Sommarfest

Sommarfesten på Vintergatan var toppen! Vilket väder vi bjöds på va?! Love it! Just nu vill jag bara ha mer. mer, meeer sol och sommar! Underbara älskade solen :) Vi bjöds på korv och tårta på Vintergatan :) Sen var det tipsrunda och en massa saker att titta på. I vår har de bl.a. arbetat med tema bokstäver och jag är sjukt imponerad. Uppträde och sommarsånger bjöds det också på. Så fint ♥

Till hösten byter Alice avdelning och börjar på Stora björn, blande de äldre barnen. Blandade känslor måste jag säga. Alice själv har bestämt sig för att hon inte ska, hon ska gå på Lilla Björn till hon blir stor som fröken Karin och fröken Ulrica. ska hon börja på Stora och då ska hon jobba där minsann. Alice bestämmer väldigt mycket vad hon ska och inte ska just nu.

Ikväll har jag varit på Friskis. Det blev fem km löpning och lite styrka, men jisses vad segt det var. Jag höll på att ge upp, hade noll ork till löpningen. Hoppas verkligen det känns bättre nästa gång.



Sommarfest :)


Tisdagsgnäll

Ahhhhhh vilket jäkla tempo! Hade jag inte vetat att det väldigt snart är juni sp hade jag förmodligen dragit täcket över huvudet och stannat i sängen ett par veckor. Min mage säger stopp, varva ner, ta der lugnt. Min huvudvärk säger att jag borde stoppat för längesen. Idag är det jobb till kl 15, därefter är det familjeträff på Alice dagis. Trevligt, men jag börjar bli lite less på grillkvällar, utvecklingssamtal, lunchmatsäckar och avslutningar. Jo jag tycker det är trevligt när det ordnas lite av varje men vi har ganska många barn och det blir hyfsat mycket i kalendern. Undrar hur måbga lunchmatsäckar och fikor vi packat ner den här månaden? Sen har jag ju detta i jobbet också. Grillkvällar och avslutningsfester känns just nu mest urk! Kvällen känns dock räddad av att vi faktiskt får sätta oss till dukat bord, ingen picknickkorg som ska vara välfylld utan det bjuds på korv och fika. Tacktack. Usch vad jag gnäller, men ibland får man väl det också?

Helsingborg

Helgen skulle spenderats i Gbg, men det blev Hbg. Efter ett impulsivt infall i fredags tog jag, Mattias och Alicen tåget dit. Mysigt att åka tåg tyckte Toss, men när vi kom fram var hon inte glad särskilt länge. En hungrig Alice är en skitarg Alice - japp det har hon definitivt fått av mig. Mat var det brådis med så det fick bli akut-lunch på Mc´d. Vi gick en stund i stan efter det, menutan mål och utan direkta ärenden så gjorde vi mest ingenting förutom strosade omkring. Vi stannade över natten på ett billigt hotell och njöt av att  bara vara. En liten pool fanns det på hotellet som vi besökte framåt kvällen. Härligt att bada, härligt att vara tillsammans. Alice njöt varenda minut, hon pratade konstant och var så glad. Vi låg i sängen och käkade godis, jag och M delade en flaska vin, vi pratade, umgicks, busade, skrattade, kramades, levde. Under en tid nu har våra liv bestått av jobb och vardagspussel. Vi har gått omlott, turats om att ta hand om hem, barn, läxor, körningar medan den andre har jobba, vi har setts väldigt lite. Nej vi har inte krisat, vi har inte haft det dåligt, vi har liksom bara inte haft något. Den här helgen var välbehövlig på många sätt.

I lördags åt vi härlig frukost innan vi åkte in en runda till Hbg igen. Vi promenerade upp mot Kärnan och parken där, vi gick i stan och vi åt lunch på ett italienskt ställe som serverar världens godaste pizzor. Jag och M var där i september på vår bröllopsdag och sedan dess har jag suktat efter att få komma dit igen :) Senare på eftermiddagen tog vi tåget hem. Trötta, lyckliga och till bredden fyllda med glädje på må-bra-kontot. 





...

Hinner aldrig med allt jag skulle, ville och borde. Och förövrigt så har det varit en f*ckingjävlamögdag. Känner mig som en usel mamma, som en liten jävla skit som aldrig lyckas. FAN.

