Sälen!

Sälen, Sälen, Sälen.. skulle ljuga ordentligt om jag påstått att jag inte längtar tillbaka eller sagt att jag var nöjd med vintermyset nu.

Bilen packades ordentligt på lördagen (helt fullpackad!) och framåt midnatt begav vi oss till Broby. Där väntade vårt resesällskap och vi påbörjade vår härliga resa. Vi valde att köra nattetid, med tanke på barnen och den ganska långa bilfärden. Alice sov hyfsat i bilen, vaknade och gnällde till några gånger men på det hela taget gick det över förväntan. På söndagmorgonen anlände vi till det underbara vinterlandskapet i Dalarna. Vackert som i en saga. Vi åt frukost och hyrde skidor en bit innan Lindvallen och det var hur smidigt som helst. Enda nackdelen var att det också tvunget skulle in i bilen. Det gick knappt :) När vi installerat oss i stugan ville alla grabbarna ut i backen direkt! Så det blev en tur ner till Gustavstorget och skidpremiär för grabbsen under kvällsåkningen där. Jag och Carro väntade nedanför med de små och nu i eftrhand förstår jag att det var bra att vi inte drog på oss pjäxorna redan där på kvällen.

Mina skidkunskaper var minst sagt bristfälliga. Jag har åkt en gång tidigare under ett par dagar i Idre som 14-15åring någonting. Medan grabbarna tillbringade de flesta timmar i backen delade vi vuxna på skidåkning och underhållning av Alice och Leon. I början åkte jag med Mattias och Carro med Linus, ja de skulle ju lära oss åka. (Eftersom nu varken Mattias eller Linus läser här inne kan jag avslöja att det faktiskt gick allra bäst när jag och Carro började åka tillsammans istället i mitten av veckan) :P Jag hade skidorna på varje dag och när det väl lossnat ordentligt var det helt ljuvligt att åka. Roligt, mysigt, härligt, kittlande... ja det var en superupplevelse! Alice provade också på att åka skidor och som ni ser i filmen i förra inlägget så gick det ju jättebra :)

Kvällarna tillbringade vi i stugan med bastu, varm choklad, yatzy... och massa tjata :) En skidsemester är ju en väldigt aktiv semester och på kvällen var det gött att bara vara. En kväll var vi på ett äventyrsbad (i Experium) och det var supermys. Alldeles nyöppnat och grymt fräscht. Mysigast var att simma ut och bada i det varma vattnet under bar himmel tyckte jag. Riktigt kallt i luften (så håret frös till is) men underbart skönt i vattnet.

Kändes riktigt trist att åka hem när det så var dax. Vi valde att ta även hemfärden nattetid och det kändes som det bästa alternativet.

Så om inget oförutsätt händer så väntar definitivt en ny vintersemester nästa år.

Snön, vintern och kylan är grymt underskattad. Jag älskar den här årstiden. Åtminstone när det ÄR vinter. Vinter på riktigt.





 
 



Kommentarer
Så här sa: Carro och Leon

Haha, jag superdiggar sista bilden :) Typiskt dig och mig att åka vilse då =P



Din beskrivning är underbar, känner känslorna jag hade där, igen! En massa mys en hel vecka, en massa kul skidåkning (nästan) en hel vecka, underbara ni tillsammans med oss en hel vecka! Jag saknar och längtar



Detta är definitivt en resa, ett minne som ska bevaras i hjärtat och njutas av massa gånger under livets gång! ILY!

2010-02-02 @ 22:17:10
URL: http://carolinus.webblogg.se/

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0