Första advent

Första advent, jiiiihooo! Mysfrukost och självklart tände vi också första ljuset imorse :) Lite högtidligt så där det är ju liksom startskottet på hela julen :) Förresten Alice kan säga ljus, jupp lilla bebis pekar och säger alldeles begripligt: YSSS!! Idag har vi mest varit hemma. Var en runda i Bromölla och kollade på innebandy, tyvärr förlorade Lucas och gänget och slutresultatet blev 8-6. Sen åkte vi hem igen och det var dax att laga middag. Är ganska kul nu när Alice äter mer och mer av vår mat :) Hon är inte särskilt förtjust i burkmat, endast ett fåtal som duger åt henne och i kombination med att vi vägrar ge henne annat än ekologisk/vegetariskt (p.g.a att köttet i de vanliga burkarna kommer från lite olika håll i världen) så är utbudet minst sagt begränsat. Så hemlagat är självklart att föredra. Det bästa Alice vet i matväg  (förutom clementin och macka) är ägg. Jag tror hon skulle kunna sätta i sig hur mycket ägg som helst :) Duktig är hon också, nu börjar hon bli lite stadigare på benen och hon älskar att ta några steg emellam mamma och pappa :)

Imorgon ska jag och älskade åka till Kosta och fixa lite klappar. Vi var där i somras och blev glatt överraskade av utbudet i Kosta Outlet. Det var verkliga fyndpriser på riktiga kvalitétskläder. De säljer bl.a. PO.P :) Tanken var att vi skulle ha med Alice, men i förmiddags när vi pratade insåg vi att det faktiskt var av rent egoistiska skäl som vi tänkt ta med henne... vi har svårt för att lämna vår lillskrutt. Men nu blir det barnvakt ist. Farmor på fm och Bästa Carro på em! Kommer bli hur bra som helst och vi vet ju att det är den absolut bästa lösningen både för oss och Alice. En massa bilåkande och timmar i ett shoppingcenter är inte det som står överst på vill-göra-listan när man är (snaaart) 11 månader...

Men jisses vad konstigt det kommer kännas. Bara jag och älskling i flera timmar utan Alicen!


Natti



Segt

Japp lite segt, händer inte så mycket idag. Ovanligt i den här familjen då lördagar brukar fyllas av hockey, innebandy... Ska snart ta en dusch och sen köra och fixa lite paket. Bestämde mig för att Lilliz också får ha en paketkalender i år. Han är ju bara åtta och tycker fortfarande att det är kul. Dessutom kan han inte äta chokladen i chokladkalendern (brukar visserligen göra egen till honom  men han gillar inte den något vidare) så lite paket får det bli :) Ikväll ska vi bygga pepparkakshuset. Lite tidigt, men det är så tråkigt att få upp det precis innan jul. Jag tycker ju egentligen tiden före jul är rmysigast med advent och allt :)

Förresten jag bjuder på gårdagens Lilliz: "Mamma vi har en saga i skolan som heter religion.."   Mamma: en saga? Lilliz: Ja det har ju inte hänt på riktigt, för i den sagan kunde en man dela fem brödlimpor och två fiskar till femtusen människor...  och det sjukaste av allt var att folk blev mätta"   :)

I love him!

Ha en bra lördag




*** Liten Lilliz. Lika söt då som nu ***

Lovely friday

Ja en riktig superfredag har vi haft. Mammafika (med U och A) och bebismys på Barbacka ett par timmar och där åt vi även lunch. Vi lyckades även tanka bebbarna med mat och sen var vi redo för stan. Två julklappar till Lilliz blev det, lite större grejer så nu får han låta bli att ändra i önskelistan något mer :) Stjärngosselinne till Lucas är också inköpt + ett par paketkalendrar till Alice. Är M´s mamma som gör kalendrar till alla barnbarn (har även gjort till Lucas å Linus, snäll som hon är) upp till en viss ålder och här hemma är det bara Alicen som har åldern inne numera ;) Eftersom det är ganska mååånga barn att göra paketer till så kompletterar vi med några själva. En body (som hon ändå skulle haft) med fem myror från Lindex blev det och så lite hårklämmor :) U och A hittade också en hel del fint och någon julklapp blev det också tror jag. Vi var iaf väldigt nöjda med både sällskap och övrigt efteråt.

Kvällen blir nog väldigt lugn. Älskling ska till ishallen och stå i cafeterian för Lucas lag. Lilliz ska följa med, medan Lucas själv ska på party. Jag och Alice ska mysa soffan och kanske kolla på någon riktig tjejfilm ;)

Förresten Alice är tokig i Hello Kitty. Jag har själv en Kitty-pyjamas som hon skiner upp när hon ser och säger VOOOOOV! Idag i stan såg hon en Kittydocka och dum som jag var lät jag henne titta närmare på den. Hon skrattade överlyckligt och sken som en sol. Tills jag tog den ifrån henne... då stortjuter hon efter VOOOOV. Nåt liknande hände på Maxi häomdagen, bara det att den VOV kostade 35 spänn och det kändes mer ok.

SUCK.. Egentligen är jag ju klar med Alicens julklappar... men visst Kitty är ju så söt :) (Nej, nej, nej ska INTE!)