Idag var det jobb på schemat, sen uträttade jag och M några ärenden. Snabblagad spaghetti med köttfärssås blev dagens middag. kväll blev det en lång promenad med mina barn. Underbart. Efter det nattade Lucas Alicen (Ja fina Lucas - hjälper alltid till med Alice, borstar tänder, städar rum, fixar pyjamas...)  och samtidigt som jag hjälpte  Linus med läxan stekte jag pannkakor till Lucas lunchmatsäck imorgon.

Nu ska jag krypa ner i ett bad och sen ska jag ringa till min älskade älsk som jobbar inatt. Underbaraste finaste han ♥


     

     


Viktigt?

Helgen har varit amazing, underbar, lovely. Fredag och lördag spenderades i Helsingborg,  mer om det och bilder därifrån utlovas imorgon.

Idag har vi varit hemma hela dagen lång. Nästan iaf, en liten tur till Eko fick det bli och ett inköp av en lång stege. Dax att ta tag i det där med husmåleriet på allvar snart. Jag har också varit på Friskis och sprungit ännu en mil på löpbandet, lyckades förbättra tiden med nästan tre minuter :) Hyfsat nöjd efteråt! Det är svårt det där med löptempo, jag har aldrig sprungit så här långt innan och därför är det svårt att bedöma hur fort man kan springa för att orka hela sträckan. Aja jag orkade, överlevde och kände mig både trött och lycklig efteråt :)

Tidigare idag rensade jag mina garderober. Jisses amalia. Det var verkligen välbehövligt kan jag säga och jag fattar inte nu efteråt att allt det där möget fanns bland mina kläder. Jag har rensat ut en hel sopsäck och ändå är det fullt i garderoberna nu! Hur fick det plats innan liksom?

Massor åkte i soporna, massor av mina kläder var ganska förstora. För det var ju det där med vikten. -7 kg visade vågen i fredags. Nu är jag ingen person som väger mig särskilt ofta eller som på något sätt hyllar just vågar för jag vet att de kan både ljuga och bedra. Börjar man träna minskar ofta fettmängden men istället bygger man muskler som väger mer. Dessutom finns det massor av andra orsaker som kan påverka vikten åt ena eller andra hållet från dag till dag. Jag är definitivt ingen människa som räknar hekto hit eller dit, det viktiga är ju att man mår bra!  Och det gör jag nu. Men -7kg ger ju ändå en hint om varför många av kläderna nu åkte i soporna. Så ut med det gamla och in med jeansen som legat undanstoppade sedan año 2007 :)

Vad jag har gjort? Jag har tränat löpning, jag har ätit bättre och oftare och jag har skurit ner en del på kolhydrater och istället ersatt dem med fett och proteiner. Jag har låtit det ta tid, förändrade mina vanor ordentligt i februari och jag har unnat mig både vin, godis och goda efterrätter på helgerna. Jag har i vanlig ordning bojkottat alla livsmedel det står light, lågkalori eller sockerfritt på (tuggummi undantaget) och jag vägrar att räkna kalorier, points eller annat trams. Jag har inte bantat en sekund och jag har absolut inte gått hungrig.

Idag är det visst morsdag också. Min egen fina mammi befinner sig på semester så henne har vi inte kunnat fira. Men grattis du fina ♥ Morsdag firas inte här hemma hos oss, men igår i Hbg köpte jag (med makens) hjälp minsann en smygpresent till mig själv. Ett par nya jeans av favvomärket. De hänger nu snyggt i den nystädade garderoben :) Sen firade vi morsdag med en fantastisk middag ikväll. Grillad lax med nypotatis och grillade tomater, zucchini och sparris. Omg, middag made in heaven!



En ny mil och dagens kaos från garderobsrensning AB.


Bjuder aldrig på bilder på mig själv, men va fan here we go! I träningskläderna och 7 kg lättare :)


Nya jeansen men haha tyvärr inte på min kropp :P


Nöjd

Jag borde verkligen sovit i flera timmar nu... Aja det är inte lätt när maken jobbar natt.

