Ett inlägg som skrevs dagar innan det publicerades

Känner mig tom, så tom. Fast egentligen är jag fylld av känslor. Oro, ilska, frustration, ovisshet... Jag vet i fan vad som är den egentliga orsaken till att det blev såhär och det plågar mig. I sex år har jag varit tillsammans med min älskade M. I sex år har jag upplevt kärlek och glädje tillsammans med honom. Men också hela tiden, under alla år, kämpat och slitit för att få vår relation att fungera tillsammans med alla barnen. Det har varit slitsamt och vissa perioder har jag definitivt varit på väg att ge upp. För jag har uppriktigt känt att det inte kan vara värt det. Lucas och Linus har haft sina perioder ibland då de inte trivts. Max likaså, men det har ändå fungerat hyfsat under hela tiden. Tror inte de haft mindre bekymmer om vi inte var tillsammans. Men med Mattias äldsta son L har det aldrig funkat. Redan tidigt i vår relation försökte han styra och ställa över den. Och han lyckades alldeles för ofta. Redan tidigt fick jag skulden för allt som är fel i hans liv. Jag och mina barn har varit de svarta fåren jämt. Krav och gränser har sällan existerat och än mindre accepterats. Och när det gått utför har det alltid varit lönsamt att inta en offerroll. Jo det ÄR synd om honom i mångt och mycket, jag tycker också det, men inte fan kan man bygga sitt liv, eller ursäkta sig med det i alla situationer. Det är fel på alla andra alltid. Det har gällt hot, stölder, skolk, försvinnande, bråk, alkohol... Har suttit på soc i timmar, försvarat mig och mina barn. Känt mig hemsk och elak för att jag var tillsammans med hans pappa. Känt mig eländig för att jag var gravid med Alice. Pratat, lagt tid och försökt. MEN det har inte gett någonting. Inte någonting.

Det finns en lång historia bakom allt, en historia jag inte orkar dra. Men fy fan, det har varit tufft. Och jag vet inte om jag vill vara med längre.

De sista åren har jag inte brytt mig. Jo jag har tyckt, tänkt och känt en massa - men hållt inne med det mesta. Sjukt! För vi bor under gemensamt tak och lever i samma hem. När något varit fel har jag fått gå till hans pappa och påpeka det. "Du kan väl be L att sätta sin disk i diskmaskinen" SJUKT. Jag har inte kunnat säga något... I början gjorde jag det. Men fick snart veta att det var bättre om M sa till. Herregud, det är fan inte klokt. Han har störtat in i huset och slängt bort sin egen lilebror från datorn. "Flytta dig, jag ska ha datan!!" och jag har bara sett på. Det är inte klokt.

Det har varit lugnt ett tag. Ganska länge faktiskt. Delvis beror det på att jag håller en massa inne. Delvis beror det på att han aldrig behöver ta konsekvenserna av sitt handlande. Det lönar sig att gömma sig ett tag, glömma eller ta offerrollen...

I lördags ringde då telefonen här hemma. Han som var i luren bad mig logga in på hans Facebook för att läsa vad L skrivit. Sagt och gjort. Jag loggade in och läste. Där stod ordagrant:

Är det någon jag kan få bo hos tills horjävlen skiljt sig från min pappa?

Vad jag hade gjort?! Ja jag förstod ingenting. Så sent som kvällen innan hade han bett om att få låna min cykel. Det fick han. För jag säger aldrig nej. Och efter det hade vi knappt sett varandra, än mindre pratat. Senare kom det fram. Jag hade köpt mig en ny dator.

För det var jag en horjävel. En horjävel. Som tvättar hans tvätt, handlar hans mat, städar hans skit, bidrar till hans upphälle, hans fritidssysselsättningar och nödvändigheter.

En horjävel.

Vet ni vad jag tror? Jag tror det är livsfarligt när ett barn aldrig behöver stå tillbaka. Jag tror också det är farligt att inte ställa krav på sina barn. Att låta de komma undan, fly och slippa fronta sådant de gjort. Alla gör fel. Och man måste tidigt i livet få bli klar över att det är ok att göra fel också. Men att man då måste göra om och ställa till rätta.

Kanske är det fel av mig att skriva om det här. Kanske hänger jag ut honom en smula. Eller mycket. Fast å andra sidan har jag full koll på vilka som kan ta del av det jag skriver. Och å andra sidan hade han 13 "gillar" på Facebook och en hel hög med kommentarer under horjävlen

Jag kände bara att jag var tvungen att få ur mig. Det är påfrestande att leva såhär och här. Jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända. Ingen kan tvinga honom att tycka om mig, men i dagarna har jagkommit till insikt med det motsatta. Ingen kan tvinga mig till att tycka om honom heller.  Ni får ursäkta mig, men just nu har jag inte mycket till övers för honom just nu. Han är 17 år och i många avseende vuxen. Iallafall när det gäller att ta ansvar för sina handlingar. Jag har i alla lägen bara dugit när det handlat om skjuts, låna grejer eller fixa fram pengar. Men det är slut nu. GAME OVER.