Trevlig helg!









En bra torsdag

Tack för era gulliga kommentarer :) Blev precis en så bra dag som jag önskade imorse. Struntade i det mesta här hemma och har njutit Alice hela dagen. Vi tog först en tur till stan i fm. Var inom po.p och hittade bl.a. en pyjamas jag vill ha i julklapp :)  Sen var det baddax och vi var där riktigt tidigt idag. Det är fler i vår babysimgrupp som gör som vi nu och åker dit tidigare. Kul det för barnen känner ju igen varandra och "leker" tillsammans en stund i lilla bassängen innan det är dax att simma. Efter badet var Alice helt slut. Jag fick verkligen kämpa för att hålla henne vaken hela vägen hem. Sjöng och tjoade så stackars bebis inte kunde annat än vara vaken :P Väl hemma fick det bli en flaska välling och sen sov hon i över två timmar! Linus kom hem precis när hon somnat så vi fick en mysig em tillsammans. Fixade lite mellanmål, fikade, gjorde läxor, satt och pratade och Lilliz passade även på att revidera önskelistan ytterligare :)

Ikväll var vi på ÖB och köpte lite schampoo och annat som det går en hel del av här hemma. Kanske är tur att det är fyra grabbar och inte tjejer vi har :) då hade vi förmodligen behövt fylla på lagret betydigt oftare :)

Imorgon ska jag och mammorna göra stan :) Först blir det Barbacka med fika och lek sen har vi planerat lite julshopping om vädret (och bebisarna) tillåter det :)

Bestämde förresten idag att vi fortsätter simma nästa termin. Har inte hjärta att sluta, min älskade badoman skulle förmodligen aldrig förlåta mig :)




*** Galen i vatten***


Torsdagmorgon

Torsdag - och jag känner mig helt orkeslös. Vaknade inte alls så pigg och glad som jag hoppats på utan är mest trött och tråkig. Idag tänker jag inte göra ett skit här hemma. Känns som om mitt liv den senaste tiden gått ut på att hålla ställningen i vårt gemensamma hem, men idag får någon annan ta över det.. Jag tänker njuta ledig och njuta ALICE. Ska åka in till badhuset lite tidigare så vi hinner med en god stund i den lilla bassängen innan babysimmet. Vet att det kommer glädja min flicka. Underbara Alicen. Hon sover nu, men jag längtar tills hon vaknar. Så jag får tanka lite Alice-gos och hämta ny energi. Ser fram emot en dag med min stjärna.





*** Finaste flickan i världen ***

Stjärnor

Ooops har verkligen inte suttit vid datorn på länge och ingen abstinens har infunnit sig alls, märkligt ;) Just nu är det så mycket annat som känns viktigare än att sitta här :) Igår var älskling ledig och vi fixade en del. Bl.a. blev det ett par julklappar. Alice fina dockvagn och en rosa minikånken är nu inköpt :) (Idag hittade jag förresten bäddsetet till vagnen på eko!) Dessutom kom Bästa Carro och Linus hit och de hade fixat den ursöta godisskål (princessgodis) jag också tänkt köpa till Alicen. Kanon, nu slapp jag beställa den mot fraktavgift på nätet (tack för hjälpen!) Visserligen ska det dröja innan hon får godis i den men clementin kan ju gå bra sålänge:) Känns skönt att kommit igång med klappinköpen och till Alicen är det faktiskt så gott som klart. Vi brukar inte handla jättemycket julklappar, utan det får bli något kul från önskelistan och så en del nyttosaker. Den enda som orsakar liiite huvudvärk just nu är Lilliz. Hans önskelista revideras flera gånger om dagen och det jag hade i tankarna åt honom igår är struket flera gånger om idag :)

Igårkväll hade vi supertrevligt! Jag och tre mammor till från babysången var på pysselkväll som anordnats av öppna förskolan. Verkligen kul att träffas så. Allt som allt var vi 14 mammor där och mycket skratt, glögg, prat och en hel del pyssel blev det :) Igår var det dessutom extra skönt att få stänga dörren och komma hemifrån lite. Mina grabbs bråkade konstant, spelade ingen roll vad jag gjorde eller sa, och jag var allt annat än en glad mamma när jag åkte. :S

Idag var det dax för ÖF igen. S och V kom dit, (det får ni göra om!), jättetrevligt! Efter sång, fika och lek åkte jag och Alice vidare till Eko. Köpte lite blommor, ljus och annat som behövs för att fixa till adventsmys. Det har jag sedan ägnat  resten av dagen åt (förutom då jag tog en välbehövlig paus med ett pass på Friskis ikväll) och nu är här äntligen adventsfint :) Nöjd är jag nu efter allt slit. Älskar när allt är klart, när det känns rent och när stjärnorna lyser upp våra fönster.