Idag har vi varit och hämtat hem husvagnen. Men vi har också bestämt att det inte blir Göteborg i helgen. Regn, regn och regn sätter stopp för planerna. Helgen kommer bli fin ändå, vi ändrade nämligen våra planer och ska hitta på annat. Jag, M och A ♥

Förövrigt är jag sjukt nöjd med mig själv förtillfället. Idag sprang jag min första mil, visserligen på löpband men ändå. Shit, hade någon sagt till mig för bara ett år sedan att jag någonsin skulle springa en mil hade jag förmodligen aldrig trott på det. Men nu är det gjort och det kändes grymt bra. Det tog 62 minuter och det är definitivt ingen supertid, men det är ingen tid jag skäms över heller. Jag är nöjd med mig själv. Löpningen har verkligen gjort mig gott på många sätt. Jag mår mycket mycket bättre nu än jag gjort på länge, jag orkar mer, jag är gladare, piggare och har en helt annan ork. Dessutom har vågen tagit ett rejält skutt neråt. Nej jag hysteribantar inte, skulle aldrig falla mig in, men jag tycker om att må bra och det är skönt att ta hand om sin kropp. Sen är det ju inte fel när det ger resultat heller :)

Nu ser jag med förväntan fram emot helgen.


Står visserligen bara 9,9 km här, men jag lovar jag sprang de sista 100 metrarna också :)


Inte på topp

På jobb och lite middagsrast. Fortfarande lika trött som igår :S och den där jäkla huvudvärken vill inte alls försvinna. Blä! Mitt humör är inte på topp idag men jag hoppas att kvällen kan ändra på det. Ska få träffa Lucas idag eftersom hans klass har grillkväll ikväll :) Vänjer mig aldrig vid det här varannan-vecka livet. Vissa veckor känns det hur bra som helst och det är den mest naturliga sak i världen, men så kommer det svackor. Denna veckan har det varit tufft, jag saknar min storkille. Förövrigt velar vi järnet angående helgen just nu. Meningen var att Gbg och Liseberg skulle besökas. Väderprognosen verkar dock inte vara på vår sida.

Trött-tisdag

Vet inte riktigt varför jag sitter här, jag borde infinna mig i duschen och sen i sängen. Galet trött var det ja. Ikväll blev det friskis och några km på löpbandet, hann även med att köra lite annat i gymet innan det var dax att hämta Linus på Tullen igen. Han skulle nog kunnat flytta dit :)

Förövrigt har vi inte haft ork att göra så mycket idag. Det har varit en trött-tisdag. Jobbet var segt och huvudvärken har lurat där hela tiden. Alice var supertrött när jag hämtade henne på dagis, de hade nämligen varit på utflykt till Wanås hela dagen. Så eftermiddagen spenderade vi hemma. En liten stund i soffan och sen lagade vi middag. Spenatsoppa stod på menyn, barnens favorit!

Igår hade vi en trevlig kväll hemma hos storasis. Det är kul att träffa systrar och mamma och bara vara tillsammans några timmar. Innan dess gick jag en runda på stan. Det resulterade i en sommarklänning från HM, en tunika på Lindex och även en ny väska. Skämde bort mig själv lite, men det vanligaste är ju att man kommer hem med påsar till barnen :)




Tokig i spenatsoppa :)


Finfin måndag

Härlig måndag fylld av vardagslyx! Först en kort dag på jobb och sen lunch med mina fina. Nu befinner jag mig hos världens bästa Ulrica och ska bli fin i håret. Linus har också varit här och blivit klippt. Nu är han på Tullen (skateboardhallen) med sina kompisar. Ikväll bär det hem till systerstor för träff med systrar och mammi. Äta gott, ett glas rött och massa tjata. Innan dess hinner jag kanske gå en liten sväng på stan :) Hem och dammsuga eller en runda i stadens affärer? Tycks inte bli något svårt beslut ;) Det enda jobbiga idag är att jag knappt hunnit träffa Alicen. Aja ibland behöver man vara mer än mamma och snart har vi lite lediga dagar framför oss igen.

Så var det...

... slut på helgen igen! Idag var vi på fotboll med Lucas och det blev vinst för grabbarna minsann. Innan dess var jag, Alice och Linus en stund på mitt jobb och lekte ute på gården. Alice älskar "mammas dagis" och fick idag äntligen chans att prova på allt kul som finns att hitta på utomhus. Efter fotbollen åkte vi hem, middagen tillagades och jag var glad över att Lucas följde med hem ikväll. Egentligen byter han till pappa-vecka idag men det är skönt när man kan vara flexibel och få bestämma själv.

