (och jobbar även nästa helg) så är den här helgen mer än efterlängtad.

Natti

Å så bilder på en nyklippt underbar Linus:







Onsdagstankar

Utan internet känner man sig lite knas. Jisses vad gjorde man innan liksom? Vad man än ska kolla så använder man ju datorn. Men som sagt inget internet nu då, Telia har tydligen lyckats med något riktigt galet när de utökade hastigheten på bredbandet här i området häromdagen. Funkar inte nånstans. Behöver jag säga att jag älskar min iPhone? ;) Idag hämtade mamma och Bojje Tossen på dagis. Inte så kul att få veta att hon blivit biten av ett annat barn idag. Hon har varit småledsen hela dagen över det faktiskt. Lite drygt men nu måste vi nog ta upp det med personalen. Alice pratar jämt om att J alltid är arg, att hon är rädd för honom och att han slår på henne. Ok, jag om någon VET hur det kan vara i en barngrupp, det händer saker hela tiden, det kan utdelas både knuffar, slag och bett och som personal är det tyvärr omöjligt att hinna med alltid. Men det här känns inte ok, hon nämner det varje gång hon varit där. En gång var hon glad och sa att "idag var inte J arg på mig, idag slogde han inte mig alls". Det kanske kan tyckas att jag överreagerar nu men ingen ska ju behöva vara rädd för ett annat barn på dagis. Jag antar att personalen är medveten om alltihop, men tänker ändå lyfta diskussionen så de får veta att vi förväntar oss att de agerar. Alice älskar Vintergatan och vi är så nöjda med både personal, miljö, bemötande och pedagogik. Jag hoppas innerligt att de lyssnar på oss och att det här inte blir negativt. Nu ska jag snart sova. Magen värker och jag är galet trött. Imorgon är säkert en bättre dag.

Blä!!

Mögtisdag, ta slut. Jag längtar hem, vill bara krypa ner under täcket och få sova en stund. Magen värker sjukt idag och fy fan vad jag är less på den här skiten. Längesen det var såhär illa så jag antar att jag inte ska klaga, men det gör jag iaf. Ont ont ont och trött tusan. Alice är på dagis idag, första dagen efter sportlovet och hon var toppenglad och hoppade in. Skönt det, men jag saknar henne. Hann inte ses så mycket igår eftersom hon var med sin pappa och farmor och hälsade på hos moster Berit. Berit det är farmors moster det. Hon bor en bit ifrån så det blev en utflykt på några timmar. Under tiden jobbade jag lite med ett nytt projekt. Jag håller tummarna för att det leder dit jag vill. Nu- dax att återgå till jobb och den här mögtisdagen..

RSS 2.0