*** ÄLSKAD STJÄRNA***





*** godisskålen ***


Nedräkningen har börjat

Ännu en morgon som inte gick enligt planerna. Lilliz missade skolbussen och det blev lite kaosartat. När han äntligen kommit iväg till skolan njöt jag, Alice och Lucas (som har studiedag idag) en långfrukost. Därefter bar det in till stan en snabbrunda. Var bl.a på BR och kollade om  dockvagnen som Alice ska få i julklapp kommit in (Snälla Sandra tipsade mig om att de hade den på BR, TACK!) Tyvärr fick jag inte med vagnen hem då den inte skulle komma förrän i eftermiddag. men den är undanlagd iaf :) Så nu är en julklapp till så gott som fixad. Hela två paket, det artar sig :P En månad kvar till julafton. Man får tycka vad man vill om julen, julklapparna, advent och allt annat som hör till. Jag älskar det :) Jag njuter av att gå en runda i stan, titta på julskyltningen, höra julmusik och fixa någon klapp. Stämningen är härlig och så länge man undviker  hysterin så är det en fantastiskt tid. Jag njuter också av vetskapen om att snaaaart ska stjärnorna upp och huset ska adventas. Tänker definitivt tjuvstarta. På onsdag eller senast torsdag lyser  det stjärnor i våra fönster :)

Efter stan idag var det babysång. Vi försökte oss på att ta ett gruppfoto på barnen idag. Haha, det gick sådär kan man säga. Flera var på väg ifrån madrassen innan vi ens fått upp kameran. Tror faktiskt inte vi fick en enda bild där alla var med :)

Näpp nu väntar tvättstugan, sen middag och sen Friskis.

Förresten, åh vad skönt det är med den bitande kylan som är ute nu. Härligt frisk luft. Såhär fin var Alicen på vår söndagspromenad igår:




*** Värmande vinterkläder på älskade Stjärnan!***

Mammatankar

Ikväll kröp jag ner en stund hos Linus och vi låg och myste länge, länge. Undrar om han någongång blir för stor för att kramas och gosa med sin mamma :) Han är verkligen kramgo min Lilliz. Vi skippade godnattsagan och istället låg vi  och pratade hur länge som helst. Jag tänker att ibland är det oerhört viktigt att bara få vara tillsammans, låta bli alla måsten och istället  njuta i stunden. Vi pratade om allt möjligt. konflikter, rädslor, idrott, julen, skolan... och Linus somnade lätt kväll. Känner ofta dåligt samvete gentemot barnen och önskar  att vi kunde ha lite mera tid tillsammans. Men kanske ska man strunta i det dåliga samvetet och inte krångla till det  utan istället bli bättre på att ta vara på det enkla...



*** ÄLSKAR DIG ***

Tjejträff

Söndag och liiiite seg, men bara lite. Hade en fantastiskt rolig kväll igår. Tjejpartaj och humöret var på topp. Det var jag och mellansyster som dragit igång spektaklet. De andra tjejerna visste (som vanligt) ingenting utan de hade bara fått info om tid och plats. Vi började här hemma med lite glögg på min altan. Därefter bar det iväg till Nosaby och vi spelade in en julskiva. Hade det låtit hälften så bra som vi hade kul så hade det låtit fantastiskt :) För jäkla vad kul det var! Resultatet är inte lysande, men det spelar mindre roll :) Efter det så åkte vi hit igen. Litet julbord och varsin julklapp delades ut. Sen fortsatte partajandet i några timmar. Vi roade oss grymt med "norsk kareoke", helt sjukt kul kan jag garantera, måste prova om ni inte gjort det! Ett par hörlurar kopplat till datorn och lite musik i dem. Sen gäller det för de andra att gissa vilken låt man sjunger, det var inte helt enkelt och vi skrattade så vi kved emellanåt :) Sjukast var nog när mellansyster skulle sjunga Blue Christmas av självaste Elvis. Det lät snarare som en guldfisk "bluuuub bluuub bluuue..."  än som en jullåt :) Ja det var verkligen en hellyckad tjejfest.

Efter partajandet här hemma bar det in till stan. Vid det laget var jag ganska trött och stan gjorde mig inte piggare precis. Riktigt tråkigt ute , jag ångrade direkt att jag inte stannat hemma. Var så himla nöjd med allt och det kändes fullt tillräckligt. dessutom längtade jag efetr min kärlek. Stannade knappt en timme i stan sen hämtade älsklingen mig och det var så skönt att få komma hem.

En enda liiiiten nackdel finns dock med tjejpartaj. Det tar en hel del tid att planera, fixa och genomföra och de lediga stunder jag och älskade har tillsammans vill jag vara med honom. Så idag ska jag bara njuta av dagen tillsammans med mina älsklingar.