Ikväll blev det en vända till Friskis med fina storasyster. Fem km på bandet och lite gym på det, det var välbehövligt efter en helg innehållande alldeles för mycket godsaker :) (och för att få rensa ur huvudet ordentligt)

Nu har jag och maken suttit och tjatat, tjatat , tjatat :) Sängen kallar just nu och vi laddar inför en ny intensiv vecka.




Och jo, jag älskar dig. Galet, tokigt, gränslöst mycket. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska hantera alla dina uppånervända känslor ibland. Jag räcker liksom inte till. Och kanske krockar vi extra mycket eftersom det altid varit Du&Jag?! Men du har hela mitt hjärta.
Underbara härliga ljuvliga tok-Lilliz.



My God!

4,5 års högskolestudier i pedagogik räcker inte till i många minuter när det gäller att hantera sitt eget förpubertala monster. Jag brukar aldrig be, har nog aldrig gjort det faktiskt, men gode Gud om du nu mot förmodan skulle finnas så snälla ge mig en stor portion ork och energi samt gränslöst med tålamod. Är det för mycket begärt kan jag tänka mig två dagar på ett spa-hotell i norra Sverige. En tältplats på Ivö-camping hade nog också funkat. Bara du lovar vackert väder och att inte tala om var jag är. Jisses.

I ♥ You




2011-05-21

Jag njuter av att det är lördag. Men ikväll jobbar min älsk och tiden tillsammans är en ständig bristvara hos oss. Jag ser fram emot den kommande helgen som troligtvis ska spenderas i Gbg. Liseberg ska besökas och husvagnen ska med. Max och hans kompis är det som ska roa sig mest. Lite längre fram i sommar blir det Lalandia med mina grabbs.

Idag har jag jobbat en stund. Eftermiddagen har vi tillbringat hos Anette och Märta. Det bjöds på god rabarberpaj till fika. Tjejerna lekte för glatta livet och det blev även ett dopp i Märtas lilla pool. Mysigt.

Nu ska det bli en liten promenad med Alice i vagnen. Om en stund kommer mina föräldrar och de har med sig Linus hem som just nu är hos en kompis. Lucas ser man sällan nuförtiden när det är helg. Kompisar och övernattningar. Tradigt. Åtminstone för mig.



T♥rsdag

Tack för era fina kommentarer ♥ Jag tänker spara den här otäcka upplevelsen i minnet och komma ihåg att ta fram den en dag då jag är irriterad över småsaker som egentligen inte betyder ett skit.

Idag har det varit en fin dag. Jag slutade tidigt, hämtade min Toss och sen körde vi och fixade lite thaimat. Vardagslyx! Carro och Leon kom på besök och medan våra mätta barn tog igen sog lite framför tv:n fick vi äta thai i lugn och ro. Mys! Lite senare ville kidsen ha mellis och smoothie brukar alltid gå hem hos både Alice och Leon, så även idag. Efter det blev det ett besök på lekplatsen. Härligt att se våra barn leka tillsammans. De roar sig långa långa stunder utan att bry sig ett dugg om oss.

Nu har jag och Alice varit ute och promenixat en runda på sex km. Alice älskar att gå på långpromenad (läs: åka vagn) och inte mig emot. Egentligen tror jag inte alls det handlar om själva vagn-åkandet, utan om tiden tillsammans och möjligheten att bara få prata med varandra. Ja jisses hon är inte tyst många sekunder! Sår i öronen var det ja :)

Nu middag, sen hämta pojkar både här och där!



L ä t t a d

Ajaj det är intensivt nu. Men imorgon är det en dag jag längtat mycket efter. Jobb till elva och sen en ledig em. Det väntas fint sällskap minsann :)

Lättad. Jo jag är lättad. Till tusen. Igår var jag hos läkaren med en knuta jag haft i mitt bröst under en tid. Inget att leka med jag vet och jag borde sökt för det för längesen. Det är bara så jäkla jobbigt med sjukhus. Jag och vården har inte många positiva upplevelser gemensamt tyvärr. Igår fick jag efter mammografi och ultraljud besked ganska omgående att knutan var ofarlig iaf. Jag fick en diagnos, kommer inte ihåg vad den hette men det handlade om någon ansamling av körtelvävnad och jag vet att den inte började på C och slutade på -er iaf. Fy fan jag har varit rädd. Ångest AB. Och nu är jag lättad, tacksam och lycklig.

