Hello Kitty-tårta

Tårtan är enkel att göra och den räcker till ca 15-20 personer.

Här Sandra kommer receptet på favorittårtan:

9 ägg
4 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
5 dl marsankräm
3-4 dl sylt
1 liter grädde
3 st pingvinstänger
2 st Salta S
1 st Surt S
Röd karamellfärg

Smöra och bröa en form på ca: 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst, blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ca: 35-40 min i 175 grader.

När kakan har svalnat skärs formen av Kitty ut därefter delas den i tre bottnar. Bred ut marsankrämen på första lagret och sylt på andra. Lägg sedan på den tredje delen. Täck med vispad grädde och gör rosetten av färgad grädde. Använd "pingvinstängerna  som morrhår och S:en som ögon och nos.


Som mall har jag ritat av en Hello Kitty på bakplåtspapper, den skär jag ut formen med. Finns säkert bilder på nätet att skriva ut. Jag använder aldrig så mycket grädde som står i receptet utan brukar klara mig med 5 dl, men det är ju en smaksak. Tre pingvinstänger går det inte heller, men de är ju inte fel att ha hemma ;) S:en har jag haft svårt att hitta men ett tips är kiosken på Tivolibadet som har båda färgerna. De sköljer jag av sockret på så Kitty får fina blanka ögon och nos :) Jag brukar också strö lite dekoration i rosetten, i år hade vi lila och rosa sockerhjärtan.


Kommentarer
Så här sa: Sandra

Tack snälla du!

En sån blir det på lilltjejs kalas.



Kram

2011-01-08 @ 20:36:55
URL: http://loppanbus.webblogg.se/

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0