Tack Mellizz för allt :) och tack alla glada tjejer för en fantastisk kväll :)

Ha en fin söndag


Förresten Alicen har fått en gåvagn som hon bara älskar:





*** TACK snälla mormor och "morfar" för vagnen! Den är toppen :) ***


Enkel lösning

Torsdag = baddag och jag antar att det också är Alicens favoritdag. Idag åkte vi lite tidigare till badhuset, 30 minuters babysim känns fjuttigt så vi passade på att bada lite i den lilla bassängen innan simmet. Är i valet och kvalet om jag ska förtsätta nästa termin eller inte. Alice ÄR ett vattendjur men jag tycker det är lite väl häftigt pris i förhållande till vad man får. Fast börjar man räkna på det så är det ju inte billigare att bara gå och bada. 50 kr i inträde och sen tillägg för varmvatten. Visserligen får man vara där en halvtimme längre, men tja jag vet inte. Idag hade dock Tivolibadet löst ett stort problem på ett väldigt enkelt sätt... Jag har yidigare knappt kunnat duscha efter simmet eftersom jag inte haft någonstans att sätta Alice. Att ha henne krypande på det äckliga golvet har ju liksom inte varit aktuellt. Idag stod det till min stora glädje tre barnstolar i duschen :) Vanliga Ikea-stolar, finns hemma hos de flesta barnfamiljer och det var ju en alldeles utmärkt lösning på ett problem för oss babysimmare :) Att man inte tänkt på det tidigare. Ibland är det svårt att tänka enkelt.

I em var Carolinus här och det blev lite fikamys :) Ikväll har jag varit på Blingoparty. Jättefina kläder men tyvärr var det mesta slut så det blev inget till Alicen. Dessutom var det 35 kr i påslag för alla som gjorde beställning vilket jag tycker är sjukt dåligt. Inte f-n ska man behöva betala extra för att få beställa?! Inte mycket pengar, men sådant kan bli en ren principsak för mig.

Nu ska jag hoppa i pyjamasen =)

Nighty

Jag är så jäkla stolt!

Stäng ner det här inlägget om du inte tål skryt och personlig framhållning. För ja som rubriken lyder, det är jag idag. Jag är så jäkla stolt. Stolt över min Lucas. Vi var på utvecklingssamtal i em och jag kan erkänna att det var med blandade känslor jag gick dit. Jag vet att han har ett varmt hjärta. Jag visste att hans lärare skulle tala ömt om hur han är i relationer till kompisar och till vuxna. I skolans värld värderas dock kunskap och flit högst och som jag nämnde tidigare är läxor inte det Lucas helst prioriterar. Han är en kille i farten, mår som allra bäst när han är i  rörelse och tröttnar fort på att vara stilla för läge. Skriver gör han i samma takt som han springer, allt ska gå väldigt väldigt fort :) En fartfylld kille helt enkelt. Därmed visste jag också att jag i gympa skulle få besked på utmärkta prestationer och det fick jag bekräftat. (Idag fick jag även veta att han numera även klarar av att ta en förlust :) Jag fick också höra att musikläraren tycker Lucas har en fantastisk röst och det blev vi såklart glada för. Men det bästa av allt var att jag fick veta att Lucas gjort ett makalöst lyft i skolan. Han kämpar på som aldrig förr. Han tar ansvar, koncentrerar sig, lyssnar och visar både intresse och engagemang. Dessutom är han en fantastisk vän, empatisk och väldigt omtyckt.

Hans lärare tittade på honom och sa att  " jag är så jäkla glad över det du lyckats med Lucas" och det är jag också. Glad och stolt. Han går dit, kämpar och han gör sitt bästa. Han är dessutom en riktig vän. Det värderar jag högre än alla MVG i världen.

Lucas är jättenöjd. Det ska han vara. Vi pratade en lång stund ikväll och bestämde oss för att sånt här ska man fira. Man ska fira det med mamma-Lucas-tid. En fika på stan var önskemålet. Jag längtar :)




*** Älskar dig ***

Trött och grått

Efter en morgon man helst vill glömma blev det en ganska mysig förmiddag iaf. Jag och lilltös åkte, efter lite beslutsångest, till ÖF och det gjorde vi nog rätt i. Trevligt med lite umgänge, lek, bus och fika. Alice var helt tokig i dockvagnen de har på ÖF. Med den kunde hon gå alldeles själv ju, fram och tillbaka gick hon flera gånger i den långa korridoren. Tokarg blev hon varje gång hon stötte i väggen och det var dax att vända vagnen. Jag fick ju tvunget hjälpa henne, men hon ville ju själv köra, envisa unge :) Alice har fortsatt att ta några steg mellan mig och M då och då. Använder hon sin envishet rätt så lär det inte dröja länge förrän hon promenerar omkring här hemma.

Nu har vi precis varit ute på en lång härlig promenad. Behöver verkligen komma ut och röra på mig, känner mig allmänt trött och hängig nuförtiden. Tröttheten kan ju komma av att Alice sover som en kratta om nätterna, mycket vaket är det dessutom vägrar hon somna om utan välling :/ De här jämngråa dagarna gör ju inte heller livet piggare precis. Tycker det har varit grått, grått och åter grått så länge jag kan minnas nu. Önskar gärna riktig kyla och en massa snö istället för det här. Snart är det dock dax för stjärnor i fönstren och då känns det åtminstone mycket ljusare :)

Igår var jag och mellansyster och handlade till helgens tjejfest, som ska vara här hemma hos mig. Den bjuder på lite överraskningar, god mat och dryck  så redan nu förutser jag att det kommer bli hur jäkla kul som helst. Dessutom piggar ju en tjejfest alltid upp :)

I em är det utveckingssamtal med Lucas. Lucas är hur go, snäll, underbar och mysig som helst men läxor är inte hans största intresse om man säger så. Vi får väl se hur det går.