Ikväll har jag och M varit och tränat tillsammans. Underbart och så mycket roligare än att vara ensam på gymet. Fast lite farligt, för så fort jag får egentid med M så vill jag ha mer. Den största bristvaran i det här huset just nu är tyvärr tid. Och att avsätta tid för bara oss finns inte i schemat förtillfället.

Duschen -> soffan -> sängen!


En kampanj jag aldrig kommer sluta stödja


Mögmåndag

Det har varit en måndag med många känslor. Inte helt rolig kan jag intyga. Lite oro, lite ångest och så en massa trötthet till det. Det finns saker som oroar mig och det finns saker som gör mig riktigt jävla förbannad. När någon jag älskar och bryr mig om far illa blir jag skogstokig. Idag har jag varit det. Ikväll mår jag bättre och imorgon kommer det säkert kännas helt bra. Det bara måste det.

Lite yta efter dessa kryptiska rader. Idag fick det följa med en klänning hem till Alicen. Så ljuvlig. Det kom lite sommarnytt från eBBe Kids och jag kunde inte motstå den här (pippi-inspirerade?) finingen:




Barnens sommargarderober börjar nu bli uppdaterade. Linus har fått lite nytt i sin och Lucas har ett paket på väg på posten. Nu väntar vi bara på solens återkomst.
Smartguy hade finfin rea till lite äldre grabbar:

I Lucas paket:



Rød  Rød
Shorts från wesc och tröja från Hummel.
SortRåhvid
Tröja från Wesc och shorts från Blend


Söndagsångest

Söndagsångest. Ett enda ord som just nu täcker alla mina känslor. Jag vill verkligen inte ha söndag, inte söndag vecka 19 iaf.

Igår hade jag och Alice en underbar dag. På kvällen när maken anlänt efter jobb blev det grillat och lördagsgott. Den sena kvällen spenderades i soffan framfär ESC. Vi blev faktiskt positivt överraskade i år då flera låtar enligt vårt tycke och smak var helt ok. Kul också att det gick så bra för Sverige, för även om låten inte är något jag föredrar så tyckte jag faktiskt att Saade gjorde ett bra framträdande igår.

Idag har vi gjort det vanliga söndagsgörat. Matlista, storhandling och lite röj inför den kommande veckan. En ljuvlig middag blev det också och den bestod av biffar med fetaost och en grekisk pastasallad till det. Mmmm glad att det blev över till lunchen imorgon :) Inatt jobbar M och jag fick kaffesällskap av mina föräldrar ikväll.

Nu ska jag se sista perioden på VM-finalen sen blir det sängen och en ny tidning som sällskap.

Men först HEJA SVERIGE!


Lovely day ♥

  


En cykeltur till stan. Trevligt sällskap av Ulrika och Alize. Mysig promenad och lunch på hamburgerhaket. Avslutning med lek, bus och glass i Tivoliparken.
Jag älskar dagar som dessa ♥


Jag och Alice idag

Morning lördag. Idag är det bara jag och Alice och det är en dag jag längtat efter. Här hemma finns en massa måsten men idag tänker jag skita fullkomligt i dem. Jag ska njuta av en dag med min flicka. Just nu tittar hon på Playhouse medan jag sitter här och vaknar till ordentligt. Jag njuter av vetskapen om att en helt orörd dag ligger framför oss och faktiskt också av att det idag bara är hon och jag. Det är precis vad jag behöver. 

Igår jobbade jag hela dagen. Så roligt! Jag är glad över mitt beslut och att jag snart bara har ett jobb som ska skötas. Tiden flyger förbi när jag jobbar på Vincent och jag tycker liksom det är kul hela tiden. Fint det. Tjänstledigheten varar året ut och vad som händer efter det får vi se.

Efter jobb igår var jag och mamma i konserthuset och tittade på musikklassernas vårkonsert. Den som inte såg den missade i vanlig ordning något. Jag är grymt imponerad och stolt. Min duktiga Linus var såklart med och han skötte sig exemplariskt.