Bloggen är numera låst och jag förutsätter självklart att det här inte diskuteras med andra. Inte ens jag vill diskutera det med någon just nu. Men jag vill skriva, det är mitt sätt att få ur mig saker. Kommentera gärna, jag lever i situationen och klarar att hantera objektiv kritik. Positiv som negativ. Men för övrigt så, uttryckt i klarspråk, förutsätter jag att ni håller käften.


Kommentarer
Så här sa: Carro

Älskade bästa du! Jag kokar inom mig. Jag vet inte vad jag ska skriva, känner mig jävligt tom. Arg är nog det enda som kan beskriva vad jag känner. Om jag bara vetat, om jag bara frågat hur DU mår. Jag klagar över lite ensamhet och så lever du i detta. Jag är ledsen love. Verkligen.



Jag vet att du är omtänksam och snäll, ibland för snäll. Mot alla. Men ibland kan man inte vara det. Får man inget tillbaka så får man vara mindre snäll, mindre omtänksam och faktiskt stänga ute. Och det kan ju funka med personer man inte bor under samma tak som. Jag vet inte vilket helvete du har, jag kan bara föreställa mig. Men en sak vet jag iaf, och det är att du är ingen horjävel! Du är fantastisk, du är snäll, du är underbar, du är omtänksam, du är fin, du är bäst! Imorgon ses vi love och då ska vi vara tillsammans, ha det bra. Älskar dig!

2009-10-20 @ 15:50:21
URL: http://carolinus.webblogg.se/
Så här sa: Sara

Usch fy attan!!!! Det är ju självklart inte acceptabelt att han får betè sig på det viset i ERT hem! Eftersom det är du och Mattias som betalar tillsammans för ert hem, måste han helt enkelt finna sig i era regler! För det är väl ERA regler?



Du ska inte finna dig i att ta hans påhopp! ALDRIG!!!!

Jag finns här när du behöver mig!!!



Förresten....jag har än så länge inte fått någon lösenordsfråga på din sida ännu? Är du säker på att dina inlägg är skyddade???

2009-10-20 @ 16:21:35
URL: http://sara75.blogg.se/
Så här sa: Rebecca

Fy fan vilken mardröm. Jag förstår att du behöver få ur dig allt detta. Kämpa på! Du ska inte behöva ta den skiten.

Kram Rebecca

2009-10-20 @ 16:30:48
URL: http://beskan.blogg.se/
Så här sa: Rebecca

Kolla om du låst bloggen helt. För ingen inloggningsruta kommer upp. Kram

2009-10-20 @ 16:35:43
URL: http://beskan.blogg.se/
Så här sa: Carro (igen)

Love, tror inte att du har låst bloggen! Kolla igen!

2009-10-20 @ 16:50:39
URL: http://carolinus.webblogg.se/
Så här sa: Sandra

Vad ledsen jag blir av att läsa det här. Jag är, som du vet, själv uppvuxen i en liknande familj och vet vilka problem och svårigheter man kan stöta på men så här ska ingen behöva ha det.

Jag förstår inte ens hur du orkat med det så här långt. Att ha det så här i sitt eget hem och inte få den respekt man förtjänar är inte klokt.

Du skriver så bra om hur du känner.

Tyvärr har jag inte mycket till råd till dig. Men jag skickar en extra stor kram till dig.



KRAAAAAAAAAAAAAAM <3

2009-10-20 @ 18:14:13
URL: http://loppanbus.webblogg.se/
Så här sa: miian

skickar en kram

Du har inte låst bloggen Amanda!!!!!



Blir så jävla ledsen när jag läser om det du skrivit.

Så ärligt,så klokt och så rätt,anser jag.



Har ju också "bonusbarn" dock inte boende hos oss på heltid men jag är stenhård med att även mina ord gäller här hemma i vårt gemensamma boende.



Mest ledsen blir jag över ordet han skrivit om dig,en 17åring...javisst men man skriver INTE så.



Jag förstår dig fullt ut att du inte orkar bråka och kämpa mer.

Det är ditt hem,ditt palats och din och dina barns trygghet som ska styra inte en avundsjuk 17åring.



Kämpa på,hoppas allt ordnar sig!

Och jag hoppas din M är medveten om "problemen" och verkligen tar tag i dom,för det ska INTE du behöva göra.

Kram

2009-10-20 @ 19:09:57
URL: http://miian.blogg.se/

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0