Ikväll får det bli ett pass på Friskis.



*** Lite suddig bild, men Alice höll ju högt tempo :) ***

Mysmåndag

Helgen kom och försvann, så var det måndag igen. Igår fortsatte jag rent-hus här hemma och toaletten fick sig en rejäl rengöring. Rena avlopp, rent i skåp och rent under badkaret. Fattar inte hur det kan bli så mycket skit där =/ En innebandymatch hann jag också titta på, storkillen spelade och de mötte Frosta (som inte förlorat någon match tidigare) men nu fick de se sig besegrade. Lucas och gänget vann med 11-9. Ett mål och tre asisst av MIN älskling :) 

På eftermiddagen fick vi besök av mina föräldrar, trevligt :) Det var då Alice tog sina första steg. Från "morfar" till sin pappa som höll på att spola vatten i badbaljan. Badomanen blev väl så till sig då hon såg vattnet att hon inte tänkte på vad hon gjorde :)

Idag har vi haft en riktigt mysig mamma-Alice dag. Åt frukost tillsammans imorse och sen lekte vi en stund. Därefter var Alice jättetrött, men ändå mamma-klängig. Jag la mig en stund tillsammans med henne och vi lyssnade på en lugn skiva. Somnade gjorde vi båda två efter bara en liten stund, skönt faktiskt!  Jag brukar passa på att duscha när Alice sover förmiddag men eftersom jag sov blev det ju inget med det. Så när vi vaknade tänkte jag hoppa in i duschen, med det var inte lätt då badomanen också var vaken :) Fick bli ett härligt bad tillsammans istället innan det var dax för lunch. Nu i eftermiddag har vi varit på babysång. Alice blev bjuden på ytterligare ett kalas. Härligt med kompisar :)

Nu dax att laga middag. Spenatsoppa och grabbsen jublar :)




Okej, svårt att vara helt objektiv då man är mamma - men jag tycker verkligen att han är fantastiskt vacker :)
MIN LUCAS

TVÅ-TRE STEG!!!!!!!

WHAAAA ikväll tog Alice först två steg, sedan tre flera gånger. Lilla tösen är på väg att börja gå!!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta, min LILLA bebis ju :) 10,5 månader! Hon skrattar och vill verkligen träna på att ta steg mellan mig och M. Tycker det är hur kul som helst :)




***  Älskade lilla stjärnan :) ***


Glögg och bak

Lördag och det har gått i ett. Upp och iväg imorse med Linus som spelade hockeymatch i Osby. Gick inget vidare och det var en sur Lilliz vi hade med oss hem. Alice gillar inte ishallar precis, hennes humör var sådär kan jag medge. Jäklar vad hockeyn tar tid på helgerna! Lucas har varit iväg med sitt lag på aktiviteter hela dagen och imorgon ska han upp klockan sju för att åka till Jonstorp och spela match =/ Tycker uppriktigt sagt att det är FÖR mycket...

Ikväll har älskade och jag gjort glögg. Mums när den är färdig! Sen passade vi (mest älskling) på att baka lite också och samtidigt som vi gjorde det så lagade vi god middag. Effektiva som tusan :)

Nu lördagsmys i soffan. Är ganska uppe i varv så jag får se om jag pysslar vidare med julkorten lite ikväll :)


Hos fotografen

Idag har vi varit och fotograferat Alicen på Atelje Ingvar i Broby. Alice fick presentkort där på sin dopdag av gudmor (Carro) och Linus. Vi har medvetet väntat med att utnyttja det då jag tror att det blir lite roligare bilder nu när hon äldre. Nu kan hon både sitta och stå (med stöd) ju :) Alice var lite svår-flirtad (som vanligt) till en början men fotograf Bosse har tålamod och jag tror det betalade sig bra :) Hoppas på mååånga fiiina bilder. Innan fotograeringen var vi inom Po.p och köpte en klänning. Klänningen hade hon på en del bilder men eftersom jag även ville ha "vanliga" vardagsfoto (så som Alice oftast är klädd) så fick hon ha sin nya Molo-suit på några. Efter fotograferingen var vi hos Bästa Carro å Linus och fikade. (Jättetack för det!) Även Hannah och Algot (sööööte) var där.

Ikväll har vi bara njutit hemmamys :)

Trevlig helg!


Rent hem, ren bebis :)

Såååå nu är det fint i både sovrum och tvättstuga :) Blev jättenöjd med de nya gardinerna och uppfräschningen av sovrummet.  Jag och Alicen grejade till det mesta där i förmiddags innan det var dax för babysim. Gardinerna fixade jag förresten medan min älskling sov imorse, hon vaknade inte förrän närmare halv tio idag heller. Babysimmet var lika uppskattat som vanligt :) Vi skyndade oss dit så hann vi bada en stund i lilla bassängen innan simmet också. Upplever att en halvtimme är alldeles för kort tid nu för mitt lilla vattendjur. Får se hur vi gör nästa termin, det är ju inte gratis att gå och babysimma precis, men frågan är om man verkligen tar sig dit om man inte har någon stående tid? Dessutom gillar jag att få lite instruktioner kring dyk osv.