Nej nu ska det göras frulle. Smoothie, ägg och räkor blir en fin start på dagen.


Redan imorse bestämde Alice att det är fre...

img_5773 (MMS)

Redan imorse bestämde Alice att det är fredag idag. Jag envisades med att det faktiskt är torsdag men ibland vinner Liten t.o.m över min envishet. Då är det LÅTSASFREDAG hävdade Alicen. Och så är det. Vi har låtsasfredag med riktigt fredagsmys. På Maxi lyckades hon få med både ostbollar och sugrörsdricka i vagnen :) Ja varför inte? Kan man mysa ska man mysa :) Varför inte liksom?


Vab med massa göre

Hemma med hängig Alice idag också. Inte för att det är mindre jobb att vara hemma en dag... Plötsligt har man miljoner saker att göra. Huset behöver städas, tvätten behöver tvättas, maten behöver inhandlas. Har tagit hand om lite tvätt och om Linus och vårt sovrum, får se hur länge vi orkar vara inne. Alice är faktiskt ännu hängigare idag, men ut måste vi. Jag drömmer om bikini och filt på gräset. Men innan jag hinner ut är väl solen nere :S

Igår blev det Friskis och löpbandet. Jag längtar ut på en löprunda men jag vågar verkligen inte springa här nere vid sjön/skogen längre. Tips på garanterat orm-fri löprunda mottages tacksamt. Tills dess får jag väl hålla mig till löpbandet. Blev nöjd med min tid på fem km iaf och det bästa igår var att jag faktiskt sprang sex km. Men efter den första flög iphonen i golvet och jag fick börja om. Visst hade jag kunnat stanna efter fyra, men det fanns absolut ork till mer :) Heja mig!



Ilska och glädje

GHAAAA ge mig en löprunda nu tack. Längesedan jag var så tokarg som idag, men idag rann liksom bägaren över. Jag och Linus var på utvecklingssamtal (ja bara jag och Linus - som vanligt) och det gick bra, men efteråt... Ja usch å fy idag blev det en rejäl krock! Jag undrar verkligen hur den riktiga tonåren kommer bli? Eller vill jag aldrig veta...

Har återhämtat mig lite nu iaf, men en löprunda måste det bli ikväll. Eller Friskis. Jag drar mig för att ge mig ut i skogen nu. Vill inte riskera att stöta på några snakes! Vidrigt, vidrigt, vidrigt. Jag måste ha i det närmaste sjuklig fobi - vågar ju inte ens skriva ordet. ÖRK.

Lite glad är jag allt iaf. För ett fynd jag lyckades göra på Tradera igår. När Alice var riktigt liten var jag tokig i kläder från Katvig. Igår fyndade jag Katvigs finaste klänning ever för endast 20:-!! Perfekt. Alice hade färgställningen (brun/vit) i två omgångar i bodysuits som bebis och jag älskar den fortfarande. Klänningmodellen jag nu fyndade görs tyvärr inte längre av Katvig som har ändrat helt på designen. Synd - för de nya är inte alls lika fina. Näpp nu ska jag betala mitt fynd så hoppas jag på post inom kort.


 


Liten (3 veckor) i första Katvig-suiten strl 56 :)


Katvig klänning
Klänningfynd för 20 spänn i strl 104 på Tradera :)


Hej vab

Hej ljuvliga tisdag. Eller inte. Hej vab. Alice är hängig med feber och förkylning. Inte jättekass, men tillräckligt för att inte vara på dagis. Häromdagen tänkte jag att det faktiskt var längesen Toss var sjuk, attans så ska man ju inte tänka. Nåja vi har ätit en mysig frulle tillsammans och nu röjer jag egentligen undan här hemma. Skulle bara starta Spotify :) Alice önskade smoothie, äggo ch räkor till frukost, hennes favoritfrulle! Kan bara hålla med, det smakade mumma.

Nu ska det röjas klart bland tvätt och bäddning. Sen ska vi försöka ta oss ut i trädgården en liten stund. Hoppas Liten kryar på sig fort.

Förresten så var vi på utvecklingssamtal angående Alice igår. Nemas problemas där, tvärtom :) Vi har en klok, pratglad, snäll och begåvad tjej. Hon lovordades varmt. Älskade Alicen ♥

Önskar er en fin dag.


