Trytande ork

Tisdag. Utvecklingssamtal med Lucas. Det kunde varit bättre. Lucas är snäll, social, trevlig och en fin kompis men han är fan så lat i skolan. Han tar inte skolarbetet på allvar, bryr sig varken om läxor, prov eller betyg. Att han sen har svårigheter med läsning/skrivning underlättar ju inte för honom precis. Och eftersom han har just dessa svårigheter kan jag till viss del förstå att han inte riktigt orkar. Skolan kräver inte lite av sina elever och jag tycker det är sjukt jävla galet att alla ungar i Sverige ska stöpas i samma form. Teoretiker, praktiker, elitidrottare, de stillsamma, de livliga, musiktalangerna, de verbala, de tysta... Ja alla ska inhämta kunskap på samma sätt i den svenska skolan år 2011. Hur långt har vi kommit då egentligen? Barnen ska alltid anpassas efter skolan. Tänk om det bara kunde var lite mer tvärtom? Att skolan var lite mer barnanpassad istället? Att den rymde alla former av individer och inte bara de fyrkantiga passade in? Kanske cirklarna och trianglarna också kunde få en plats? Jaja det spelar ju föga roll vad jag tycker just nu. Så hur fan får man en skoltrött årskurs åtta elev att fatta? Jag har tjajat, mutat, hotat (jodå) och vädjat. Orken tryter och jag känner att jag också är på väg att ge upp. Att det väl får lösa sig på något sätt.

Ojdå inga glada inlägg här inte. Men livet är fan inte alltid muntert.


Kommentarer
Så här sa: Marie

Jag vet precis hur du känner har varit i samma situation en gång inget kul! Hoppas det fixar sig! STOR kram

2011-12-07 @ 08:30:02
Så här sa: Sandra

Du är alltid så duktig på att uttrycka dig i text. Bra inlägg!

Jag kan inte annat än fullständigt hålla med dig om att skolan borde vara anpassad efter barnen, inte tvärtom.

Ha en finfin dag (ändå :) )

Kramar

2011-12-07 @ 09:46:33
URL: http://loppanbus.webblogg.se/
Så här sa: Mia

Tack för din fina kommentar Amanda :) Å tack Gud för att jag kom ihåg ditt lösen ;)



Jag känner precis som du ! Min 14 åring är skoltrött med går i skolan, gör läxorna och är aktiv på lektionerna. Men hon är flicka och jag tror att det är enklare för mig att nå henne och förklara.

Min son på 12 där emot har jag stora problem med. Sedan han började högstadiet och där med ny skola så har det bara gått utför.

Jag står handfallen..... han orkar bara inte bry sig :(



2011-12-07 @ 21:44:53
URL: http://focim.blogg.se/
Så här sa: mormor

Skoltrötta barn har jag oxå varit med om.Men det ordna sig tillslut ,de vet jag.

2011-12-09 @ 17:38:56
Så här sa: Sidensis

Håller fullständigt med dig, så här har skolan varit i all evighet. Kommer själv ihåg hur man tänkte när man gick på högstadiet... Alla med bra betyg kom in på linjer som de inte änns passade in på, nej det skulle bara se fint ut. Detta gäller såklart inte alla! Men det finns de personer som är bättre teoretiskt och de som är bättre praktiskt. Hoppas allt löser sig. ILY <3

2011-12-10 @ 08:02:25

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0