Ikväll har vi städat tvättstugan. Jodå Alice hjälpte också till, se själv:





Bjuder också på en undervattensbild :) Fick dem idag när vi var och simmade:


*** Underbara vattendjuret :) ***

Ensam kväll

Blev ingen städning i tvättstugan ikväll. Blev Eko istället och nya gardiner, påslakan och lite annat  till sovrummet. Kommer garanterat inte greja i tvättstugan imorgon heller, nu har jag ju fått annat att göra :) Mycket svart och vitt blev det, snyggt! Efter Eko var det lite vanligt kvällsbestyr här hemma och sen var det Oskyldigt dömd på tv. Inget vidare idag tyvärr men smoothien till var iaf god :) Just nu sitter jag mest och njuter av min ensamhet. M är och tränar och ibland är det förbaskat skönt att få vara ensam en stund.

Hade egentligen tänkt fixa lite med årets julkort men hamnade visst här ist. Satt precis och kollade efter lite julklappar till Alicen. Lite knasigt är det att hon fyller år så nära julen, allt blir liksom samlat på en gång. Det är betydligt enklare med julklappar till grabbarna som ju i god tid fixar till den egna önskelistan :) Fast Alice har också en liten lista. (Tur att henens mamma förstår ;) Förutom en minikånken (rosa) och en Brio-spis så önskar hon sig bl.a. den här :





Bild lånad från: micki.se

Sömntuta

Öppna förskolan idag. Fick väcka Alice 9.20 för att vi öht skulle hinna dit. Lilla sömntutan :) Trevligt hade vi iallafall bland alla bebisar och mammor. Är så skönt att komma till ÖF en stund och göra något riktigt med Alicen, hon älskar ytorna där och dessutom är hon tokig i andra barn så det är ett riktigt favvoställe :) Gangstarpartyt igår var väldigt trevligt. Tyvärr (eller kanske som tur var..) var det inte direkt kläder i min smak så det blev inget inköpt alls faktiskt.  Nåja nästa vecka är det Blingoparty hos en annan babysång-mamma. Kikade in på deras hemsida och tyckte där såg ut att finnas lite kul:)

Efter ÖF tog jag och Alicen en lååång promenad. Inte ofta vädret tillåter det nuförtiden så det gäller att passa på. Alice hatar att sitta intryckt under regnskydd så några längre promenader i vagn blir det inte när det regnar. Idag har jag fortsatt rensandet här hemma. Skönt det! Ikväll är det tvättstugans tur, (hoppas orken räcker till) sen skulle jag vilja ta en tur till Eko:- Är lite sugen på att byta färg på gardiner etc i sovrummet.

 Förresten EN TAND TILL på väg :) Två i överkäken nu.




 
*** FINA ALICEN ***

Oh My Darling Clementine

Så har man fixat till Lilliz rum också. Kastat, rensat och gjort rent. Var iofs inte så mycket att kasta som i Lucas rum men det tar tid att tömma och göra rent lekbackarna. För övrigt är Linus ganska duktig på att ha sina saker sorterat så det slapp jag iaf. Skönt är det nu när det är gjort :) När jag var klar i Linus rum skulle jag ta en dusch, men Alicen var vaken och det är störtomöjligt att duscha själv då. Hon försöker verkligen klättra i badkaret på egen hand :) Så det fick bli ett bad med henne.

Nu har vi precis ätit lunch och lilltös höll på att somna till clementinen :) (Som hon förövrigt är helt tokig i!) Idag är jag trött. Fick erbjudande av min goa vän Jessica att hänga med henne och AL till Ullared idag. Hade varit jättekul men jag orkar faktiskt inte. Dessutom är jag bjuden på gangstar-party (barnkläder) ikväll hos E i babysånggruppen. Ska bli kul att träffa alla mammorna (denna gången utan bebisar) och skönt att komma hemifrån en stund, bara sitta ner, tjata och kanske t.om fynda något kul till Alice eller Lilliz.




*** Njuta clementin ***


T*R*Ö*T*T

Jag är helt slut, vet inte varför jag sitter här för egentligen har jag inte ork Städat, rensat, skurat och gjort rent. Höll på hela dagen igår och fortsatte imorse. Vet inte var energin kommer ifrån men plötsligt är jag på värsta rensa-ut-humöret. Igår var det bl.a. skafferi och frys. Idag var det först kylskåpet och sen Lucas rum som fick sig en rejäl uppfräschning. FEM timmar i Lucas rum, men nu är där sååå fint. Nya gardiner, ny matta och en massa kastat :) Nästan början till adventsfint ju :)

Babysång har vi iaf hunnit med idag. Lika trevligt som valigt.

Nää nu dax för en snabbdusch, sen stupa i sängen!