Svart

Här hemma har vi en hängig Alice i soffan. Det ogillas!

Jons och Carolines bröllopsfest i lördags var fantastisk, underbar, toppen! Jisses vad kul vi hade. Maten var inspirerad från Grekland och så även miljö och dukning. Nere vid strandstugan i Furubuda var vi och ja allt var perfekt. Dansade gjorde vi till klockan halv fyra på morgonen! Med andra ord var vi inte pigga igår, men det var det värt helt klart :)

Idag slutade jag tidigt. Jag och Mattias har varit i färgaffären och fick med en provburk hem. I sommar har vi "nöjet" att måla huset. En nödvändig men kostsam historia. Så bye bye semester. Nåja jag längtar till vårt hus ser ut ungefär såhär:


                   Klicka för att stänga bilden
                          Googlade fram bilden och den kommer härifrån.


Japp svart och vitt ska det bli. Längtar inte alls efter att påbörja det här projektet. Däremot ser jag väldigt mycket framemot att få det klart.

Nu ska middagen in i ugnen, det blir fisk idag och lite senare finns det planer på en löprunda eller en vända till Friskis.


En fin dag ♥

Lördag och jag längtar till kvällens partaj! Det finns visserligen en person som försöker skapa mörka moln på min blå himmel. Och hon kommer definitivt aldrig att lyckas. Fast jag kan inte låta bli att förundras över hur lågt vissa människor kan falla i jakt på uppmärksamhet. Nog om det, hon ska inte få min iaf. Konstaterar bara att avundsjuka det är en rälig sjuka det.

I fm har jag varit hos bästa Ulrika och blivit nyfriserad med fin uppsättning :) Visst är det roligare att gå på fest när man är extra fin i håret? Jag och Mattias är kvällens toastmasterpar. Med tanke på hur vårt liv sett ut senaste tiden så hoppas jag vi har koll ändå. Ska bli så kul att fira Jon och Caroline, ska bli så roligt att komma iväg bara jag och M.

Lovely lördag ♥



Suddig bild - men det kommer säkert fler :)


Mina fötter jublar

Sitter just nu och bloggar med fina skorna på fötterna. Vill aldrig ta av dem. Jisses vad underbara. Har ni inte testat så köp ett par skor från Rieker (antistress), jag har aldrig haft från det märket innan men Mattias har och han har lovordat dem väldigt. Skönaste skorna ever, jag lovar!

Idag har jag dubbelarbetat. Ett litet tag till kommer vardagen se ut såhär sen nöjer jag mig med ett jobb :) Efter jobb blev det middag och ganska direkt efter det däckade Alice i soffan. Underbara mysiga Tossen. På vasken står hennes "projekt" (jo hon kallar det så) med vatten, klippta bitar från plastpåsar, ett matskedsmått och lite annat i en mugg. Hon ska visst göra "pulver". Ja inte vet jag, men det har lagts åtskilliga timmar i flera dagar på det här projektet :)

Nej nu ska jag fortsätta. Meningen var att jag skulle jogga en vända, men jag tar det imorgon. Det får bli en promenix med älskling och sen soffan med honom. Ett glas rött och lite nedvarvning kanske?




Alice hänger med i vår stressade vardag. Här åker hon bil till grabbarnas fotbollsträning i nya badkappan! :)



Projektet :)


...

Ibland ser livet galet ut. Just idag är det så. Fy f-n vad jag är trött och det känns som att tempot är sjukt just nu. Idag har jag jobbat iaf och det var toppen. M jobbar inatt men vi hann ses en liten stund i eftermiddag och tog en snabb sväng på stan tillsammans. Jag hittade såklart inte skorna, men jag hittade skor. Tror faktiskt att de jag fick med hem blir ännu bättre till min klänning som jag ska ha på lördagens fest. Fest och fest vi får väl se hur det blir med det. Ikväll meddelade Linus att de samlas 7.45 på söndagmorgon för match. Ska jag vara körduglig då så lär det inte bli så mycket fest för min del. Trist, jag hade verkligen sett fram emot den här lördagen. För en gångs skull skulle vi få komma iväg tillsammans och njuta av att bara få vara Amanda och Mattias. Vi är ju jämt mamma, pappa, bonusförälder, chaufför, kock, städare, vaktmästare, diskare, tvättare.... 24/7 ja ni fattar.

