Julen 2018

Året går mot sitt slut och julen likaså. Kvar återstår dock både nyårsfirande och mer jullov. Underbart. Tre gånger har vi firar jul i år. Borta är de där värderingar jag hade för längesen om att julafton var en enda dag och den enda dag man på året man egentligen kunde fira riktig jul. Nu tycker jag faktiskt att julafton i sig kan vara ganska oviktig i sammanhanget och att julen är vad man gör alla de där dagarna till. 

Årets julfirande inleddes den 22 december. Ludde, Mikaela och farfar var här och firade. Max var såklart också hemma. Vi åt lax i hummersås och till kaffer hade vi bara lite julgotter. Vi spelade paketspelet och hade en trevlig kväll. Melwin, Alice hmm pojkvän var förresten också här :) En riktigt kär påg som hänger med Alice ofta ofta. 
Julafton inledde jag med en härlig julpromenad (tradition numera) och sen firades den i Köpinge med faniljen Persson. Farmor och Patrik var också där. En lugn och skön julafton med traditionsenligt julbord, tomte och paket. Alice fick en gitarr och en sälenresa - den smällde nog högst det här året. Själv fick jag ljusstakar från Georg Jensen som jag verkligen önskat, nytt underställ och sittpinnar från Rituals. Älskar julklappar, både att ge och få :D

Juldagen var vi bjudna på stor julfest på udden. Vi valde dock att gå hemma i pyjamas, spela spel och bara vara tillsammans. Juldagen har på något sätt också blivit helig här hemma. Alldeles för många juldagar har vi suckat över att vi ska iväg på stort firande igen men sedan ett par år har vi skakat av oss det dåliga samvetet och alla måsten om att delta på släktens eventuella sammankomster. Jul handlar väl ändå om frid? Den kommer inte av sig själv, den får man skapa utrymme för. Juldagen var helt ljuvlig i år.
Annandagen var det dags att fira igen. Med mina grabbs och min sida. Vi var hos mamma och Bojje, åt mammas julmat och tomten kom på besök. Eller ja tomte och tomte, min syrra är fasen inte redig. Klädd i mammas badrock, en servett till skägg och en röd mössa gjorde hon entré som tomte. Budgettomte eller eldoradotomte som pågarna döpte henne till. 
Förutom Pia och Peter och min familj var också Marie med. Emilie, Lucas tjej var såklart också där. Tutan hade redan fått sin julklapp, en iPhone när hans pajjade i början av december, så till han blev det bara någon tröja, kallingar och lite godis. Lucas och Emilie fick presentkort på mediamarkt, fina saker till badrummet från Rituals och en stor påse med tvättmedel, rengöringsmedel, diskborstar och diverse annat de kan behöva när flytten gått den 2/1.  Jag fick också ett set från Rituals i julklapp av Lucas och Emilie, Mattias fick fina whiskeyglas och Alice en Pokémonplånbok. Av Linus fick vi champagneglas och Alice fick ett presentkort på Yoggiboost.  Mina älskade omtänksamma pågar <3 Julens bästa dag var såklart annandagen om ni frågar mig. 
Den 27/12 planerade syrran och jag för släktens galej som äger rum den 5/1. Under många år hade vi som tradition att hyra lokal och ha en riktig lekdag en dag under julen. Den traditionen är sen länge bruten men i år fick vi ett ryck och snart är det dax igen.
 Den 27:e hämtade jag också min nya bil! En Renault clio och jag ska nu göra sällskap på vägarna! 
Igår var jag på spinning och klarade därmed av mitt 230:e träningspass för året. Sjukt nöjd med den prestationen. Passen har varierat från allt till utförsåkning i sälen till härliga PW i ett varmt Kroatien. Spinning, iw, morgonrundor i Sthlm ja en massa pass är avbockade och genomförda. Älskar att uppnå mål och checka av!

Nu duschen - sen träffa Conny och Nettan på C4 shopping! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Tyck till här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

Mail: (bara för mig)

Din blogg:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0