Vår första bröllopsdag ♥

Vilken helg. Vilken underbar helg. Jag känner livet och jag älskar kärleken. Jag älskar att jag har fått vara gift med min underbara Mattias i ett helt år nu. Vår vackra bröllopsdag är absolut en av livets allra finaste och mest betydelsefulla dagar. Vi vårdar den dagen ömt i våra hjärtan, talar om den ofta, minns, njuter och glädjs åt hur magiskt, sagolikt, fantastiskt allting var. Den dagen då vi två valde varandra för resten av våra liv. Vår bröllopsdag.

KÄRLEK

När vi gifte oss valde vi bort bröllopsresa. Dels var det såklart en ekonomisk fråga och dels så var det ingen av oss som kunde tänka sig att åka ifrån barnen (i synnerhet då inte Alice som ju bara var 1,5 år gammal) och lämna dem under en längre tid. Istället bestämde vi oss för att varenda bröllopsdag ska firas unikt och speciellt. Ingen bröllopsdag ska få gå obemärkt förbi och det känns som ett fantastiskt bra beslut. Vårt bröllop kommer därmed firas, leva kvar och lämna nya minnen varje år för mig och Mattias.

Första helgen i september ska vi varje år fira och njuta. I år valde vi att åka till Helsingborg. Anledningen till det är att den staden är väldigt speciellt förknippad med vårt bröllop då det var där allting började. För över tre år sedan var vi på cup med Max i just Helsingborg. Jag och Mattias fick lite egentid mellan matcherna och en dag kom vi förbi ett skyltfönster där klänningen hängde. Jag blev helt kär i den direkt och sa till Mattias att jag absolut ville ha en sådan om/när vi skulle gifta oss. Tidigt förra våren körde vi till Helsingborg bara jag och Mattias. Jag ville till Väla, men Mattias skulle absolut in till stan. Så gick vi bort till skyltfönstret och Mattias bad mig att gå in och prova klänningen... Ja på den vägen är det.

Så i fredags åkte vi till Helsingborg där vi hade hyrt ett rum på ett jättemysigt, väldigt speciellt hotell. Litet, mysigt och oerhört gemytligt. Vi lyxade till det och valde suiten som bl.a. hade jacuzzi på rummet. Vi åkte ganska tidigt på förmiddagen och på så sätt fick vi en lång stund i stan innan vi kunde checka in på hotellet. Vi gick och strosade lite på de mysiga gågatorna, åt lunch, shoppade lite småsaker, njöt, pratade, var tillsammans. Klockan tre var vi välkomna till hotellet. Underbart. Många bad blev det, däremellan låg vi i vilstolarna och läste, skålade i skumpa, pratade, pratade, pratade.. Vi bara var. Ja det var bara vi och det kändes som om världen stod stilla ett tag. På kvällen gick vi till "vår restaurang" en thai-restaurang som vi båda två älskar och som vi besökt flera gånger förrut. Vi åt ljuvlig mat, drack varsin öl, njöt efterrätt och en baileys. Vi satt där hur länge som helst...

Morgonen efter bjöds det på underbar hotellfrukost och sen blev det lite mera bad. Vi avslutade Helsingborgs-turen med en lång promenad i stan, gick upp vid Kärnan, strosade runt lite till och njöt av det fina vädret. Innan vi sen åkte åt vi lunch på en italiensk restaurang och jag fick en av de godaste pizzor jag någonsin smakat. Riktig italiensk pizza med bl.a. mozzarella och ruccolasallad. Himmelsk. 

Ja vårt första bröllopsdags-firande var verkligen underbart. För första gången kändes allt bra på riktigt. Jag var inte i närheten av att tänka på allt det tråkiga jag gått igenom senaste tiden, utan jag kände verkligen livet. Som om allt kom ifatt. Som om livet kom ifatt. Jag älskar det. Jag älskar att leva. Jag älskar att vara Mattias fru och jag älskar vetskapen om att vi ska fira vår bröllopsdag varje år framöver. 


 


Hotell Maria

 
Plast för mys. Älskling ordnade det första bubbelbadet och vi hade bubblor för alla kommande bad framöver :) Haha det var helt galet mycket skum och vi fick verkligen skyffla bort massor!

 
Långa promenader blev det och vädret var med oss.


Älskar dig ♥


Kommentarer
Så här sa: Carro

Åh underbara älskade du, jag blir så GLAD! Detta är ni såååå värda. Glad att ni valt att göra varje årsdag till något speciellt, glad att ni åkte till Helsingborg och bara VAR. Samla kraft och energi och bara vara tillsammans är väl perfekt?! ILY ILY ILY!

2010-09-06 @ 08:21:14
URL: http://carolinus.webblogg.se/
Så här sa: Sandra

Du skriver så fint Amanda. Vilken helg! Helsingborg är verkligen en mysig stad. Vilket romantiskt frieri :)

Nu längtar jag ännu mer till nästa helg då jag ska åka iväg och fira bröllopsdag.... :)



Kramar

2010-09-06 @ 08:30:48
URL: http://loppanbus.webblogg.se/

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0