Nu piper diskmaskinen, men jag har just stängt öronen. Glöm det. Jag orkar verkligen inte med att tömma den också nu.

Ska leta upp min säng och ladda för en ny dag.



 


Bild från Nilsonshoes.com


Gårdagen och framtiden

Som sagt vårruset var ingen höjdare, men dagen i stort var hur fin som helst. När jag slutat jobba klockan elva stack jag och systeryster till Malmö och Entré. Vi åt god lunch och jag hittade en kofta till lördagens fest. Hittade också skorna med stort S och jag har ångrat varenda sekund idag att jag inte köpte dem :/ Så typiskt mig! Dessvärre finns de inte på Scorett här i stan så nu hoppas jag innerligt på Wallenbergs. Håll tummarna. Med de här skorna måste ju lördagens partajande gå i taket :)

Åter till gårdagen. Eftersom vi anmält ett lag till loppet (jag, systerstor, Carro, Caroline - kompis till Carro, Dorota och moster Mämme var med) fick vi en god fikapåse efteråt. Vädret i Malmö och miljön var inte så inbjudande precis utan vi stannade på hemvägen istället och åt upp godsakerna. Massa gott, men sjukt kallt att fika ute! Kom tillbaka våren

Idag har det varit en helt vanlig dag på jobb. Eller inte. Jag har berättat för mina kolleger att jag ska vara tjänstledig igen till hösten. Why? Anledningen är jobb nummer två. Till hösten ägnar jag mig fullt ut åt att sälja barnskor och kläder på Vincent här i Kristianstad. Det är ett tag sedan Caroline frågade mig om jag kunde hjälpa henne litegrann och det har jag gjort. Ganska snabbt ändrades dock förutsättningarna och det blev en tjänst ledig. Jag blev erbjuden den och jag har bestämt mig för att såklart hoppa på tåget. Till en början tänker jag ta tjänstledigt från min förskollärartjänst i ett halvår och vart det leder sedan får vi se. Jag kommer såklart att sakna alla ljuvliga barn på jobb men samtidigt så är jag övertygad om att man mest ångrar sådant man inte gjorde i livet. Jag skulle ångra mig massor om jag inte testade på det här. Ta chansen liksom. Dessutom har jag ett enormt intresse för barnskor och framförallt barnkläder så naturligtvis trivs jag grymt bra på Vincent. Fantastiskt roligt jobb och jag är så glad att det är mitt just nu :)

 
Mtt ångerobjekt. Hatar att de inte står i min garderob :/
(bild från Vagabond.com)


Vårruset är gjort och nu när jag testat de...

img_3399 (MMS)

Vårruset är gjort och nu när jag testat det kan jag snabbt konstatera att jag inte ska göra det igen. Jag ville springa men banan var ockuperad av folk som gick i bredd, rökandes, med barnvagnar... etc. Ja inte så mycket till rus alltså. 29 min blev tiden och då hade jag fått gå och sicksacka en del i flocken. Nöjd. Förutom lite besvikelse över just löprundan så har det varit en väldigt fin dag :) men mer om både det och vårrus imorgon. Nu ska jag sova fort!


Haväng

Maj - me like!

Igår var Alice hos moster Marie och Jocke när jag jobbade. Det hade gått hur bra som helst :) Tack för hjälpen. På kvällen firade vi valborg hos mina föräldrar med grillat och brasa precis som det ska vara. Trevligt.

Idag packade jag, Mattias och Alice lunchmatsäck (pannkakor) och begav oss till Haväng. En underbar dag med massor av tillsammanstid. En runda till Kivik blev det också och jag har njutit varenda sekund av tid med mina fina. Jisses vad jag önskar lite mer tid för mig och Mattias. Vilket jäkla pusslande vi håller på med förtillfället... Vi ses sällan och jag saknar verkligen att bara vara tillsammans.

Nu har grabbarna nyss anlänt hem, jag ska mysa lite med dem och sen förbereda mig inför en ny intensiv vecka.

Vi startar den med vårruset i Malmö imorgon!

   


RSS 2.0