Förresten, Alice har fått en tand till! Jupps den första i överkäken och den tittade fram riktigt i lördags. Tur för lilla Skörpan, ett tag skapade hon ju lite oro och förundran över att hon väldigt länge bara hade en tand, men tänka sig - det kom fler :)

Natti

Myshelg

Igår hade vi en underbar kväll. Jag och älskade hade egentid utan barn, inte ens Alicen var med :) Första gången faktiskt som vi var helt för oss själva sedan vi fick henne. Carro å Linus passade vår lilltös och därmed kändes det också helt lugnt att lämna henne. Tusenmiljoner TACK till er för att ni tog hand om Alicen medan vi fick rå om varandra lite. (Lovar att ställa upp tillbaks när lilla Bus kommer :) Jag och älskade var på Hälsa och helhet och badade kurbad :) Verkligen att rekommendera, hur härligt som helst och hög mysfaktor. Sen var vi och åt gott på Thai Kong och efter det blev det en liten pub-runda. MIn bästa kväll på väldigt länge. Jag är verkligen lyckligt lottad som får dela livet med min älskade M.

idag har vi varit i stan en stund. Köpte faktiskt den första julklappen :) Känns bra att man åtminstone börjat. Jag längtar till advent och jul, men vägrar julstressen. I fjol skippade vi den helt och njöt av ledighet och mys ist. Är övertygad om att den stress som ofta sätts i samband med jul är skapad av en själv och de krav man har på att allt ska bli perfekt. Själv blir jag inte lycklig av att frysen är fylld av hemgjorda köttbullar eller att vi har sju sorters hembakat i frysen redan innan Lucia.  Däremot mår jag bra av att få vara tillsammans med de jag älskar och njuta av den värme/glädje som julen medför för  och därför älskar JAG vår största högtid :)

Ikväll har vi myyys. Middagen bestod av wok (fick inte nog av thai igår ;) Nu ska jag vinna över älskade i en femkamp bestående av olika sällskapsspel ;)

Innan ikväll grejade vi förresten lite i köket. Skönt att få rent. Alicen hjälpte till på sitt eget lilla sätt:




FREDAG :)

Freeedag!! Vaknade sent men hann iaf få iväg grabbsen till skolan. Lilliz var lite sen men skyndade sig gärna med vetskapen om att det är skoldisco ikväll. ALLA pratar ju om det och för Linus som nu äntligen går i tvåan är det första discot, stort det :) Nä nu är vi på väg till systerstor för frulle. Bra början på helgen :) Sen får det nog bli en liten tur till stan.

Ha en härlig FREDAG :)




*** FINA MIG :) ***


*** Klämma i håret :) ***

Torsdag...

...innebär snart Fredag! Jag längtar. Känner att den kommande helgen är välbehövlig. Imorgon ska jag och älskade ha lite tid för oss själva. Bästa Carro ska passa Alicen. Känns tryggt och bra :)

Idag är jag seeeeg. Alice vaknade inatt och vi la såklart henne hos oss, men det funkar bara inte. Varken jag eller lilltös sover bra. För det första ligger hon allt annat än stilla i sängen, (vanligtvis vaknar hon a´la Pippi med fötterna på kudden på morgonen) och när hon ligger hos oss så jagar hon mig, jag flyttar - hon kommer efter, hon gnäller, vill ha nappen, snurrar, sparkar och kan inte sova något vidare alls. Jag märker henne hela tiden och därför sover inte jag heller. Visst det är mysigt att gosa Alicen, men nattetid behöver vi sova.

Idag är det babysim på schemat. Tyvärr har Alice nästan precis somnat (själv i sin säng, efter liite kamp!) så jag lär få väcka henne, inte bra. Brukar vara ganska gnälligt då hon blir väckt. Hoppas badet kan få henne på bättre humör :)



Jobbat

Jobbat idag :O Inte så allvarligt som det låter, men några timmar på jobbet blev det allt. Jag ansvarar för vår hemsida och den var allt annat än uppdaterad, men nu är det fixat. Fick också träffat kollegerna och nya chefen. Trevligt! Spelar tydligen ingen roll hur lång ledighet man haft från jobbet för när man sätter sig i fikarummet och tjatar med kollegerna så känns det som om man aldrig varit därifrån :) När jag ändå var där så passade jag också på att lämna in en ny tjänstledighetsansökan :) Mammaledig till september nästa år, gött det! Jag vill verkligen vara hemma med Alice så länge som möjligt och hade jag kunnat välja helt fritt så hade jag nog hållt henne från dagis ytterligare, fast lön måste man ju ha. Men om inte något superintressant jobb ramlar över mig innan så ska jag njuta hemma med Alice i tio månader till.  

I eftermiddags tog vi en runda på stan jag, älskling och Alicen. Var bl.a. på Allfoto och framkallade årets julkort :) Hittade också en perfekt julklänning på PO.P till lilltös, men köpte den inte. Får väl se om det blir senare, Alice ska nämligen till fotografen nästa vecka och då måste hon ju ändå ha något fint att ha på sig :) 

Det ska börjas i tid :)

Bara så ni vet det, NU ska jag dricka glögg och äta skumtomtar! Ahhh jag älskar advent, julmys, tomtar, stjärnor, glögg, pepparkakor, julgranen... GE MIG MEEEEER JUL!!!! :P (Så är ni anti-julare kanske ni inte ska titta in här förrän i januari igen :P) Julmyset är det absolut bästa av allt. Tyvärr är det ju alldeles för kort tid, därför får man tjuvstarta lite innan tycker jag :)





