Dilemma

Veckans längsta dag är avklarad och den var toppen. Jag trivs kanon på jobbet just nu. Fast ärligt talat har jag hamnat i ett dilemma. Kanske kan få lite råd här? Jag är ju utbildad specialpedagog men arbetar nu som förskollärare på en småbarnsavdelning. Jag har funderat lite på att söka spec.ped-tjänster men dels är de väldigt sällsynta och dels är jag osäker på om jag verkligen hade velat byta. Som spec.ped arbetar man mycket med handledning åt personal och även en del med föräldrar. Jag själv gillar ju att arbeta direkt med barnen och det är en väldigt liten del av det spec.pedagogiska arbetet i förskolan.

Finns egentligen bara en tjänst som jag skulle kunna tänka mig att byta ut mitt nuvarande jobb mot och det är till lekterapin på barnkliniken på sjukhuset. Där arbetar man direkt med de sjuka barnen, men också tillsammans med sjukvårdspersonal, kuratorer, föräldrar etc. Idag fick jag veta av en vän att just den tjänsten är ledig och att hon sökt den. Hon hoppas väldigt mycket på det här jobbet. Så hur gör man då? Jag tror ärligt talat att jag skulle ligga ganska bra till för den här tjänsten. Jag har ju jobbat på barnkliniken (förra sommaren senast) och känner personal, chef och ja jag kan ju det där med lekterapin osv. Förutom förskollärarutbildning och spec.ped-examen har jag ju dessutom gått treårigt omvårdnadsprogram med inriktning på barn och ungdomar, vilket naturligtvis är en jättemerit i just ett sådant här jobb. Jag vet att personalen på avdelningen gillade mig och de ringde ofta när de behövde timvikarier. I somras mailade de mig och frågade om jag ville ha jobb hos dem, så visst hade jag väl kunnat ha en chans på det här jobbet också... Men nu har alltså en nära vän sökt det. Hon vill jättegärna ha det och jag visste ju inte ens att tjänsten annoserades. Svårt det här. Söker man eller inte? Vi kanske inte har en chans på jobbet någon av oss, vad vet jag. Men det är ändå himla känsligt och jag blir inte riktigt överens med mig själv. Jag antar att jag får fundera vidare, ansökan ska inte var innne förrän i slutet av månaden. Hur hade ni gjort?



Kommentarer
Så här sa: Carro

Förstår ditt dilemma. Men jag tycker absolut att du ska söka. Söka kan man alltid göra! Frågan är ju bara om du nu blir erbjuden jobbet/komma på intervju, hur du ska göra då?! Men sök, det tycker jag absolut! Är det detta du vill så go for it! Annars kanske du ångrar dig. Och sen tycker jag att om ni är vänner och du nu skulle få jobbet så borde hon inte bli sur eller så på dig, för vad är det för vän? Heja dig!!!! ILY!



2010-11-17 @ 21:31:00
URL: http://carolinus.webblogg.se/
Så här sa: Sandra

SÖK DET!!!! Givetvis ska du söka det.



Jag förstår hur du känner och hur du resonerar. Men är din vän en riktig vän så förstår hon.

Jag håller tummarna för dig! Oavsett om du kommer på att du vill ha jobbet eller ej om du skulle bli erbjuden det så har du en erfarenhet rikare och behöver aldrig undra över det och ångra dig att du inte tog chansen.



Hejja hejja!



Kramar

2010-11-17 @ 22:55:21
URL: http://loppanbus.webblogg.se/
Så här sa: mormor

Sök gumman annars kommer du att ångra dig .

2010-11-18 @ 15:37:23
Så här sa: Marie

Tycker oxå du ska söka det! Man måste chansa här i livet! Gör det. Kram sis

2010-11-19 @ 09:39:11
Så här sa: Siden Sis!

Hade självklart sökt jobbet.. Tjänstledigt kan du väl få om du får jobbet. TESTA!

ILY

2010-11-21 @ 21:47:30

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0