Julfix och plugg

Det luktar jul i vårt hus och I löve it! Kommer nog aldrig känna att julen är betungande eller jobbig. Jag är barnsligt förtjust i knäck, tomtar, pepparkakor, lucior, Kalle Anka och allt annat som hör till. Det enda jag opponerar mig lite emot (förutom pressylta och en del andra osmakligheter på julbordet) är julklappshysterin. December är en jobbig månad när man har fem barn. Och när man sedan konstaterar att två av dem fyller år innan lönedax i januari ja då inser man ganska snabbt att plånbok och vilja inte alltid riktigt går ihop. Och även om grabbarna får en skidresa i julklapp så vill man ju ha paket på julafton. T.o.m jag vill att tomten har med nån liten klapp ju. Gärna något fixat-själv-i-slöjden eller något annat egengjort, men visst vill man ha någon liten paket. Som sagt, jag är barnsligt förtjust i julen.

I år har vi julat lite mer och lite tidigare än vanligt. Jag gillar mest julen innan den är över liksom. Pepparkakshuset knåpade vi ihop för ett tag sedan och tomtarna (lite fler än vanligt) är på plats. Innan gjorde jag alltid sådant sista dagarna innan julafton, men i år vill vi njuta länge. Vi pratade om det där älskling och jag och kom fram till att julstämning är inget som kommer av sig själv i takt med att dagarna i december rullar på. Julstämning skapar man själv. Så i helgen ska julgranen huggas. Mys, även om den får vänta några dagar innan den pryder vardagsrummet.

En annan sak som känns väldigt bra är att Mattias kommer jobba dagtid julafton och inte natt. En snäll kollega bytte med honom, vilket innebär att vi får klara oss själva vid julfrukost och Kalle Anka, men att han är hemma hela kvällen och natten. Känns så mycket bättre.

Kommer precis från VLC och studievägledaren där. Nu lutar det absolut åt plugg i januari. Har sökt en liten krånglig väg som jag inte har några direkta förhoppningar om. Så troligtvis kommer det bli att jag kompleterar mina gymnasiebetyg med bl.a. matte B. Sökte också en kurs som heter socialt behandlingsarbete och den låter väldans intressant tycker jag. Heltidsstudier lär det bli och många timmar från hem och barn. Men något måste göras. Och gör jag inte det nu så lär jag aldrig ta tag i det. Till hösten ska jag söka in till högskolan igen. Sjuksköterska har funnits i tankarna, men även socionom lockar (kanske t.om mer). Vi får se.

Snart dax att hämta Alicen och i eftermiddag blir det babysim. Förmodligen det allra sista.





Kommentarer
Så här sa: Carro

Ah älskar oxå julen! Ännu ännu ännu mer nu när Leon oxå firar jul med oss :) Värsta mysiga månaden när man har massa ljus, stjärnor, tomtar, julmusik, julgodis, ljusstakar JULGRAN osv.... ;)



Hoppas du hittar vad du vill inom plugg/jobb love! ILY!!

2009-12-10 @ 14:52:18
URL: http://carolinus.webblogg.se/

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0