*** MER jul och mer  pappa Rudolf åt folket =) ***

Kusinbesök

Idag har vi haft bebisbesök jag och Alicen :) Det var mina barns kusin Wilma som var här tillsammans med sin mamma Maria och sin storebror Anton. Wilma är fyra månader yngre än Alice. Lite fika och mycket prat och hur trevligt som helst att träffas. Eftersom inte min bror är tillsammans med Maria längre så får vi se till att hålla kontakten ända. Jättekul för tjejerna med kusin i samma ålder  ju. Carro kom också inom på lite kaffe. Läääängtar till hennes bebis kommer så man kan få gosa liten yttepyttebebbe snart :)

Nu sover min älskling igen. Tar visst på krafterna att ha besök :)  Nu när hon skulle sova så bar jag henne en liten stund men la faktiskt ner henne i sängen redan innan hon somnat och det gick ganska bra. Lite ilska och lite klagan, men inte så farligt.

Så Alicen - mamma: 25 - 0,5 :) 






Sova?!

Suck! Alice som man (på dagtid) kunnat lägga i sängen och som till lite lugn musik somnat gott ensam i sin säng är nu alldeles omöjlig med sovandet. Mitt fel. Jag vet. När hon var sjuk somnade jag henne i famnen... Ajabaja! Nästintill en dödssynd om man frågar babyexperterna. Jag förstår varför. Nu. Envisa unge står i sin säng och vrålar najnajnaj varvat med maaaaaammmaaaaa!!!! Nappen har hon för längesen kastat på golvet. Jag orkar inte bära. Men jag har inte hjärta att låta henne stå där och kalla på mig. Lessen och arg är hon ju.

Ghaaaa! Alicen - mamma: 25-0.

10 månader

Min lilla Alicen - 10 månader idag!! Kan knappt föreställa mig hur livet var innan vi fick henne. Underbara, mysiga, älskade, efterlängtade Alicen

I förmiddags tog vi en lång promenad. Alice somnade faktiskt i vagnen och det var hur skönt som helst att få röra på sig lite. Hade först jag tänkt ta en runda till stan, jag ville så gärna köpa ett par flaskor av årets Blossa-glögg som började säljas idag, men så tyckte jag synd om Alice som isf skulle behöva fara från det ena stället till det andra så vi skippade det. Lyckligtvis hörde snälla systerstor av sig när hon var i stan och hon erbjöd sig  att köpa glöggen till mig :) *TACK söta sis* Jag älskar glögg och årets upplaga med smak av blåbär kan nog vara en riktig höjdare :)  Babysång idag. Galet kul att träffa mammor och bebisar igen. Alice fick förresten sin allra första kalasinbjudan idag. Jojomen stora tjejen ska på barnkalas snart :P Till William som fyller ett år om en månad. Vågar nog påstå att William förövrigt är Alice favorit (idag fick han iaf en stor blöt puss över halva ansiktet av henne) så självklart ska hon vara med och fira hans ettårsdag :)




*** JAG ÄLSKAR DIG ***




*** Ska på kalas ***

Fotbollscup

Eslöv, inget ställe man gärna åker till en söndag om det inte vore för att Linus skulle spela fotboll där. Cup inomhus och det gick hur bra som helst. En oavgjord match och resten segrar, härligt det =) Gick jättebra att ha med Alice också då hon passade på att sova i bilen båda riktningarna. Lucas fick åka till Osby ensam med hockeygänget idag, de slutade fyra i cupen och hade haft jäteroligt. Kändes lite konstigt att inte kunna vara med honom, men vad gör man? Inte lätt att dela på sig. Ikväll hittade jag lite energi någonstans och tog ett snabbryck här hemma. Älskling och jag hjälptes åt att städa och det behövdes verkligen. Skulle egentligen vilja fräscha upp med nya blommor, gardiner och annat på sina ställen. Är ju förresten redan november nu och inte alls långt kvar till advent så det är kanske dax att börja :)
 
Imorgon är det slut på lov och sovmorgon och dax att återgå till vardag igen. Ska bli ganska skönt faktiskt. På mitt och Alicens schema står det babysång. Det gillar vi :)




*** Trött fotbollslirare ***



Intensivt!

Undervattensfotografering (lååångt ord;) imorse och tyvärr var inte Alicen på topp, men en bild blev det iaf så vi får hoppas den blev bra. Var inte själva dyket som var problemet för Alice (hon älskar att vara under vatten) utan grejen var den att hon var tvungen och dyka från instruktörens famn. Mammig och pappig som hon är så var det inte alls intressant just idag :/ I eftermiddags var jag på hockey med Lucas och ikväll var det middag hos mina föräldrar. Systerstor med make var också där. Trevligt! Nu är jag sjukt trött, men innan det är dax för sängen så ska jag andas ut ett par minuter tillsammans med älskade i soffan. Imorgon är det hockey och fotboll på schemat. Fullspäckat med idrott, kul men intensivt! Nästa helg hoppas jag få några lugna timmar med älsklingen. Jag älskar att vara tillsammans med barnen, jisses de är ju mitt liv, men helt ärligt så är jag i stort behov av lite egentid tillsammans med min älskade M nu.





RSS 2.0